MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, May 11, 2011

apa itu rangsum pack

tau tak apa tu rangsum pack?kalau sape anak askar, bini askar mesti tau kan, apa menda rangsum pack ni.dulu masa kecik2 kan duduk berjiran ngan askar selalu dapat rangsum pack ni..paling suke bubur gandum dia sedap btol..

bulan lepas masa amrul g outstation kat tasik banding, dia dapat la 10 peket rangsum pack ni, pastu ada 2 beg tak abes, dia bawa balik umah.mcm jakon plak ek nampak rangsum pack ni haha..dah lama xmakan..masa kecik2 dulu mmg banyak dapat berkotak2 jiran kasi..

ni la makanan abang2 askar kita andai kata diorang ni kena bertugas kt tempat2 yg ceruk dalam utan ke..or tmpt yg jauh dari kedai makan..bese diorang di bekalkan ngan rangsum pack ni..sepeket tu complete menu utk 1 hari, start dari bekpes, lunch, minum petang & dinner

ok pada sape2 yang tak pernah nengok rangsum pack ni..jom kita berkenalan ngan isi2 dalam rangsum pack hehe..cara nak makan dia, just rendam pastik ni dalam air panas barang 10-15mnt dah bole makan..

dari kiri biskut, susu tepung penuh krim, kopi & teh
dari kiri gula, garam & jem nenas
ada 10 peket mcm2 menu ada, antaranya :
sambal udang, kurma ayam, dalca, sardin, serunding, bubur pulut hitam, bubur kacang hijau,betik dalam sirap, nenas dalam sirap, sayur suhun
kat setiap pack tu ada tulis apa isi yg ada dalam nye
mcm ni bubur pulut hitam
ni antara yg dah aku buka
serunding daging, sedap serunding dia
sambal udang (rasa mcm udang kering je hehe)
bubur pulut hitam, ha..ni sedapp
mcm mana rasa makanan ni seme?sama je rasa mcm makanan dalam tin...

p/s : arini MC la...seme entry arini autopublish...mata den membengkak dengan jayanya....gatal2 & berair...elergik makan ni aku rasa...nak kata semalam makan udang tak de plak...ke aku makan ikan kering dari sabah yg abang aku bawa balik tu kot...ni dah kurang skit bengkaknye..pagi2 tadi masa bangun tido bengkak gile dah mcm alien hehe..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

33 ribu orang memberikan idea bernas:

atty's said... [Reply to comment]

selamat beristirehat kt rumah ye nana..

sedap lak nampak bubur pulut itam tuh

qemaishak said... [Reply to comment]

Dulu selalu gak abag bawa balik makanan askar ni..kita yg belum penah makan ni rasa jakun, diaorng dah bosan dah makan makanan masak segera ni hehe

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

bubur pulut itam mmg sedap!!
aku mkn senin lepas!!
syiok!
selamat berMC nana
rehat weih..
rehat..

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

moga nana cepat sembuh...amiin

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

tak pnah tgk pon...
maklumlah, laki bkn asekar...
hehehehe....
sedap tuh bubur pulut itam...

nana pon alergik yer....
smoga cpat smbuh...

Bionic women said... [Reply to comment]

dulu masa arwah pakcu kerja renjer hutan pun selalu dapat nih..masa tu beskut keras tu pun rasa sedap sebab jarang jumpa kan?? hehehe

syanasaid said... [Reply to comment]

dia dlm pack tu kering ke mmg da berair da makanan tu??
hhahaa kagum wey

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

hihi pestime tgk ni..kekeke..senang je ek dh siap masak kan..

get well soon nana!

munna said... [Reply to comment]

FIRST TIME TGK NI...TERIS BOLEH MAKAN KE..ATAU KENA PANASKAN DULU NI...

Afne said... [Reply to comment]

nana, dulu housemate afne suaminya askar. so mmg merasa la. biskut kering semua. blh thn juga sedapnya ayam/daging kurma.

etiey.com© said... [Reply to comment]

ehh dulu2 pernah makan. sepupu abah askar tp sekarang dh bersara. rasanya packing tak berubah lah dr dulu lagi kan?

nana.. saya dok setapak garden. dekat dekat uptown danau kota...

