MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, May 24, 2011

berjaya akhirnya membooking tiket promo 10 sen AIRASIA

mak aii panjang nye tajuk hahaha....kalau semalam entry aku tension pasal xdapat nak booking tiket murah airasia kan..arini entry happy sebab berjaya booking heehe...

sebenarnya bukan senang yea nak booking tiket ni..start dari kul 12 aku masuk...mcm2 dugaan, halangan & cobaan yang aku kena tempuh...memang dah selonggok makian dah utk AIRASIA muahaha..tp tu la..berkat tak mengenal erti penat, berkat sabar, gigih, tekun seme akhirnya...berjaya membooking tiket ke tawau sabah....

alah..kata je 10 sen..masuk tax segala bagai...xde la jadi 10 sen...tapi kira murah la..sebab sorang kos dia RM15.20 tiket pergi balik dari KL-Tawau kalau 3 beranak RM45.60 normal price dia RM200++ SORANG lom masuk tax



antara dugaan & cobaan nye ialah :

1. jenuh nak log in..kalau tak log in jenuh la wei nk isi satu2 details passenger....
2. bila dah dapat masuk plak..try utk booking 6 orang serentak tapi xbole...ada je kuar menda yg xkena...
3. dah isi2 details seme sekali kuar page error...isi balik..dekat 10x isi details....
4. ntah bila masa airasia ni cas utk seat sampai RM30/seat gilo..seme nk cas..kena plak remove seat2 tu..xmau bayar lebey kan hehe..kata nak murah
5. aku & jue try booking sama2 kot kata kalau aku xberjaya jue ada backup...sekali jue kata asik2 dok waiting room....sambil2 booking sambil2 ym tanya status masing2 dah dapat masuk ke website airasia hehehehe
6. setelah dekat 3 jam try booking semalam dari jam 12-3 akhirnya berjaya..tu pun sebab aku booking 3 orang dulu aku & family...utk family mak ngah damia plak kena booking lain...tapi part booking mak ngah damia senang plak dari booking utk aku sendiri...

apa yg ada kat tawau??ada yg kata tawau tu xde apa kan?memang tawau xde apa...sebenarnya....tujuan utamanye ialah hendak ke pulau MABUL, jadinye memang kena turun kat tawau ye kawan2.. salah satu pulau idaman aku ni...tengoklah betapa cantiknye pulau ni..rasa skang juga aku nak pegi...dah la aritu dah disajikan dengan gambar2 mamatisya jalan2 kat pulau mabul..telan air liur je aku hehehe.....
dan satu lagi yg ada di tawau , semporna ( kawan amrul ada sana..dah lama dia ajak g sebenarnya...insyallah dapat la jumpe kawan amrul aka pengapit pengantin lelaki masa aku kawen dulu)
percutian kali ni agak meriah skit..sebab kami tak pegi bertiga..kami pergi berenam sama2 ngan adik amrul & jue biras aku & anak buah teman rayyan.disebabkan rayyan still under infant tiket utk rayyan fix RM100 pergi balik, sorry rayyan xdapat discount hehe...

alhamdullilah..berjaya juga kita kan jue..bak kata kak long semalam...kalau ada rezeki kita nak ke mabul ada lah...hehehe....moga2 tak de la aral yang melintang nanti..mana la tau kot2 aku pregnant ke..jue pregnant ke hahaha....xpe la..andaikata ada perkara2 yang tak dapat nak dielakkan..kalau burn pon tak ralat sangat sebab tiketnye murah.

korang plak dah lepas ke booking?semalam ramai btol yg ym, sms, msg kat fb, msg kat blog kata susahnye nak masuk ariasia...jangan putus asa ye kawan2..menda murah...memang susah la nak dapat...bersabar & berdoa banyak2 la yea...hehe....

p/s; ingat tak aku pernah kata nxt year cuti2 dibekukan oleh menteri kewangan?tapi xleh wei...mengigil2 aku rasa tgk tiket murah ni..ni last..tau yang..saya janji...hahahha....sian awak yang dapat bini degil .amrul siap sms la gini ayat dia

"sekali ni je k...yang lain2 nanti2 k..."

hahaha...tq awak...

GOOD LUCK SEME YEH!


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

39 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

hahaha..adeilah..tk dpt bygkan nana isi details tu utk 6 org berulang kali..mau tensen tahap gaban..mujur kami ber3 je..ekekeke

Ena said... [Reply to comment]

dapat juga akhirnya yeh.. hehe..beh la kan.. p sabah.. akak tingin gak tp huby akak tu nak gak pergi "situ", padahal situ dulu hampir 3 tahun dok sana.. tak pe la.. nak p menegnang tempat pertemuan lah kononnya.. tp akak rasa akaknya lg mahai dari nana.. mungkin sbb ada luggage.. dan booking seat sekali.. tp yg rm6.00 tu.. tp seyes musah sangat nak masuk..

