MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, April 26, 2011

parking @ the mines sangat canggih

nak cite skit pasal parking kat the mines...ni baru pertama kali aku jumpe parking mcm gini kt KL, kat KLCC yang canggih tu pon xde parking gini...

apa yg bez parking kat the mines??dia ada lampu...yang menunjukkan kekosongan petak2 parking...lepas tu ada mcm screen la kt atas tu tunjuk berapa parking yang kosong, faham x?kalau tak faham jom kita tengok gambar..

ok ni la contoh dia...lampu warna merah menandakan parking tu dah ada orang masuk,
lampu hijau tu maksud dia parking tu available...
meh kasik closeup skit lampu dia..ala2 lampu trafic light la..
ada screen gini kalau kata parking kat row tu dah penuh dia tulih FULL
so xyah la kita gedik2 nak carik parking kat row situ dah tau FULL cari la tmpat lain
ini plak contoh kalau kata ada parking yg kosong kat row tu..mcm dalam gambo
dia tunjuk 1 petak kosong pastu kat row depan lagi ada 3 petak kosong
bagus kan gini??jimat masa..tak payah hegeh2 nak panjang2 kan kepala mcm zirapah nak cari mana parking kosong...

cakap pasal parking..paling lama aku penah tunggu utk dapatkan parking ialah 45 minit kat MID VALLEY..itu pasal la..MID VALLEY ialah bukan tempat kesukaan aku untuk jalan2...parking payah!! hehe..


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

41 ribu orang memberikan idea bernas:

cikmOt said... [Reply to comment]

kak, kat sunway piramid pun cam gini...senang nak cari parking..

harap2 banyak la mall wat sistem cam gini...so takdelah kita pusing dupoloh kali nak cari parking kosong kan...

juelee said... [Reply to comment]

byk dah mall bt cenggini, sunwy pyramid pun bt gini gak...

amiey lee said... [Reply to comment]

hehehe tu yg sonok tu... tapi tension tau kalau fulll ajerk memanjang..terutama hari weekend..
umah kta dekat situ ajerk...

dulu masa dia blum buat lmpu2 ni.. lagi la jem smpai ke luar2..skrrg bila pengurusan under company lain baru le teratur sikit..much more better

Cute MuM said... [Reply to comment]

mula-mula nampak kat sunway.. memang senang pon..
sejak mines tue dinaik taraf, memang dah pakai sistem nie.. senang kan..

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

Kat BB Plaza ke apa ke yg sblh dia tu pun ada dah Nana. Napak je cam buruk paking situ, tp ada mendalah lampu ni. huhu

mama tisya said... [Reply to comment]

kt sunway pn senang ada lampu gk..senang kn..tkyh pk2 tp ada gk lampu ijo tp benornye tmpt tu utk org cacat...mmg midvalley paling pyh cr parking

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

hah kat sunway pyramid pun dh ada kak nana..mmg senang nak cr parking kan

saveme_zero said... [Reply to comment]

nana,parking ni idea dari mamat rancangan kick-start nescafe tu. mmg bagus dia punya idea ni,menyenangkan org.

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

mmg senang..
kan bagus kalu sume shopping complex wat cenggini, takde nyusahkan, huhu!

mid veli ngan klcc ade tak mende gini?takde ek? nape diorg tak ikut cam sunway piramid n the mines ni ek?hemmmm

Huda said... [Reply to comment]

parking gini kat sunway pyramid dh lama pasang kan..lama x g mines..dh canggih juga rupanya yer :)

~ana~ said... [Reply to comment]

dulu ms 1st time g the mines ni pun kita teruja tgk parking dia mcm ni..senang gile kan...kalau x silap the mines la shopping kompleks yg pertama kat malaysia buat mcm ni...ni idea dr peserta nescafe kick-start tu...canggih kan..

momguess said... [Reply to comment]

giza kat kd pun hadooo
den suko
sbb senang

♥ Mrs.Eady ♥ said... [Reply to comment]

canggih canggih canggih!

syanasaid said... [Reply to comment]

mmg canggih wey!!
aku pegi ari tu xpasan plak
hahaa

Mama Gee said... [Reply to comment]

lamanyaa tak pi the miness...rindu lak..

