MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, May 20, 2011

dinner @ Gomone Korean Restaurant

seharian lepak umah deah, dah malam tu deah ajak dinner kat restoran korea @ ampang point, selama ni aku dok lalu depan kedai tu tak pernah pon rasa keinginan nak mencuba..bese lah...yang pertama takut makanan tu tak halal sebab nama pon makanan korea..yang keduanya takut tak sedap...hehe kata tak suka mencuba..takut je try tp rasa dia tak sedap

lagipun selama ni aku xpernah lagi dengar kawan2 aku g makan situ..kalau ada yg pernah g makan & kata sedap baru la rasa nak try...deah kata makanan kat sini sedap..beria2 dia ajak ktorg dinner kat sini...HALAL katanya...bila dah try makanan dia..ye la...not bad juga...sedapp rasa dia..rugi selama ni aku dok jeling2 je kedai ni tapi tak pernah pon masuk.

aku ni kalau makan jenis cerewet..so kalau sedap aku berani la nak rekemen..kot sapa2 nak try makanan korea yang halal bole ler singgah ampang point,aku rekemen ok. ni address dia

Gomone Korean Restaurant
Lot F32, 2nd Floor,
Ampang Point Shopping Centre,
Jalan Mamanda 3, Ampang
Business Hours: Opens daily from 11am - 9pm

kedai dia kecik je, buka meja kiri kanan

ni deah punye sorry jangan tanya apa nama dia..heheh dry noodle apa ke menda ntah panjang nama dia
ni menu aku..nama dia aku tak ingat tapi ala2 mehun sup cuma dia pakai suhun+fish ball+chicken ball+crab ball+sayur harga dia RM10.50. memang kuah dia nampak plain je kan..tapi rasa dia tak de la plain...
tapi terseksa ko nak makan...suhun cam licin..kalau nak makan susah nau nak putuskan suhun tu pastu asal makan je lekat celah gigi hahaha...tension aku....diorang gelak2 je aku dok bebel2 suhun lekat celah gigi
kalau ada yg kata mahal, bagi aku xlah mahai sgt sebab dianye portion mmg banyak ler...pehtu air dia free..sama ada nak air soya, teh cina, air kundur total RM10.50 kalau amek set mcm aku & deah ni
ni sos sampingan + sayur jeruk apa nama dia kimchi kot, sedap giler sayur jeruk tu
tgk mangkuk dia beso kan?hehe..klw nak dtg makan kena makesure btol2 lapo kalau tak sure xabes mcm aku hee..kan dah membazir makan xabes
deah & cik nana, si nana tak makan hahah tekak tak bole terima katanya tu pasal dia mnm air pepsi jek mana tak kurus ko na...
sedondon plak damia ngan nana
damia buat muke mcm xkuasa je nak amek gmbr ngan si nana hehehe

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

31 ribu orang memberikan idea bernas:

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said... [Reply to comment]

cam sedap jer sup tu....sesuai sangat untuk orang diet ni boleh la try nanti...

Ena said... [Reply to comment]

sedap yeh..
sama la akak jarang mencuba kalo mende luor gitu.. risau kot2 tak halal.. dah halal ok la.. hihi

selalu pun lalu jek..

Cute MuM said... [Reply to comment]

tak nak komen pasal makanan..
tapi nak komen pose damia..
comel!!

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

nana kalo pggil member tu nana ke na?kalokita rsa mcm pggil nama sdri je..hahaha

mama tisya said... [Reply to comment]

tk pernh try lg korean food

fazilzura said... [Reply to comment]

penah tgk kedai ni , tp as u said ler.. x berani nk masuk takut kang x halal.. haru plak

n a d e a said... [Reply to comment]

wahhh nak try ni !
pernah gak mkn kat foodcourt mid makanan korea ni.. tah ape nama.. not bad gak ;)

Thanks for the cookies ! | .NEVER ENDING STORIES.

