MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, May 11, 2011

itu pon nak amek gambar!

pernah tak korang kena sound ngan laki korang / balak korang...sebab sikit2 nak amek gambo..sikit2 nak amek gambo?hehhe..

yela..dah kata blogger kan..mestilah semua nak amek gambo..g makan amek gambo, beli barang amek gambo, masak2 amek gambo, nama menda pelik2 nak amek gambo,pendek kata seme menda lah nak amek gambo, kalau xdapat amek gambo ngan kamera, ngan telepon pon jadi la

dulu kan masa mula2 ada blog amrul selalu gak sound.contoh mcm g makan kat kedai, aku akan amek seme lauk2 tu sebelum makan...hahaha ...pastu mula la amrul tegur awak ni...itu pon nak amek gambar ke???ala...nak letak kat blog la...kalau ada entry ada la income nuffnang..kalau ada income nuffnang bole la saya banje awak makan hehehe...

bukan kata amrul je..mak aku pon sound juga...bila masak2 je amek gambar...hehe mak aku cakap la...kenapa amek gambar ni??aku cakap kawan suh amekkan...dia tak tau mcm mana cara2 nak masak nasi ayam hahah..kelentong..kang kau cakap nak letak kt blog kang mana dia paham...

aritu balik kampung, tengah2 siap belut & goreng belut kat dapor aku amek la gambo..mcm biasa la nak letak kat blog..sekali MIL sound hai...belut pon nak amek gambar??heheheh...nak kata apa lagi gelak je la

pernah juga masa dalam flight nak ke kuching dulu, aku amek gambo makanan yg ktorg oder, sekali tgh dok snap2 tu kan..ada srang stewardess dia lalu past dia tanya..ada nak masuk dalam mana2 magazine ke ni?hahahha...aku cakap xde la..saje je nak amek gambar
ada sekali tu peristiwa yg agak memalukan time amek2 gambo makanan yg kita pesan, masa tu kat genting g makan kt kenny rogers, kira aku duduk berhadapan dengan sturbucks, depan ktorg tu ada minah2 arab...aku amek la gambo makanan & langsung tak perasan yang minah2 arab tu dari tadi dok tengok je aku dok amek2 gambo makanan..
amrul la perasan eh awak benti la amek gambo makanan tu..tengok tu minah arab tu dok tengok je kt awak hahaha...pastu bila aku tgk kat diorang, diorang plak wat muke pelik tengok aku mcm jakon seme nak amek gambo...
wei...ana mau letak dalam blog ana lah...hahah nak je cakap mcm tu kan
skang ni dah masuk 2 tahun xde la lagi dia sound2 pasal amek gambar ni..kadang2 tu amrul lagi tolong amekkan gambar...hahaha tu la dia..skang dah memahami isteri dia seorang blogger kena la support kan..nak2 bila aku cakap duit nuff dah cecah 200 dia yang suh aku cashkan cepat2 hahha...gelojoh!

tapi kdg2 tu klw g makan tengok juga la kan tempat tu mcm mana..kalau agak2 orang tak berapa ramai ok la aku amek gambo..kadang tu bila tempat yg pack & sesak segan plak nak kuar kan kamera ataupon henpon heehh...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

39 ribu orang memberikan idea bernas:

amiey lee said... [Reply to comment]

nana..samala kita pun hahaha...hubby asik tegur mana2 pegi mesti nak amik gmbar..kalau takde phone atau camera leh jadi sawan agaknye..heeee

tapi sebelum jadi blogger ni pin memang dh hantu bergambar takle nak ckp apa la kan

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

hahahaha kita kalo balik kpg wan tak heran amik gmbr tp kalo blik umah mentua dia siap gelak bila kitorg snap..siap suh hias lawa2 lg..dia igt saja2 amik kot..hahaha

InaAchik said... [Reply to comment]

awal2 dulu, memang laki mak x supportive nok... specially bila bab mkn kat restoran. smp pernah dia ajak aku celebrate ape ntah, tp dgn syarat: "no camera please! i need privacy!" eee... nyampah!!!

skrg, dia dah oke dah... family aku dah fhm... family mertua dh fhm... ipar duai lagi la... bila kuar mkn, diorang yg ckp: "jgn mkn dulu... mak lang nak amik gambar!" hahahaha...

