MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, May 26, 2011

envelope terkoyak : salah siapa??

hangin!!

ari isnin lepas ada terima hadiah dari nad,menang GA dari NAD tapi kali ni mak aku terima dari tangan posmen tu sendiri..bila dapat je...sampul tu dah mmg terkoyak!


kalau nak tau aku rasa ni dah masuk kali ke-7 sampul tu terkoyak semasa mak aku terima dari tangan posmen tu sendiri...persoalan nye skang.

SIAPA yang koyak surat tu???
posmen ke?
atau orang yang tukang asing2kan surat ke?
hantu ke??


geram nye wei...ni tak amanah namanye...buatnye hadiah dalam tu ada voucher harga puluh2 ke...saje je....kang tiba2 sampai umah aku tinggal envelope kosong je...aku rasa pernah baca entry ifa pasal dia terima envelope kosong, xde isi dalam sampulnye, rasanye hadiah GA....
eii..kalau la aku yg terima surat tu..memang siap la posmen tu walaupun bukan dia yg buat!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

36 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

aritu adiah dr uyun sampul koyak tp dh dibalut siap ada cop la mengatakan koyak

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

kalo kes gini tkthulah hadiah dicuri ke tercicir kan.

Cute MuM said... [Reply to comment]

mama tisya dapat hadiah tue sampul koyak ker?

++eden|essey++ said... [Reply to comment]

ala nana, posmen tuh jeles la kt ko ari2 dpt adiah..pelik kot die kt ko..hihihi

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

memang ada yg tak amanah dlm pos malaysia tu-tak kisahlah yg tukang sort surat atau posmen etc
kalau antar by pos biasa esp parcel, memanh kebarangkalian yg sgt tinggi brg tu akan hilang esp kalau agak bernilai..so nak tak nak, kena pakai poslaju/pos berdaftar, pos express pun ok rasanya

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

memang sekarang ni posmen tak jujur, sorry to say la sebab ada kawan kita keje posman lelaki la, selalu je bukak sampul surat time asing2kan surat tu, sebab kengkadang dapat duit, diorang share sama makan...adei...

♥MiZz-siHa♥ said... [Reply to comment]

xtau la nie salah siapa..posmen ke orang yg asingkan surat nie..mmg xjujur la nie..

mummy_ayu said... [Reply to comment]

tak pernah lak kena mcm nie...

ieda said... [Reply to comment]

tu lahhh .. kawan akak pernah jugak mcm nie .. siap dia announce ada siap2 yg bukak surat dia .. sah2 masa dpt dah terbukak huuh .. sakit ati kan .. sabar ye dik

risoo , mana tahu yg di pos tuu brg2 penting .. ermm mcm x caya nak cakap mereka2 nie x amanah huhuh

♥Mrs.Eady♥ said... [Reply to comment]

la haiii....mcm ni pun ade ke?hak org tetap hak org laaa...

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

hhmm...
mcm hal..
klu aku,tensen jugaklah klu jdi begini.

munna said... [Reply to comment]

tak baiknya posmen ty..tak jujur dan amanah ..tanggunglah akibatnya nanti

fazilzura said... [Reply to comment]

hish , rs nak sekeh je org yg koyk kan tu..k alau brg x ilang xpe.. ni kalau ilang ..sapi nak jwp

KhaiZa said... [Reply to comment]

erm... mcm2 hal la skrg ni.

b a m b a m ' s said... [Reply to comment]

kita pon prnh dpt bungkusan envelope mcm kena koyak..tp x tau lar saper punya angkara..samada posmen atau abg den..eheheheh

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

mcm kena gigit cik ti

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
ye ke
kita penah gak
ada cop kata terkoyak
masa tu mcm2 barang
ada dalam envelope tu

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
tu la..kalau kita tau
apa yg penganjur hantar xpe
mmg dah tau apa isinye
ntah2 ada lg isi2 yg kita tak tau
ish..geram

Nana said... [Reply to comment]

@Cute MuM


sure uyun kasi elok kan
ni mesti time kat pos msia la koyak tu

Nana said... [Reply to comment]

@ eden|essey
hahaha
kot ye pon jeles
jgn ler koyak surat aku

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
itu la...
btol
kalau pakai pos reg
pos laju mmg selamat skit

Nana said... [Reply to comment]

@♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥
yallah yeke anje
kurang ajar btol
tak amanah
makan duit haram

Nana said... [Reply to comment]

@♥MiZz-siHa♥
itu la
banyak tgn
dalam pos msia tu
xtau sape nye keje

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu

dah banyak kali kita kena ayu

Nana said... [Reply to comment]

@ieda
mmg sakit ati kak
suka2 nk buka surat org
tak respect hak org
tu la..klw ada menda2 penting?adoii

Nana said... [Reply to comment]

@♥Mrs.Eady♥

tu la pasal
xde kesedaran sivik tol

Nana said... [Reply to comment]

@Sidratul Muntaha
klw sekali xpe
dh byk kali
geram nye aku

Nana said... [Reply to comment]

@munna

btol..dah la tu keje dia
sumber rezki dia
jawba la nanti

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura

tu la
mana kita tau
kot2 penganjur kasi duit ke kan
mana nak tau...

Nana said... [Reply to comment]

@KhaiZa

tu la pasal
baik pecat je posmen tu hehe

Nana said... [Reply to comment]

@b a m b a m ' s
hehe yeke
sakit ati kan suka2 nk buka surat org

Nana said... [Reply to comment]

@.::Lynn::.

agknye banyak kot
cik ti kt pos msia ehehe

Gieyana said... [Reply to comment]

Adeeii..teruk betul kan..x amanah nie..

spider_gurl86 said... [Reply to comment]

ermm kena complain la kalu cm nie nt diorg akan wat lg

[-suziey-] said... [Reply to comment]

haih..panas tinge aku dgr kes2 ni..even xde kena mgnena ngn aku pn..tp mmg xdinafikan..kalau pakai pos biasa mmg berisiko..n posmen tu plak adlh manusia biasa yg bukan maksum..perangai xelok dia tu mmg diluar kawalan management..anggap xbernasib baik je la..kalau nk selaamt guna registered/poslaju or posekspress yg ade tracking number n tracking system..dia sgt unik..so ape2 defect bole la report.. :)

tiefazatie said... [Reply to comment]

mmg sis..ifa la tue manusia yg hadiah ga kena curi..haha..sakit hati gle..banyak gak surat2 ifa kena koyak nie..xpaham ifa sis..huhu..manusia kan..sibuk btol nak tau nie..isk2..dh tau mencuri lagi..adeh..sabo je la...kan2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...