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

akak pon sama nana... tak brani nak cuba klu mende baru..
takut tekak xleh trima, membazir plak... huhu..

b a m b a m ' s said... [Reply to comment]

damia buat muka!kelakar!hahahahha

teringin ar nak makan korean food yang bibimbap tuh..hehehe

Lynn Hamzah said... [Reply to comment]

x pernah cuba lagi...sedap ker?

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

laki aku mcm ko la..
tpi laki aku lagi detail..
dia jenguk dulu kitchen or sape tukang masak.
even klu indon pun dia tak mkn sbb tak sume indon muslim.

munna said... [Reply to comment]

mmg besar tgk mangkuk tu.. klu tgk citer korea..suka je tgk diaorg makan... nak cuba mcm tak berani je...

~ana~ said... [Reply to comment]

kenapa gmbr last tu muka damia gitu?kelakar la damia nih..:)

ana x pernah try lg mknan korea ni..takut mencuba mknan br..takut x sedap tp kenkdg kalau xde idea nak mkn apa, belasah jugak..

Nana said... [Reply to comment]

@(Lizz) http://www.mummycute.com/

hehe not bad juga sup dia
kena letak cili tu baru kaww
hehe
mmg sesuai utk org diet ni

Nana said... [Reply to comment]

@Ena

samala kita
bese lalu je
xpernah tingin nak makan hehehe
dah tau halal
bole la makan

Nana said... [Reply to comment]

@Cute MuM
ahahha
tq..

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA

kita tak panggil nama dia penuh
kita pangil dia NA
hehe
rasa mcm panggil diri sediri..btol tu hehehee

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya

hah apa lagi ratu JJCM
sila la try pasni ek

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura
hehe tu la
tp dah tau halal
baru berani nak try
lgpun melayu je yang makan situ

Nana said... [Reply to comment]

@n a d e a
hehe
sila...
aku dulu kan
xbole lalu depan kedai ni
bau dia semacam je..
sekali dah pekena
rasa nak g lagi

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
heheh tu la pasal
saya kena tanya dlu
klw kwn2 penah makan ok la
klw nak try pon

Nana said... [Reply to comment]

@b a m b a m ' s
hehe
dia buat muke ala2 xkose nak amek gmbr ngan aunty nana
ahh sama la tingin gak nk try makanan tu

Nana said... [Reply to comment]

@Lynn Hamzah

bole tahan la..
kalau mehun lg sedap
sebab dia suhun licin2 skit

Nana said... [Reply to comment]

@Sidratul Muntaha
mak ai..
sampai gitu sekali dia cek ek..bagus2

Nana said... [Reply to comment]

@munna
hehehe
tu la besar mangkuk dia
bole makan 2 orang

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~
haha
dia saje je wat muke ala2 xkuasa nak amek gmbr...penat dah tu asik2 suh pose je

so far kita ni jenis takut gak nk try menda baru
tp klw ada org pena try pastu dia kata sedap tu yg brani nk try tu

Miza Yusof said... [Reply to comment]

sedapnya makan tu semua best :)
comel damia melentok kat akak. hehe

*damia ni garang tak kak ? hehe. bape tahun dah dia ?

Nana said... [Reply to comment]

@Miza Yusof
hehe miza nape
tanya soklan tu
hahah
mmg damia garang pon
tau2 je miza ni kan
umur damia baru masuk 3 tahun

chichi said... [Reply to comment]

baiklahhhh..saya akan kesana..(dengan penuh minat)

tiefazatie said... [Reply to comment]

wah bestnye..mau gak sis!

fz said... [Reply to comment]

tp yg kamu mkn ni bkn kedai gomone tu .. tu mmg kedai korea .. tp yg kamu mkn ni kedai taiwan .. skrng da mahai sket .. 1 mangkuk 11.50 .. air tade .. bau mkn semlm .. tp nasib baik makin sedap! urm ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...