CatlinaFly said... [Reply to comment]

abah sy askar,...kalau ada latihan atau duty, memang abah sy akan bwk balik rangsum ni.paling suka mkn biskut rangsum cecah jem nenas tu mcm best sgt2...kenangan betul lah..rendang dia pun sedap...agaknye time tu baru darjah 6, makan ape pun sedap hehehe...

barulah kita dapat merasa apa yang askar2 mkn bila di perantauan...

♥MiZz-siHa♥ said... [Reply to comment]

penah tgk..penah dpt ms p kem kat kuantan dl ms study.suke biskut n jem die...biskut die nest plak rasenye..

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

tau tau..rangsum pack..kecik2 dulu selalu dapat masa abah bawak balik..hehe...owhhh teringat pulak kenangan zaman dulu2..

Nana said... [Reply to comment]

@atty's

tq kak
agaknye sebab tgh lapo tu sedap kot hahaha

Nana said... [Reply to comment]

@qemaishak
hahah tau xpe
kita yg xpernah makan ni mmg rasa jakon je kan
diorang tu dah muak ngan menda ni

Nana said... [Reply to comment]

@Sidratul Muntaha

hehehhe aku pon suke
bubur pulut itam
peberet tu
hehe tq..dah ok ni ..dah bole nak BW hahhaa

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan

tq..dah ok skit ni

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
hehehhe
ni saya kasi tengok
sy mmg ada elergik seafood kak..
tp tgk nasib la
kdg makan ok
kdg makan jadi mcm ni lah

Nana said... [Reply to comment]

@Bionic women

heheh tau xpe
beskut tu adik2 pon suke
almaklum la..
xde jual kan

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
heheh dia mmg dah berair gitu syana..
kalau kata isi dalam tu kurma ayam
dia ada kuah la
tinggal panaskan dalam air je peket dia tu
pastu bole makan dah
xnak panaskan pon xpe
sejuk la skit

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA

ahh dah siap masak
tinggal panaskan je
klw rajin
klw tak rajin
makan je sejuk2 gitu

Nana said... [Reply to comment]

@munna
heheh
klw nak sedap panaskan dulu
klw malas bole makan je tros
tp lauk sejuk la hehee

Nana said... [Reply to comment]

@Afne
heheh yeke
tu la kurma dia bole tahan gak

Nana said... [Reply to comment]

@etiey.com©

btol2 packing dia mmg mcm ni je dari dulu tak berubah
owh dok setapak ek dekat je la kita

Nana said... [Reply to comment]

@CatlinaFly
hahahha
awk sama mcm mak saya
dia suke biskut ngan jem nenas tu
heheh ye la kan time kecik2 dulu makan apa semua pon sedap
tp skang ni dapat rasa blk sedap juga hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@♥MiZz-siHa♥

hehe yeke
biskut tu tak try lagi
tgk mcm keras kematu je

Nana said... [Reply to comment]

@ibuayahdamia
heheheh kata anak askar kan
sure pernah makan

tiefazatie said... [Reply to comment]

alolo..cian kak nana...take care tau!

Myra Jay said... [Reply to comment]

Penah try mkn makanan dalam pek nie..:)
My dad bawak balik :)

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

hehehe..kite bini askar pon tk pernah tgk bendalah nih..mklumlah..hubby takde keja yg operasi lama2 nih..klu time kena keja kat labuan tu pon setakat dpt makanan dlm kotak utk makanan kering jekla..ada roti, kek, coklat2 aje mcm tuh..=p

ibu syafiq said... [Reply to comment]

hehek...nana wt ibu syafiq tingat kt arwah bapa saudara.ada 2org bapa saudara yg askar tp paling baik ngn arwah.msa sek rendah dlu blk kg ja slalu mkn mknn cmni dr arwah.paling ibu syafiq suka bbur pulut hitam.yummy...sdp!!!

deqlis said... [Reply to comment]

Nana...deqlis masa join camping ngan askar wataniah dulu pernah laa guna rangsum pack nie...hehe..

abg2x askar tue mmg kata, nie laa makanan diorg klu masuk hutan..

mmg seronok laa camping masak2x nie...syok..:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...