MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, April 26, 2011

splash park @ the mines

sambungan dari cite sabtu lepas..settle ke bli tiket..aku ajak amrul singgah the mines..saje jalan2..dah lama tak g sana..lagipun dah alang2 terminal bas salak selatan tu dekat je ngan the mines kan..singgah la kejap..saje pusing2...& kebetulan mmg kami ada bawa baju untuk mandi dalam kete...teringat kat blog kak aty dulu ada cite pasal kolam mandi utk bebudak kt atas bumbung the mines ni tu saje nk terjah...

dah puas pusing2 kt the mines naik tingkat 5 bawa damia mandi...ok la..kolam dia kecik je xde la besar mana..yg paling penting..cetek je kolam nye..memang tak riso la..damia lepas ke apa...dia pon dah bese berendam dalam kolam pastik kt umah, tp apa2 pon ttp kena awasi gak..riso dia wat aksi2 ekstrem ke hapa..bukan takut air damia ni..lagi dia nk nyelam2 ada...kemain brani

ok la..bez juga tmpt ni...nak2 kalau ada spesis2 pasangan yg laki dia malas nk teman bini pegi soping bole la soping sini hahah..sementara bini soping bapak jaga anak kat kolam atas bumbung, aku rasa ni la kot tujuan nye kolam ni dibina atas bumbung the mines...KHAS utk bapak2 yang xsuke tunggu IBU2 menyoping heheh...xlama pon singgah mandi ni ada la sejam kot...smpai berbelang la damia..nanges2 xmau balik adeh..gini lah klw damia dah jumpe kolam


lengang je kan time ni kul 11 kot xramai org
dia adalah hantu air
berenang2 itik
tgk eksen...nak menyelam
wlpon air paras lutut damia..tp tetap kena awasi...
seb baik air cetek klw dalam dah lama aku terjun hehe
ada taman menan
ada satu port air pancut2
penunggu setia, sila jgn tanya nape muke aku pucat mmg xpakai makeup hehe..
p/s : lupe plak nk bagitau..masuk adalah FREE :)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

31 ribu orang memberikan idea bernas:

noie said... [Reply to comment]

seronoknyer tgk dia mandi.. untie nk joint boleh? hehehe

Ena said... [Reply to comment]

wahhhhhh...

sonotnya damia main air.. tingat kat anak2 akak, asyik ajak main air tapi tak dpt dipenuhi sbb dorang tak baper sihat lg.. huhu

AYuNG said... [Reply to comment]

masuk kena bayar x? ke pree?? :)

mama tisya said... [Reply to comment]

br buka ek..b4 ni tktau pn...bdk2 suka la kalo nmpk kolam..nk2 free..nasibaik tk rmi..mayb org lum tau sgt kot

Miza Yusof said... [Reply to comment]

bestnya. yang penting FREEEEEEEEEE :)

♥ Mrs.Eady ♥ said... [Reply to comment]

tq sb bagi idea kat kami :)

nanakimie said... [Reply to comment]

nana slalu jew p cnie,hehe..bgambor:)suka ngk bebudak mandi...masa duk bergmbr dkat air pancut tu mjur mber nana xkena air.dia xperasan takung air tu bawah pala dia,hehe...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply to comment]

memang best kat situ...jue selalu bawak farisyah mandi kat sana

syanasaid said... [Reply to comment]

haah aku da pegi
ari tu konon bwk iman kot la bleh ngan aku2 sekali mandi
hahaa rupenye utk budak kecik jek

Pn. Zana said... [Reply to comment]

best ek. ingat nak bawak Ammar la..:)

ieda said... [Reply to comment]

ermm boleh tahan tmpt nie .. ok lah kan budak2 leh enjoy main air .. budak2 kalau tgk air mauu x nak balik ekekek :)

etiey.com© said... [Reply to comment]

alalhai bestnya damia bermandi manda.. kalau eysraf confirm susah nak selesai .. hehe

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

wah cam best je!! leh lah pgi ni

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

huk aloh..!!!
baru je gi 2mggu lepas
tapi tutup utk maintenance service
kene terjah balik la kalu cenggini, huhu!

Nana said... [Reply to comment]

@noie

heeheh bole..
tp nanti mak guard marah sebab org beso xleh mandi hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Ena

heheh yeke..
budak2 mmg suka sgt main2 air ni kan
sama la damia pon

Nana said... [Reply to comment]

@AYuNG

masuk free jekk

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya

tak sure gak baru buka ke apa
ni pon tgh blog kak aty aritu
baru tau
tu la rasanya
ramai org xtau kot
tu yg xramai

Nana said... [Reply to comment]

@Miza Yusof

hahahah tau xpe
free tu yg seme org suke

Nana said... [Reply to comment]

@♥ Mrs.Eady ♥

hehe
pasni bole bwa anak g mandi sini ek

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah..best tu..kat mines ye..jarang ke area sana...Ian pun suka nie..Iris pun..kalu kolam ok..laut takut..

Nana said... [Reply to comment]

@nanakimie

hehehe
korang dah sah xleh mandi kan
kan marah mak guard dia
hahah tu la..air tu bertakung bile penuh dia tumpah
damia aritu xtau..dia berdiri bawah air tu sekali terkejut air jatuh atas pale

Nana said... [Reply to comment]

@cik Jue Aka Ibu Farisyah

owh yeke
jue slalu dtg sini ek
ni 1st time sy g

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid

heheh iman xleh..dia budak baya2 damia bole la
tu pon tgk umr 5 thn ke atas
seb baik dia xkata apa

Nana said... [Reply to comment]

@Pn. Zana

ok la..bez juga..
sambil2 soping sambil bawa anak mandi

Nana said... [Reply to comment]

@ieda

mmg pon kak..
mcm damia la
meraung2 xmau blk

Nana said... [Reply to comment]

@etiey.com©

hahah sama la..
ni pon melalalk2 xmau blk
jenuh pujuk

Nana said... [Reply to comment]

@Farra Dhelina

silakan,,
harus terjah

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan

ari isnin dia xbuka nad...hari isnin dia servis...

atty's said... [Reply to comment]

kty pun suka gak bawak fir g sini..
tp sejak fir dah besar ni jrg skit..

sorry masa nana kol..kty tak pegang hp..

Jessica said... [Reply to comment]

This Splash Park at The Mines looks great! I will make sure I go there for a dip next time I am in the shopping center! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...