MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, April 8, 2011

medical checkup

akibat dari banyak sangat buat aksi melompat masa amek gambar kan....ada anggota dah tercedera tu pasal kena wat medical checkup...

ceh...menipu je...hahhaha idok la...wat aksi2 lompat tu bukan merbahaya pong...ari selasa lepas g wat medical checkup..company yang tanggung..bawa badan je..dulu2 masa masuk keje sini xde pon kena wat medical checkup...bese company besar2 kalau kita di terima keje sure kena g wat medical checkup kan..

cakap pasal medical checkup ni..aku pernah terlepas 2 peluang keje yang agak bagus..sebab fail medical checkup...satu masa aku dah dapat pon offer letter keje kat affin bank, sekali medical checkup kantoi...doktor tau aku penah buat operation..alah minor operation je pon bukan serius...dia cakap tak lulus..sedih gile..tak pela tak de rezeki aku nak keje ngan bank

kali ke-2 masa dapat tawaran keje hr exec kat habib jewel..pegi medical checkup last2 aku baru tau aku pregnant...dah..tak dapat juga...teruk kan??sebab aku pregnant je..diorang xmau amek keje...sedih gile time tu...frust menonggeng...tu la dua pengalaman aku yang terlepas peluang keje..sebabkan tak lulus medical checkup

so far dah amek darah, urine, & x-ray seme doktor kata seme ok, normal & sihat...serius lama gile dah tak buat medical checkup..rasanya 4 tahun lepas kot last wat medical checkup...tapi kan masa nak amek darah tu kan ada sorang hamba allah tu hampir2 nak pitam...dia kata tiba2 pandangan jadi gelap...pastu kepala pusing

doktor tengah explain..kedudukan paru2, jantung tulang seme
sian doktor dia tak tau aku amek gambar dia curik2 hahahha
nama doktor terpaksa di rahsiakan..tet..
baik sungguh doktor ni..ok baring ye sayang doktor nak cek perut...ops..hati2 sayang..pening ye kejap doktor amek gula2...bersayang2 ngan aku hehe...
ni ha la hamba allah yang nyaris2 nak pitam tu..dah tau tak bole tengok darah, dia gatal g usha darah yg doktor amek tu tros gelap mata hehehe
mau xpening banyak gile doktor amek darah ni muke lepas kekurangan darah la ni heheh

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

7 ribu orang memberikan idea bernas:

Miza Yusof said... [Reply to comment]

muka tengah sakit maintain cun :)
semoga cepat sembuh ye kak nana :)

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

muahaha!lawak la nana...
nana le hamba Allah yg nak pitam tu ye? hehehe...
sabo je la.. :)

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

paling nebes mmg dh dpt keje, tp fail medcal chckup kan?? bedebar2 je.. kecewa pun ye

ieda said... [Reply to comment]

sibb baik x jadi yg buruk .. take care nana .. buat kami2 semua risau je huhuh ..:)

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

ceh.. awal2 ai dah kena tipu..

ninie said... [Reply to comment]

take care yer..nana...

oya said... [Reply to comment]

operation apa tu..
susah gak ek bile x lepas medical check up..BP tinggi pun x lepas ek..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...