MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, May 25, 2011

bila airasia ada masalah teknikal & sedikit tips

ari isnin tu sampai ke petang aku tunggu travel itinerary dari ariasia...tunggu punye tunggu sampai kul 5 xdapat, masalahnye booking confirmation pun xdapat juga..padahal booking kali ke-2 utk jue selepas booking tuk aku sendiri dah dapat pon booking confirmation..

tak sedap hati..tros call air asia..dia minta email address...dia cek..sorry cik..nama cik xde dalam senarai booking dari KL-Tawau...pergh..tetiba rasa mcm muke pucat lesi xdek darah....maaf..dalam rekod kami hanya ada nama juliana, amirul adlee & rayyan.

aku ckp eh mcm mana plak...dalam m2u duit dah potong ni...dia tanya lagi..apa booking number cik??aku tgh gabra langsung lupe yang kat history m2u tu ada booking number..aku cakap mana saya tau..sebab tadi masa dah success wat payment saya tros kuar...

mcm mana ni cik??cik nak kami teruskan booking atau nak refund??pale otak ko nak refund punye susah payah aku nk booking hheheh...aku ckp xmo refund saya mmg nak booking tu!

pehtu staff airasia tu ckp cik..kat rekod pembayaran m2u ada no booking..cuba cik cek...hah! seb baik ko..aku cek kt m2u ada booking num ..dia cek lagi lepas aku kasi booking number..ok cik nama cik ada dalam senarai penumpang kami...mungkin di sebabkan masalah teknikal...kami tak dapat trace nama cik dengan menggunakan email address....hah! lega wei....nk terkencing aku rasa mula2 tu dia kata nama aku xde dalam senarai penumpang

so pengajaran utk diri sendiri kalau dah abes booking jangan lupa wat PRINT SCREEN ada la bukti seme kita dah confirm book.

eh ramai yg komplen..xdapat masuk website ariasia...sian korang...arini aku tgk dah banyak dentinasi promo tu seme dah abes....xpela...korang jgn sedey2 yea...akan ada lagi promo ni akan datang...

kepada bambam's yang tanya pasal tips utk booking airasia
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

21 ribu orang memberikan idea bernas:

Cik Wanie Ghani said... [Reply to comment]

uish bahaya jugak kan bila dah jadi mcm nie,
wanie pun pernah terjadi mcm nie,
tapi alhamdullilah semuanya kembali seperti biasa....

padlie said... [Reply to comment]

sy x dpt promo tu..
time nk bayar je dia kuar error..
try dua tiga kali, tiket dah abis..
sedey tul..

Jom kenal Sistem Suria kita

CaDLyNN said... [Reply to comment]

sume duk complain web airasia down..untungla sape dapat tiket murah tu...

atty's said... [Reply to comment]

kty pun lepas..dpt 2 destinasi..tp satu lagi tu harapan mcm tipis je nak pergi..

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

kalau me sure fail lah bab2 booking time promo ni sbb me jenis kurang sabar ngeh ngeh ngeh

b a m b a m ' s said... [Reply to comment]

ahhaha..alar..tips kena on9 pagi2 tuh je lar ek..huhuh..time sedap membuta nak bangun nie yg parah..demi tiket air asia..sanggupkan aje lar gamaknya ek..hehehe

fazilzura said... [Reply to comment]

emmm , xpenah lg bersakan2 try nk booked.. maleh ler nak tensen2 kan otak..cz kalau plan2 kang takut x jadi.. tu yg selalu terjah time ado duit..

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

sama ar mcm mz... krg sabar... hehehehe....
lgpon time promo tuh anak2 skolah..
susahla nak gi holiday..
klu nak holiday kena tggu cuti skolah dulu....

Myra Jay said... [Reply to comment]

Myra xberjaya smpai ke sudah kak..
Pehtu malas dah sebab harga tiket dah mahal.. Maybe next time try lagi..

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

ayu memang selalu print screen dulu kalau buat apa2 pembayaran...pastu kalau boleh print, simpan sampai lebam.....hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Wanie Ghani
tau xpe
dah seram sejuk mula2 tu

Nana said... [Reply to comment]

@padlie
la yeke..
saya ok je
cuma slow skit la nk book tu

Nana said... [Reply to comment]

@CaDLyNN
hehe mana tak down kan
30 juta rakyat malaysia dok serbu

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
wah tu dia smpai 2 destinasi hehehe
alamak nape lak kak

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
heheheh
saya tiba2 jadi penyabar lak ngan airasia ni

Nana said... [Reply to comment]

@b a m b a m ' s
heheh terpaksa la.
nak ke tak nak?kekekee

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura
hehehe xpe
ni plan lambat lg nk travel nye...
bila lg nk grab
tiket murah
bukan selalu

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
emm tu la payah klw clash ngan time anak2 skolah kan..
klw cuti skolah rasanye mahai la kot tiket nye

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
la yeke...hehehe
xpe cuba lg nnati

Nana said... [Reply to comment]

@ibuayahdamia
hahah lamanye simpan
kta klw dah dapat itenerary selalu delete la yg print screen tu

Jafar Aqsa said... [Reply to comment]

Pak cik sekrg tgh problm ni,, nunbr bookg ada tpi bila cek sehri kmdin had hilng. Mybe problm credit card....byk nak key ini...tgh2 trus hang.....pgi ni nak pi opis airasia subg airpt......ingt nak bwa mak cik jln2 cri makan di hanti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...