Ena said... [Reply to comment]

hehe..

akak sblm ni pun gitu.. tp huby tak pernah la sound.. selalu dier yg offer nak amikkkan.. tp skrg ni akak plak yg maleh nak snap2.. tu yg entry pun gitu jugak.. rajin ada la. n3.. kalo tak.. uhuhuh.. susah nye nak dapat balik mood cam dolu2...

mummy_ayu said... [Reply to comment]

sama la ngan kes hubby Ayu,selalu kena tegur..tapi nak buat mcm mana...blogger tegar kan..

nadia ar-rumaisha said... [Reply to comment]

saya kan malu sangat nak amik gambor.... kdg kwn2 ajak duk bergambor dlm shopping mall, cepat2 larik bg alasan...kalo makan plak pilih tempat tersorok kalo nk mik gambor...

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

haha...sama lah ngan ayu...siap dulu2 masa mula2 blogging, memang kena sound...sekarang diaorg dah kalih...tapi kadang ader jugak segan nak snap2..tgk tempat lah..

mummy_ayu said... [Reply to comment]

Nana..menjawab soalan kat entry contest tu...bleh aje, kalu pic ngan parents..jom la join yer..

MamaYatie said... [Reply to comment]

haha...samalah nana, en.suami selalu sound, haih..mama ni kemaruk amik gambar kenapa? kekee..pastu sejak dia pandai skodeng blog saya dia pun dah paham..siap offer lagi..meh abg tolong amikkan gambar..muahaa..i lap u papa!

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

tau xpe... kata blogger tegar kan??? ape bende seme, harus amik gambo... bukti katanya...

anak2 dan somi dah phm sesangat... sokmo kene sound dgn anak2... ummi neh, sket2 amik gambo... nak masuk blog ar tuh... ummi nih blogger tegar nak oiii.... ekekek...

klu balik kg pon, mak dan adik2 mesti sound... jgn mkn lg, tggu kak long amik gambo dulu... hahahaha....

~~@lyci@~~ said... [Reply to comment]

btul2... kalau tgk ambik2 gmbr tu kompem la blogger tu haha.. dulu ms mula2 ada kamera, cam malu2 gak.. tp skrg dah xheran.. kemana2 mesti ambk gambar hehe..

fazilzura said... [Reply to comment]

masa memula jd blogger, mmg selalu le pak ajil sound 'skit2 snap gambo'..'eh tu pun nak snap ke'..

now dh paham dh peel wife nye ni psl zr dh war2 psl blog.. so dia paham ler

tiefazatie said... [Reply to comment]

haha..btol2..dulu ifa masa mula2 pun kena tegur..skrg nie..my family lak lebih2 nie..dorg lg cpt nie..siap ckp..xmo amik gambar ke msk blog ko?cpt ah..hihi..

best kan kena support nie..hihi

Iela Fazielah said... [Reply to comment]

betulla...hubby ila pun memula asik sound je..skrg ni dia dah paham.... cuma ayat dia tukar ke..."tu mesti nak citer kat org kat blog tu.." heheh

Gieyana said... [Reply to comment]

A'aa..betul lah kan..mmg sket2 amik gmbar! tp skrg daku dh less out amik gmbar dh.malas ler plak!kakaka

Myra Jay said... [Reply to comment]

Hehee, itula kan kak, penangan blog, segalanya nak amik gambaq :)

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

akak pun skang ni asben akak tk heran dah. kadang kalo gi makan kat kedai ke dia yg tnya 'eh.ni tknak amik gmbr ke?'.
akak lak tatau nak intepret. Hai. dia ni perli ke bebtul ni. miahah

