MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, March 11, 2011

mix & match

kalau selak dalam almari bole kata aku banyak koleksi baju yang plain, kainye bercorak..sebab apa aku suka pakai pesen mcm tu??

sebab kalau bosan style yang sama..aku bole mix & match kan..ikut kesesuaian, nak pakai ngan kain bole, nak pakai ngan seluar / skirt pon bole...pastu kan klw fesyen gini...kot2 kalau kain tu ketat sebab badan dah berisi..kita bole carik kain lain ganti kain yg ketat tu...janji kaler kain tu match dengan baju



baju ni sepasang ngan kain biru corak2 tu
ekceli kain dia yg sebenar dah ketat..(bese la kan bile dah veranak seme kain dah ketat2 seme hahaha...)so aku buat kain lain, kain tu adiah masa kawen dulu
nengok masuk plak ngan baju biru tu...anta kedai suh dia jahit buat kain
bole juga pakai ngan suar / skirt hitam
baju hijau ni MIL kasi, baju saje..aku cari skirt kaler grey sebab kat baju tu ada bunga grey
boleh juga di pakai dengan seluar / skirt hitam
baju oren ni kan sebenarnya kain dia yang betul belah kanan tu..kain batik tu
tapi kain tu dah ketat...xleh nk zip dah...(mmg banyak tol kain dah ketat..xpe hrp2 lepas sebulan ni dah bole muat balik heee..)
so sebab sayangkan baju oren ni xde kain...aku match kan dengan kain batik sarawak yg aku bli dulu..bila dah jahit jadi skirt duyung match plak.
perhatikan kain dia..,corak pua kumbu match plak dengan baju yg lain
tengok baju oren kat atas tu..yang belah kiri korang kain tu juga aku bole pakai
dengan baju coklat & kebaya coklat cair ni
so kain ni bole match dengan 3 baju
kain sama..tapi baju lain2ni plak still baju yg sama mcm atas
tapi kain dia jalur2 plak
dua2 pun match kan?sebab line dia ada pink cair & gelap so dua2 baju bole pakai
baju yg sebenar nye warna pink gelap tu
baju pink cair tu plak bli kat arcadia kt JJ (dia jual baju saje)
baju lain2
satu pepel gelap satu pepel cair
tapi kain tetap sama
baju yang sebenar dia kale pepel cair tu..pehtu masa g arcadia kat JJ nengok ada jual baju pepel gelap tu..
aku bli la..nak matchkan ngan kain sebab nengok masuk je..

***************************************
gambo campo...gambo zaman2 banyak lemak, kurang lemak seme ada hahah...
baju2 tu kebanyakkan nye kain shifon, bese aku pakai baju2 ni pegi kenduri kawen...
so kalau kain kembut2 gini xla panas kan..tu pasal aku suke..
pesen baju mcm gini
gambo baju itam kat dinner opis
gambar baju biru & pepel kat majlis kawen
eh ada plak sesat gambo aku pakai spek kan?hehe..aku kan mana bole pakai spek mak datin gini pening.xbole..ni pakai spek sebab sakit mata xmau jangkit ngan orang
dua2 gambo time majlis kawen
baju oren ni paling bez bole pakai dengan 3 design kain yang lain2 corak
tapi kain yg last sekali tu dah ilang :(
gambo tengah je baru blk org kawen
gambo kiri & kanan ada function tmpt keje amrul & opis aku
ketiga2 gambo ni masa kat majlis kawenaku suka melaram time pegi majlis kawen je la...pehtu time dinner...time tu la berani nak pakai glamer2,
kilat2, lip lap lip lap seme hahaha....
dah tu bila lagi nak melawa kan??pegi opis memang selebet je la...
korang pon mesti suka gak kan?melaram di majlis kawen orang lain hehe...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

19 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

cantik je nana mix n match..ekeke.. mmg gitu la kan dpt jimat dr bazir duit..leh mix n match..huhu

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

mmg save kan..hehe..

Rin_Aff said... [Reply to comment]

gud idea niii...
saya x byak baju plain...
mgkin lpas ni leh tiru awak ler...hehe

atty's said... [Reply to comment]

kty pun byk baju jenis chiffon mcm nana..tp sejak gemuk 3-4 thn ni jrg dah pakai ..sumbat dalam lemari..huhuhhuhu

ieda said... [Reply to comment]

wah2 memang x rugikan dik beli mcm nie .. leh pakai ngan mcm2 jenis kain dan suar .. bias tu akak beli 1st lady , beli dress jer .. yg lain tu dah ada kat umah .. suai pakai jer ..

ermm dah mcm model baju lak dikk :)

Hezesuze said... [Reply to comment]

wow!! sume baju n kaler mmg secocok ngan uols cantik!!

syariza09 said... [Reply to comment]

kretip arr, kena pula mix & match tu

mama rifQy said... [Reply to comment]

melaram?? tak lah suke mane..biase2 je..simple

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

akak pon tak suker pakai lip lap bagai... klu melaram pon time gi kenduri kawen, raya atau dinner jerlah... klu gi keje, mmg tak pakai baju kurung pon kecuali jumaat.... gi keje pakai ringkas jerk...

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA

hehhee
tak bazir duit satu
pehtu kain tu bese sure ketat
tak xde la membazir
baju dia tu
bole wat kain lain

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan

tu la.
mmg save
bole suai padan
ngikut kesesuaian
jimat duit

Nana said... [Reply to comment]

@Rin_Aff
hehhee
saya plak mmg suka
baju plain mcm ni
sebab suka mix & match
klw bosan pakai satu gaya
bole try gaya lain plak

Nana said... [Reply to comment]

@atty's

kain shifon ni bez
xpanas kan..
xpe kak
akk kan tgh diet tu
nanti sure bole pakai

Nana said... [Reply to comment]

@ieda

ahh kat first lady banyak
jual blouse2 mcm tu kan
bole pakai ngan skirt or suar..
or bole pakai ngan kain bercorak
tempah wat jadi kain sepasang..
hahah model tak cukup inci kak

Nana said... [Reply to comment]

@Hezesuze

alamak kak
segan plak
hahaa
tq

Nana said... [Reply to comment]

@syariza09

heheh tq..
tapi kdg2 tu xsemua
bole nak mix & match

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy
hehe
kita suke
melaramm
time g kenduri kawen hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
heheh
kita sama kak
ari jumaat je
pkai bj kurung
tu klw rajin nk gsk la..
klw malas
blasah pakai jeans hehhe

LyNn'Azlina said... [Reply to comment]

seme jenis plain erk..but nice..sy pun suka plain jugak...tak serabot sgt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...