IDA said... [Reply to comment]

kat jepun byk parking gini..boleh dikatakan byk shopping mall ada parking gini :-)

*∽ IZAN ∽* said... [Reply to comment]

cam kat sunway gak ni. tu la dok pikir, bila la mid valley nak pasangg.. jenuh cari parking!

mummy_ayu said... [Reply to comment]

ah ah..kat sunway pun mcm ni..sgt senang..kalu gie mid valley tu..kitaorg selalu main oparking aharm jer....he he he

Nana said... [Reply to comment]

@cikmOt

aku dah lama tak g sunway pyramid
hehe xtau plak da gini
btol tu
patut sopign2 mall lain wat gini senang kan
nak MV

Nana said... [Reply to comment]

@juelee

dah lama xkesana,,
tak tau plak hehee

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee

tu la pasal...
klw wat gini kan senang
jimat masa kita

Nana said... [Reply to comment]

@Cute MuM

btol..memudahkan org
jimat masa
xyah nk cari2 parking

Nana said... [Reply to comment]

@PUANSTOBERI

owh yeke kak
saya mmg xpegi la kt BB plaza tu
klw g pon sy park kt sg wang
tak pon kat times square pastu jln kaki

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya

owh yeke
tgk aritu
sama je function dia
xde plak khas utk org cacat
MV sgt seksa la nak cari parking
tu xsuke ke sana

Nana said... [Reply to comment]

@Farra Dhelina

dah lama xkesana
xtau hehe
mmg senang gini

Nana said... [Reply to comment]

@saveme_zero

btol2 aku ingat budak cina tu
dia yg cipta sistem ni
tp dia xmenang pon
rancangan nescafe kick star tu kan

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan

klw klcc tu bole tahan lg sebab parking dia besar & ada je kosong
tp klw MV mmg seksa la..
parking jenuh nk tgu

Nana said... [Reply to comment]

@Huda

kita lak dah lama xg sunway
xtau plak dah ada psg menda ni

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~

btol2...
senang gile nk cari parking
xyah hegeh2 nk cari satu row mana ada kosong
owh yg pertama ke
baru tau
kita ingt
budak cina yg join nescafe tu sebab mmg follow rancangan tu dlu
tp dia xmenang kan

Nana said... [Reply to comment]

@momguess

owh yeke?
xpernah smpai laie giza tu hehee
mgm sonang..
jimat masa

Nana said... [Reply to comment]

@♥ Mrs.Eady ♥

kan??
bagus idea pencipta ni

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid

hahahha
mcm mana ko bole xpasan ni
tp mgm canggih la

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Gee

sama la kita
berzaman dah tak pegi

Nana said... [Reply to comment]

@IDA

jepun tu xyah ckp la kan kak
semenye maju
hehe
msia ni je yg agk terkebelakang

Nana said... [Reply to comment]

@*∽ IZAN ∽*

tau xpe
patut kt MV tu yg kena pasang sistem gini
baru la xsesak dah

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu

myampah nk g MV sebab parking la..
jenuh round xjumpe kosong

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

kak ayu first time nampak lampu2 cam tu kat parking masa gi Sunway Piramid...memang canggih..

atty's said... [Reply to comment]

rasanya selain mines..kat sg wang pun camni gak parking nya

Nana said... [Reply to comment]

ayu- heheh kita ni nampak sgt dah lama tak g sunway
tak tau pon dah tuko gini parking dia

kak aty-owh yeke
dah lama gak tak g sg wang hehee

ibu syafiq said... [Reply to comment]

klu x silap kt sunway piramid pn parking dia cmni gak tp susah gak nk dpt sbb penuh...hahaha...
tp mmg best kn?kita follow ja arrow yg still bnyk tmpt 0 kn...?

AdanyaKauUntukku said... [Reply to comment]

kat sunway dah ada lama kan ..
tapi kadang2 tak effective gak
sbb maintenance tak jaga..
bila rosak biarkan je....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...