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee

hahahah sama la kita
dlu xjadi blogger lg pun
mmg suke amek gmbr
so xde la heran sgt klw sikit2 nak amek gmbr
tp dulu xde la amek gambar makanan hehehehe tu la yg bezanya

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA

hahha tu dia
siap bg suport tu
suh hias lawa2 kekekeke

Afne said... [Reply to comment]

nana, dulu yelah eddy mesti ckp mcm tu. tp dia dh tau dh.. katanya : ibu korg amik gmbr nk update blog la tu. hahahaa

Nana said... [Reply to comment]

@InaAchik

hehehhe
lawak beb....
privacy ek hahaha
tu dia...sgt memahami tu
tunggu ko amek gmbr dlu baru makan
hahah
serius lawak

Nana said... [Reply to comment]

@Ena

wah beznye akk..
hubby yang offer nak amek
bertuah la klw amrul gitu hehehe
datang angin dia rajin je dia tlg amek kan gmbr

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu

hehehe tu la nye
kata blogger
gambar tu la
idea nak buat entry

Nana said... [Reply to comment]

@nadia ar-rumaisha

heheh ada gak ek org malu amek gambar
saya plak mmg suke bergambar
org tak ajak amek gmbr saya yg g nyelit kekekek

Nana said... [Reply to comment]

@ibuayahdamia

btol2 tgk tempat gak la nk amek gmbr
klw org xramai ok la
hehehe

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
ok tq ayu
dah join tau hehe

Nana said... [Reply to comment]

@MamaYatie
hehehe tu la semua mcm tu kan
mula2 mesti diorang sound
dah lama2 diorang dah paham
lepas tu seme supportive kan

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya

btol..kata blogger tegar
klw blog xde gmbr ibarat nasi xde lauk hahahah
tu dia..sangat memahami la family akk
sanggup suh tunggu jgn makan lg tunggu akk amek gambo hehhehe

Nana said... [Reply to comment]

@~~@lyci@~~

tu la pasal..kalau g mana2 xkuar kamera mmg xsah
rasa lain mcm je hahaa
skang xde malu dah
wat derk je
lantakla org nk tgk, tgk la

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura

hhehee btol....
mula2 tu mesti kena saun punye lah
dah lama2 diorang pon dah paham kan hehee
redho jela..dapat bini blogger kekekke

Nana said... [Reply to comment]

@tiefazatie

wah very supportive family ifa hehee
mmg bez ada org support & memahami

Nana said... [Reply to comment]

@Iela Fazielah

hehe tu la dah kata
mula2 mesti kena gak saund
tak banyak sikit mesti ada
lam2 diorang dah faham kan

Nana said... [Reply to comment]

@Gieyana

heheh
hang malas amek gmbr
tp hubby hang rajin amek gambar kan
ok la tu ttp ada gak gambar hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay

kata blogger tegar kan heheh
harus la seme kena amek gmbr

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay

kata blogger tegar kan heheh
harus la seme kena amek gmbr

Nana said... [Reply to comment]

@PUANSTOBERI

hahahah ye la kak
saya pon xtau nk interpret hehhee
tp rasanya dia ikhlas tu tanya
bukan perli tu ekekekek

iduraz said... [Reply to comment]

husb saya salu ckp cmtu..trus rasa down..huwaaa

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

kite pon pernah jugak kena tegur mcm tuh..dgn hubby tak kisah lagi.tp klu ngan mak mertua ker mmg seganlah..sbb tu klu kat kampung jarang sket amik2 gmbar bukan2 ni..tkt kena kutuk..hehehehe

mama rifQy said... [Reply to comment]

nana !!!ayat ni sgt ame ngan ayat kite tauuu!!!

dulu kan masa mula2 ada blog amrul selalu gak sound.contoh mcm g makan kat kedai, aku akan amek seme lauk2 tu sebelum makan...hahaha ...pastu mula la amrul tegur awak ni...itu pon nak amek gambar ke???ala...nak letak kat blog la...kalau ada entry ada la income nuffnang

hhahhahahahaaa..alasan yang sama pd hubby kite tauuu!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...