MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, May 9, 2011

selamat pengantin baru fadli & fadilla

sabtu lepas kami sekelorga ke melaka, adik aku nikah ngan orang sana..kat bukit katil.amrul plak katanya keje..jadinye terpaksa la aku drive sendiri .dari KL konvoi 5 buah kete.gerak dari KL kul 9.30pg sampai kul 11.30, rehat2 dulu kas masjid sebab nikahnye pas zuhur..adeh...penat sungguh la kan drive jauh2 ni..mata yang penat..badan xpenat sangat tgh2 drive tu mata jadi kecik je ngan cuaca panas nye..tu pasal kejap2 aku speed sebab xmau ngantuk hehe..tp paling laju pon aku bawa 120km/h je..xde lebih2

dalam kul 12 tu kan, aku saje lah FIND pakai FRIEND FINDER, sekali tgk2 dia dekat batu pahat..hah! sah amrul turun melaka ni..sebab jumaat aku call amrul dia kata xbole datang..sebab keje..hehehe..tros aku call dia..tanya awak kat mana??dia ckp saya on the way nak g keje...dia tak tau aku dah FIND dia..

sekali aku cakap eleh... tipu awak nak datang melaka kan???ngape saya find awak, awak ada kat batu pahat?tu maknanya awak on the way ke melaka kan???hahhaa....amrul gelak kuat2..ala kantoi la siap wat FRIEND FINDER lagi..baru je nak kasi seprise dia kata..hehehe...

gambo2 sebelum majlis seme kat amrul..nasib baik gak amrul datang, bawa kamera DSLR kawan dia..dapat la aku amek gambo lawa2..kalau nak harap kamera aku mmg gelap la jawabnye....

ni adala sket gambo2 sekitar majlis nikah...separuh je ada kat aku..sebab ni seme memory card aku..separuh lagi gambo kat memory card kamera kawan amrul tu..tunggu mgu depan amrul balik la baru bole nengok.

majlis nikah ni mmg sempoi ye..pengantin pompuan pon aku rasa family dia yg makeup sendiri...dah tu..adik aku baru je keje, bini dia ni plak blom abes blaja lagi kat UIA tu pasal la majlis kecik2...majlis sanding plak maybe lambat lagi kot..tak tau bile lagi tarikh dia..ni kira nikah gantung la ni
sarung cincin
cium tangan...
pengantin baru yg sempoi
terharu sangat2 amrul sanggup turun dari kluang nak memeriahkan majlis nikah adik aku ni.
tq yang...sayang awak!
tgk peluh2 muka aku panas terik wei MELAKA, terik seterik2nya
keluarga besar kami
prasan x?pengantin pompuan lg tinggi dari pengantin lelaki
orang tua2 kata murah rezki kan?hehe..
ok dah abes amek2 gambar jom kita balik
ni kira catat rekod peribadi gak la ni..dalam sehari aku drive selama 4 jam,
2jam pegi, 2 jam balik..
sudahnye sampai KL...melepet! hhaha..gile ko..penat sungguh xyah nak cite lah...
lepas je tol air keroh aku & amrul pon terpisah....amrul terus balik kluang & aku tros balik KL..
tak sempat pon nak jalan2 bandar melaka...mmg xdan..kalau tido sana bole la gak jalan2 bandaraya melaka sambil carik Fridge Magnet hehe...



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

23 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

hahaha amrul tk dpt gak wat surprise..nsib ada teknologi friend finder tu..kita tk nh guna pon.hahaha bgus jgk idea ni..kekeke

*adik umor bapa?

KAMIHIDUP said... [Reply to comment]

alamak, kenapa tak jalan-jalan melaka? ruginya.

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

ni kire,dua2 ko dptlah..jmpe amrul pon dpt,kenduri pon dpat ;)

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

beshnya attend kenduri :)

tumpang meraih undi jap

JOM vote MZ kalau sudi!

atty's said... [Reply to comment]

cantik baju nana..

nana kty ada tag nana join giveaway
http://www.attyfir.com/2011/05/mummysyafie-giveaway.html

sahromnasrudin said... [Reply to comment]

assalamualaikum..

salam ziarah dan folo blog ini..

kenal blog ini dr blog cikbear..

semoga tuan belog dan famly sihat sejahtera hendaknya

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

tak kisahla wat kecik2 kan??? yg penting, dahulukan yg wajib...

klu akak mmg tak larat nak drive sensorg... sbb tu lebih suke jadik co-pilot jerk.. hehehe...

Ummi Aisyah || Cik Yah said... [Reply to comment]

kantoi gak cik abg nak wak seprise ekk..anyway selamat pengatin baru buat adik nana~

ibuayu said... [Reply to comment]

romantik betul amirul..ingat lagi entry nana sebelum ni kisah amirul yang romantik..kenapa nana FIND dia ..kalau tak mesti terkejuttt besar...

ieda said... [Reply to comment]

haa main tuu ke melaka ekeke
bestnyaa ... ermm x jalan2 , ronda2 ke ?? adehhh dah lama akak x kesana tuu

selamat pengantin baru buat pasangan pengantin :)

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
hehhehe
dia xleh nak tipu2 dah skang
sikit2 kita wat friend finder
mmg kantoi la kekeke
mmg biasa guna menda ni
nak detect dia kat mana
sebab dia ni jenis suka wat sprise

Nana said... [Reply to comment]

@KAMIHIDUP
hehe
majlis abes dah petang
plak tu saya sorang yg drive balik KL
mmg xlrat la
nak g jalan2 dah ptg pon

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam

hahaha
tau xpe..
sambil menyelam mnm air

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
bez mmg bez
tp letih la kena drive sendiri hehe

Nana said... [Reply to comment]

@atty's

tq kak
ok dah join

Nana said... [Reply to comment]

@sahromnasrudin

hai..tq sudi follow yea

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya

ha btol2 tu kak
nikah nye hok wajib
sanding xwajib pon kang
xnak sanding pon xpe
jimat duit hahaha

saya mmg xlrt juga
tp sebab xde sape lg bole bw kete
terpaksa la

Nana said... [Reply to comment]

@Ummi Aisyah || Cik Yah

hehehe dia mesti xbole nak tipu la..
kita ada teknologi canggih

Nana said... [Reply to comment]

@ibuayu
hahhaha
dia mmg suke wat seprise la
tu la
saje la tgn ni gatal2 nak find dia hehee

Nana said... [Reply to comment]

@ieda

xsempat pon nak jalan2 kak..
xde masa
nak blk KL cpt
takut malam kang ngantuk plak

MamaRifqy said... [Reply to comment]

nape nadia muke cam terkejut tuh nana..heheee

ibu syafiq said... [Reply to comment]

yeah!!!nana.bini askar n bini2 yg slalu kna tinggal suami nih mmg kna kuat n kna sgt independant kn?letih x yah nk ckp a...mmg letih sgt2 sbb semua bnda kita yg wt.suami jauh kn...?huhu...redha ja lah...

♥MiZz-siHa♥ said... [Reply to comment]

bukit katil..dkt ngan kmpng kt la..dl sklh kat teknik bkt katil tu...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...