Cik Wanie Ghani said... [Reply to comment]

mmg susah nak masuk smlm kan akak,
wanie pun alhamdullilah,
dpt jugak masuk dan booking utk 2 lokasi,
hihihihi....

rezeki kan,
so slamat bercuti yer:)

Rin_Aff said... [Reply to comment]

mak aiii..canteknye view kat tawau...
yg murah ni bese la kan...misti dugaan lebey sikit..hehe

btw, selamat enjoy2 berholiday nnti...(",)

juelee said... [Reply to comment]

perghh memang mencabar... hehehhe dah dapat macam2 plak hal.. gerammmmsss jeee.... tapi alhadulillah dapat jugak.. eh kang saya bank in duet balance yg tak cukup tu hehhe semalam tak sempat la pulok

:: noremy bte rahmat :: said... [Reply to comment]

ya Allah...mmg sakit jiwa nak beli tiket murah air asia nie kan...

br berjaya satu trip...satu trip lg masih waiting room tak abis2...

huhuhuhu...

c Manis dyLa said... [Reply to comment]

cmne leh dpt 20sen sorg tu...waaaahhh..jeles3..nk jugaaakkk..tp try xdpt2 lg

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me tak segigih nana ..emmm tak merasa ler tix murah nampaknya :p

Gieyana said... [Reply to comment]

tahniah2..dpt gak akhirnya..no wonder aku try time tue x dpt2..rupanya ko conquer yer!hahaha..

b a m b a m ' s said... [Reply to comment]

kak nana.. ada tips x kasi lepas booking nie?ahhahah..tak lopeh2 laie nie! =|

syanasaid said... [Reply to comment]

jeles!!!
heheee selamat berholiday ye
tak pe kot2 ko ke yg peknen tiket murah
hahaaa

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg kalo bab isi form time promo ni tkleh isi utk rmi2..kena wt skit2...tensi kn kena isi byk kali..kita yg time p london aritu pn isi 3org..nk wt 6 org tk dpt..hang manjang...

slamat melompat di mabul yg cun...ehhehe..bole stay kt dragon floating inn

Miza Yusof said... [Reply to comment]

best nya kak. murah gilo. hihi :)
destinasi tu kita boleh pilih atau dorang yang tentukan. tak berapa faham lagi. ada jugak rujuk tutorial yang akak buat dulu.

amiey lee said... [Reply to comment]

wahh syabas nana oii... kul 12 i dh masuk mabul dlm mimpi kekekekekekek

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

rajin nana nih... berkat rajin, akhirnya dpt jgk.... hehehe...

klu akakla, 2-3 kali x dpt, dah malasla...

aanie said... [Reply to comment]

murah gila tiket tu....total tak sampai RM50 pun..memang berbaloi...

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah..siap dpt warning lagi dr menteri kewangan..
ayu tahun nie..memang excited tgk, tapi ekna tutup mata sbb takde budget la nak cuti jauh2 nie..budget ke arah lain..tahun dpn harap2nya..
plus Ian & Iris dah makin besar..so senang la nak jenjalan...

Lynn Hamzah said... [Reply to comment]

syoknya nana...pulau mabul tu memang cantik la...

atty's said... [Reply to comment]

yeah tak sabar nak g holiday..

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
hahha
mgm tahap gaban dah tension nye fiza
rasa nak hempuk2 je pc
seb baik berjaya juga
adehhhh

Nana said... [Reply to comment]

@Ena

wah akak kemana la agaknye destinasi Situ akak tu hehehe...
saya mmg amek basic je
seat xpilih beg xamek
dah save punye pasal

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Wanie Ghani

tuhan je yang tai betapa susah nye nak boking nak kencing pon tahan hahahaha
selamat bercuti utk wani!

hajarus said... [Reply to comment]

wow cantiknyer pulau mabul... btl2 murah la harga tiket tuuuu.. best2...

Nana said... [Reply to comment]

@Rin_Aff
hehe
tu la lawa kan
geram je rasa nak terbang skang juga hehee
tu la sgt besar dugaan nak booking ni
seb baik berjaya gak

Nana said... [Reply to comment]

@juelee
haha
tuhan je yg tau
betapa dugaan yg melanda heheheh
tp xpernah rasa giveup
cuba & terus mencuba
tu la berjaya kot hehehe

Nana said... [Reply to comment]

@:: noremy bte rahmat ::

hehe
yeke
xpela
atleast berjaya juga booking 1 kan
dari xleh langsung hehe
mmg mencabar btol nk book ni

Nana said... [Reply to comment]

@c Manis dyLa
hehe tu mmg harga promo
sape cpt dia dapat

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
haha
saya ni mz
nak murah nye pasal
mmg gigih ler hehehee

Nana said... [Reply to comment]

@Gieyana
muahahha
tahniah juga sebab hang dh berjaya book

Nana said... [Reply to comment]

@b a m b a m ' s
hehe aritu kan
akk ada wat satu tips?
lg sat nk tambah
klw dah dapat login tu
kot2 dia expired just klik back je jgn pangkah

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
hahahahha
tu ler
aku redho je
kot kata peknen
xpe2 tiket xsampai 50 hehe
hrp2 xde la hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya

btol2
seb baik kita try & wat sikit2 dulu
baru bole
pastu wat lg 3
mmg seksa la
nk book sekali ramai kan

Nana said... [Reply to comment]

@Miza Yusof

heheh
kebanyakan nye semua tempat akan ada promo cuma sape cpt dia dapat la...

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
hahahha
xpe2 try lg

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
hehehe
kata nk oliday dengan kos murah
mgm kena gigih la kak

Nana said... [Reply to comment]

@aanie

hahah
tau xpe
sgt berbaloi2

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
hehehe
kita ni pon dah start menabung utk oliday...
hrp2 bonus bln 12 ada hehe
leh topup duit cuti2

Nana said... [Reply to comment]

@Lynn Hamzah

tersangat2 cantikkkk kan

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
haha
lmbt lg kak
xpe
sabar
sabar hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...