MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Saturday, March 12, 2011

mushroom soup + garlic bread

konyang suda...dinner malam ni:
homemade mushroom soup & garlic bread, bukan aku masak pon hehe....kakak aku yg wat..aku tlg makan je ngeh2x...


senang je nak wat mushroom soup ni..penah la 2,3 kali buat
bahan2 nak buat dia
air
susu cair
mushroom
kiub pati ayam
tepung jagung
garam

cara2 dia
jerang air, pastu masukkan susu cair, mushroom, tepung jagung kacau je seme sampai pekat...dah tu pekat baru masukkan kiub pati ayam & garam.settle

tapi mcm xberapa kenyang je kan
makan lite2 gini hehehe...
xpe2 nk kurus kan?xleh makan bebanyak
korang dinner apa malam ni?

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

18 ribu orang memberikan idea bernas:

hadina said... [Reply to comment]

nmpak sungguh menyelerakan je..tp tak tau lah tekak boleh terima tak...asyik loya je skrg ni..cm nak try buat je..hehehe..tp cik abg lah kena masuk dapur..

IEZA said... [Reply to comment]

Cam best jer...,betul nak diet boleh makan benda ni..kita dah ambik dah resepinya...nak try...buat..he..he..

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

selain bhn2 di atas, me latk gak bwg besar (blend dgn mushroom) dan sedikit serbuk black pepper :)

Afne said... [Reply to comment]

sngnya resepi dia. selama ni afne beli yg tin/serbuk tu. next time blh la try :)

afne mkn asam pedas & terung tumis cili api.

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

selalu beli sup yg dalam tin. tinggal panaskan... boleh cuba resepi ini

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

selalu beli sup yg dalam tin. tinggal panaskan... boleh cuba resepi ini

Adyshariz said... [Reply to comment]

rasa sop ni sama mcm piza hut punya ker..kalau yer, mmg nk cuba la

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

akak mmg malas, slalu beli yg campbell aje

Nana said... [Reply to comment]

@hadina

heheh
sgt menyelerakan sup ni
try la suh encik asben masak
senang je

simple

Nana said... [Reply to comment]

@IEZA

heheh tu la
makanan org diet ni
selamat mencuba

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan

hehe
ni gaya org malas mz..
aritu sy ada tgk resepi mz
ada blend mushroom tu
sure lagi sedap kan
ok xpe lenkali sy nk try buat
ikut resepi mz plak

Nana said... [Reply to comment]

@Afne

heheh
mgm senang gile afne
kita masa mula2 belaja buat ni kan
mcm tak caya je
senang je rupanya
nak buat ni
selama ni kita pon bli dlm tin tu je
tp banyak ajino kan
kwl kita wat sendiri
bole ejas2 mana yg patut

Nana said... [Reply to comment]

@.::Lynn::.

klw umah aku ni ramai orang.
xleh nk bli dalam tin
mmg xcukup hehe
klw masak sendiri
bole dapat banyak

Nana said... [Reply to comment]

@Adyshariz

ahh
mgm sejibik rasa dia
mcm pizza hut punya tu
try la
senang je

Nana said... [Reply to comment]

@♥MAMASYAZA♥

campbel tu
tak tahan
kuat sgt
ajinomoto dia
kwl wat sendiri
bole kurang2kan skit

mama tisya said... [Reply to comment]

mushroom soup tu slalu bli yg siap just ltk air panas je...ehhehe

Nana said... [Reply to comment]

heheh tu la senang
tp dapat sket tu
klw umah kita
xckp 1 tin

Myra Jay said... [Reply to comment]

Nk try mushroom soup versi akak plak, ari tu buat tak jadi...huhuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...