MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, May 4, 2011

kek coklat tempahan dari Mael

dalam sebok2 buat kek damia ari jumaat lepas..sempat lagi aku buat satu kek kawan amrul tempah utk beday dia...ari jumaat tu balik keje terus buat 3 biji kek. 2 utk damia, 1 utk kwn amrul oder ni..mana tak sampai kul 2 pg aku tido..tp xpe..dapat duit kan berbaloi heee...

mcm tak berapa kena je kan combination warna coklat + OREN hee...dah ini yg customer minta..kita buatkan aje. utk info harga kek ni, choc moist cake + simple deco mcm ni harga dia RM55 tidak termasuk kos penghantaran ye.barang semua dah naik skang ni..pening aku..klw xnaik harga kek...mmg masak la aku seme nye dah mahal skang ni



tulisan mmg agak xberapa cantik...still lagi dalam proses memperbaiki kekemasan tulisan...harap2 lepas praktis banyak2 kali akan bole improve tulisan tu jadi lebey kemas.jumaat ni projek nak deco kek coklat utk hantaran nikah adik aku plak..adeh..kena wat research lagi nampak gayanye hehe...

ari ahad lepas jumpe tuan punye sebeday, yg nama mael tu...dia ckp gini:
"nana...kek ko memang tip top...habes beb"
heee....alhamdulillah...orang suka :)

aku buat kek ni sikit pun xkurang resepi dia mcm mana aku buat untuk makan sendiri..
& yang penting buat dengan penuh ikhlas, amanah & jujur hahah... mcm slogan polis plak dah

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

31 ribu orang memberikan idea bernas:

Ena said... [Reply to comment]

ok la tu nana.. akak ni lagi tak reti nak deco2.. buat pun dah berjamang tak buat.. hahaha.. hampeh kan! huhu..

nanti akak ingat nak order ngan nana jugak la.. utk birhday dak irfan.. paling comel baper kg nana blh order?? :D

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

rupa tk pnting janji sedap!!! kekeke kdg2 kek cntik2 beli kt kedai pon makan bukan sedap mna..hahaha

dh bapa kurun oven kita kena peram lam stor..huhu

Ciklinn said... [Reply to comment]

ok lah tu... insyaallah lama2 nanti mesti teror... lembut tgn org kata.... heheheh aku lak ntah bila nak membaking lagi.. hhuhuhuhuhu

yerlor brg kek mmg dah mahal kan....coklat masak jer dah naik 2 hinggit kat tmpt aku nih... adesss

MamaRifqy said... [Reply to comment]

nana kalau pos..tak rosak ke kek ? terbalik ke ?ape ke???

Cik Wanie Ghani said... [Reply to comment]

oklah tue kak,
nanti lama2 mesti akn improve punya,
insya-ALLAH....

:)

mummy_ayu said... [Reply to comment]

kira ok sgt la tu Nana...bab tulisan tu, mula2 memang la..lama2 cun punya...

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

pandai erk buat kek.. syabas!!

ieda said... [Reply to comment]

aah ok dah nie dikk .. cantik , kemas dan sure sedap nie .. tu yg penting .. rupe tu kedua dik :)

leh akak tempah tak ?? :))

@e_da said... [Reply to comment]

pandainya nana buat kek.. coklat tu nampak menyelerakan

Rin_Aff said... [Reply to comment]

i love choc mist cake...
nyum2..
tp tak leh mkn byak..nnti gula naik

SyaNa said... [Reply to comment]

ko pegi la kelas deco2 kek nana
bleh pegi jauh ko ni
ewahh kata semangat dari aku

etiey.com© said... [Reply to comment]

wah tahniah nan! mendapat tempahan juga erk?

lia said... [Reply to comment]

mmg la nmpk kek ko sgt moist & sedap tau....

~izan~ said... [Reply to comment]

sedap tuh...cantik,simple tp menarik...betul tu ,brg2 dah naik harga,telur mahal,koko lg...jnji masuk akal harga dan rasa kan..ni tgk pun nmpk sedap,apatah lagi kalau makan..yummy!~

♥MiZz-siHa♥ said... [Reply to comment]

simple dan menarik...janji rase sedap xpe..

Nana said... [Reply to comment]

@Ena
SAYA BUKAN PANDAI SGT KAK
xbelajar lagi pon
deco kek
deco cupcake je belajar
teknik sama je..
bole kak..klw nak oder bgtau ek
berat kek ni 1.3kg

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA

tu la
kat kedai banyak kek span je
kompom mmg tak sedap
lawa je lebey

Nana said... [Reply to comment]

@Ciklinn

nak teror kena selalu praktis kan
ni nak praktis pon malas hehe
mmg pon seme naik rege skang ni
pening..pening

Nana said... [Reply to comment]

@MamaRifqy
alamak
mmg xleh la na
sure hancur lebur punya

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Wanie Ghani

yes
tp kena rajin praktis
baru bole improve

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
tu la..
kita ni malas nk praktis
org oder baru la hegeh2 nk praktis

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine

tq..
xde la pandai mana..
nak deco simple gini je tau la

Nana said... [Reply to comment]

@ieda
hehe
rasa insyallah tak kan menghampakan hehehehe
bole klw akk nk tempah
tp amek kt KL hehe

Nana said... [Reply to comment]

@@e_da

ni mmg minat saya sejak dari skolah
suka wat kek
lama2 jadi bisnes kecik2

Nana said... [Reply to comment]

@Rin_Aff

hehe
saya ni buat je kek
tp xsuka sgt
makan kek yg saya buat
hehe
klw kek org lain sy suke

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa

syana aritu aku dah g kelas cupcake
sama je cara dia
cuma rajin kena praktis la..
bole je belajar sendiri
tp tu la
malas hehe

Nana said... [Reply to comment]

@etiey.com©

dah lama dah bbisnes kecik2 ni
masa skolah lg saya dah jual kek

Nana said... [Reply to comment]

@~izan~

tau xpe
koko tu mgm terkejut gile
cpt sgt harga dia naik...

Nana said... [Reply to comment]

@♥MiZz-siHa♥
tak rreti nk deco lebey2
xpandai hehe

tiefazatie said... [Reply to comment]

wah..kak nana..wat bisnes kek ek..best la tue kan kek kak nana buat nie..

Nana said... [Reply to comment]

ifa-ala bisness kecik2 je
kwn2 je oder hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...