MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, May 9, 2011

kek hantaran yg tak berapa menjadi

em..apa lagi yg aku boleh katakan??ni la kek yg hasilnye sangat2 aku tak puas hati....tak tau la...mcm2 dugaan aku nak buat kek adik aku ni...kek dia memang xde masalah..cuma ada masalah dengan topping dia..terlebeh butter, terpaksa buat lagi sekali oter, lepas tu untuk tulisan dia plak tak cukup butter sebab yang tukang adun nye mak aku...dia xberapa biasa buat cream tu kan sukatan xberapa betol..

ni la dia kek yg amek masa lama utk di siapkan..aku balik keje kul 1, kul 6 petang baru sudah! jenuh....topping tak jadi, cepat2 oter...adeh..tekanan...tekanan...tu blom lagi dengan tulisan atas kek yang tak sama besar...rasa nak hempuk je kepala sendiri ngan kek tu hahah....

tu la..awal2 aku dah pesan kan..redho je la adik aku..kalau kek tu xberapa nak jadi haha...dah kata orang sponser kan..ko terima je la dengan hati terbuka...mmg aku kena praktis lagi dan lagi lah nampak gayanya nih...

kalau ikutkan aku malu nak upload gambo kek xjadi ni...tapi sebab ramai yg suh upload gambo kek kan..untuk korang..sila la tengok..kek aku yang hodoh lagi burok rupa ni....sila jangan gelak ok....aku bukan lah pembuat kek profesional...aku hanyalah seorang insan yang minat membuat & mendeco kek...

kek yg dah siap di deco tp blom tulis2 lagi
bunga pink tu aku bli dah siap je murah je RM5.80tengok la tulisan dia..malu sungguh aku menengok nye...tak sama besar
padahal sebelum tulis atas kek aku dah praktis atas papan...sudah nye..hasilnye sangat mendukacitakan BENCI..kenapa aku tak leh tulis lawa2??
permukaan kek plak nampak tak licin
bukan utk dijual ye...saya akui ianye sangat burok hehe...
buatan khas utk hali kelorga saje
nasib baik nak hias tepi2 ni senang je
sila lah abaikan topping aku yg nampak berminyak tu
kan aku kata..topping terlebey butter gitu la jadinye
krim coklat ni pon senget benget hish!! kalau kasi markah ni 1/10 agaknye
tapi kalau korang nak tau ni la pertama kali aku deco kek pakai ganache (krim coklat ) bese aku wat pakai cream yg kaler2 tu
korang plak berapa markah nak kasi??hehe...sila la kasi markah utk aku buat penambahbaikkan
overall sangat TIDAK PUAS HATI...
kek bezday damia aritu je aku puas hati

masa kek ni dah siapkan aku ckp ngan mak aku, kita beli kek lain je la..tak puas hati lag tengok..
last2 bapak aku cakap alah..xyah membazir beli lain penat2 buat berjam2 bagi je lah..ok je...nengok diorang kata.heheh...yela di mata orang lain nampak ok..tapi TIDAK di mata aku



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

31 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

deko tpi2 tu cayalah nana blh jgk buat wp nana kata tk puas hati..tp betul la kita sdri je yg thu kenapa tk puas hati kan.mana taknya dah memamg kesilapan tu dr kita.huhu

*ok la tu kata kek sponsor..hikhik..asal rasa sedap sudah.

iduraz said... [Reply to comment]

ok jerk, takdelah teruk sgt pon rupenyer..yang penting ikhlas sponsor..hehhe..

mama tisya said... [Reply to comment]

ok je cuba praktis bab tulisan tu je...tk prasan sgt toping tu...

mummy_ayu said... [Reply to comment]

ok la tu dear...cantik je kita tgk..bab tulisan tu memang kena selalu practise..kena lembutka tangah..chewah..pandai je ayu ckp, tapi ayu pun tak pandai..he he he..

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

ok jer nana... yg penting sedapppp....
akak pon tak reti bab toping menoping nih...
klu akak yg buat lagikla buruk rupanyer...
mmg serender bab deco2 kek nih... hehehehe...

juelee said... [Reply to comment]

ok je.. cuma tulisan je kene improve hehehe yg tu mmg payah saya pun gigil2 bvila nak tulis...

MRS. K said... [Reply to comment]

ok jerk... yang penting soodappp

LindaRahim said... [Reply to comment]

ok tu....mcm yg MRS.K cakap...'yang penting sodap'...

SUMIYYAH ABD RAHMAN said... [Reply to comment]

tetap nampak cam sedap!! sbb miya penggemar kek coklat..heee :)

~ana~ said... [Reply to comment]

nana, ok je tu..part tulisan tu je kena improve kan lagi...

Nisa' Azman said... [Reply to comment]

ok ape kek tue.. sdap mata memandang, msti lg sdap bile dpt mkn! hihi~...

ZanaNordin said... [Reply to comment]

takpe nana
dah kira ok gark tu..dari zana yg langusung takde bakat nak mendeco camtu..

yang penting keknya sedap..
next time boleh improve lagi tu

ieda said... [Reply to comment]

ishh dikk ok lah nie .. huhuhuh sengget2 punn janji sedap dik .. yg penting sedap tuu .. kalau akak ok je :))

adoiiii terliuq lak akak nie .. sungguh2 menguji iman akak yg tgh pose nie huhuhuhu

munna said... [Reply to comment]

cantik je munna tgk... buat sendiri..nilai sentimental value tu lagi tinggi

tiefazatie said... [Reply to comment]

ok la nie kak nana..simple but nice!janji rasa sedap!hihi..

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
hehe mayb org lain tgk ok
tp klw org yg terer wat kek sure dia ckp xok kekkeke
xpe la..kalau tak buat silap mana nak belajar kan

Nana said... [Reply to comment]

@iduraz
hahah maybe org lain tgk ok
tp klw diri sendiri tgk
mmg xok
hahah tu la
yg penting ikhlas kan

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya

tula
mmg kena praktis banyak2

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
hehe
dah praktis pon
still gigil2 lagi la
xtau dah nk wat mcm mana

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
hahaha
gitu la kata pengantin
katanya sedap
rupa xkisah sgt
yg penting rsanya

Nana said... [Reply to comment]

@juelee
tau xpe
mmg gigil la nk tulis

Nana said... [Reply to comment]

@MRS. K

heheh yg sedap tu
insyallah dah terjamin

Nana said... [Reply to comment]

@LindaRahim
hehehe
alhamdulillah
so far
blom ada komen yg burok kekekeke

Nana said... [Reply to comment]

@SUMIYYAH ABD RAHMAN
heheh yeke
klw dah mmg suke
dia tak tgk rupa dah kan

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~

ha tu la
fail btol
bab2 tulis ni

Nana said... [Reply to comment]

@Nisa' Azman
hehehe
insyallah
rasanya dia tak kan mengecewakan

Nana said... [Reply to comment]

@ZanaNordin
hehe menda ni nk kena rajin praktis
baru ok
klw tak praktis dok mcm tu je la

Nana said... [Reply to comment]

@ieda
hahah tu la
xtahan tu
senget benget tulisan
benci btol la
ala akk pose ke
sian hhee

Nana said... [Reply to comment]

@munna
hehe btol2
mmg ada sentimental value ni
sentuhan tangan mama damia

Nana said... [Reply to comment]

@tiefazatie
hehehe ni je yg reti wat ifa..
xreti nk deco leeby2

♥MiZz-siHa♥ said... [Reply to comment]

ok dah tu nana..cantek dah tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...