MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, April 29, 2011

semperit tu kuih raya

semalam..tengah dok wat keje kan..boz panggil budak despatch....man (bukan nama sebenar)

dialog dia gini :

boz : man tolong separate kan Cheque tu nanti bagi saya...

man : ok boz...

man : boz..saya dah siap semperit kan Cheque tu boz saya letak atas meja yea..

tiba2 aku yang nyampuk:

aku : eh man ko cakap apa tadi??semperit???hahahahhaa...wei semperit tu kuih raya lah...SEPARATE..la wei..SEPARATE tu maksud dia asingkan...

man : senyum2 kamben..owh..yeke..salah la tu

moral of the story : kalau salah sama2 tegur..baru kita boleh belajar kan?walaupun saya idok la terer mana berbahasa inggeris..tapi saya tau apa makna seperate tu..bukan kuih semperit hahahha....

eh tetiba tingin plak nak makan kuih semperit

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

14 ribu orang memberikan idea bernas:

KAMIHIDUP said... [Reply to comment]

semperit, wahaaa, lawak. dia dah tak sabar nak rayalah tu. :)

mama tisya said... [Reply to comment]

hehehe lawak2...nasibaik bkn bln pose...kita suka gk semperit..dlu ada member opis jual bkn time ry..time biasa2 tp now dh tk jual dh

etiey.com© said... [Reply to comment]

wah advance nana.. btw sedap semperit ni :0

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

hahahaha tkpelah jnji bunyi lebih kurang.hahahaha

*dlu duk ngan wan kt kog raya je tlg dia bt kuih

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

wakakakaka

amiey lee said... [Reply to comment]

hee tak sabar nak raya nak mkn kuih semperit & kuih sarang semut

iduraz said... [Reply to comment]

heheh..mesti mamat tu balik umah n hafal kamus!

ieda said... [Reply to comment]

hahahahah x sabar nak rayeee
ciannn man .. nak raya sgt dah tuuu ekekkke

saveme_zero said... [Reply to comment]

nak oder samperit leh tak??

syanasaid said... [Reply to comment]

ni ttibe nk cr baju raya ni
hhahaa

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

hahaha... bunyi tuh lebih krg... sbb tuh man tuh konpius kot...

raya nanti wat kuih semperit k...

Lyana@Mely said... [Reply to comment]

lawok r si man ni...huhuhuh

Ummi Aisyah || Cik Yah said... [Reply to comment]

haha lawok la plok..xpe2~~learn from mistake

SeaStar Party Shop said... [Reply to comment]

Jom singgah FB Page: SeaStar Party Shop di http://www.facebook.com/pages/Selangor-Malaysia/SeaStar-Party-Shop/161361937258032 Banyak pilihan dengan harga yang murah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...