MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Saturday, May 21, 2011

Tragedi Tanah Runtuh Di Rumah Anak Yatim Al-Takwa, Hulu Langat

aku yang duduk kat KL ni bole tak tau pasal berita ni..amrul yang kat kluang sana call..cakap dia kena standby turun KL operasi menyelamat dengan helikopter

berlaku Tragedi Tanah Runtuh Di Rumah Anak Yatim Al-Takwa, Felcra Semungkis, Batu 14, Hulu Langat,kejadian tanah runtuh itu berlaku pada jam 2.20 petang tadi. Difahamkan kesemua kanak-kanak itu sedang berada di dewan makan ketika bencana alam itu berlaku.

Tragedi yang begitu betul-betul menyayat hati, sehingga entry ini ditaip, Kini tujuh mayat kanak-kanak telah dikeluarkan manakala tujuh mangsa cedera, mereka yang cedera kini dibawa ke Hospital Kajang, Manakala Empat penjaga masih belum ditemui. – mstar.com.my

tanah runtuh rumah anak yatim

mayat anak yatim

[gambar : mstar.com.my]

Sehingga kini penduduk kampung, ahli bomba serta polis masih lagi sedang giat bertungkus lumus untuk menyelamatkan mangsa yang lain.

Sama-sama kita doakan agar semuanya dipermudahkan dan semoga mereka yang tertimbus masih selamat…amin…

Al-Fatihah buat mangsa tragedi tanah runtuh rumah anak yatim ini.


sumber : yanmieonline

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

18 ribu orang memberikan idea bernas:

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

kesian sgt...bayangkan le bebudak tu tengah nak makan....sedihh sgt
alfatihah utk yg terkorban

ieda said... [Reply to comment]

ya allah sedihnya .. akak x dpt nak tgk berita .. astro card rosak huhuh kalau tidak dah dgr berita terkini nie huhuh

semoag ada yg selamat dan jgn lah ada yg terkorban lagi ,...

Ena said... [Reply to comment]

yerla nana.. tak jauh pun dari umah akak ni.. dibalik bukit ampang ni jugak la lebih kurang.. risau kami dibuatnya..

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

ya allah sedeynya...moga semuanya dipermudahkan :)

mama rifQy said... [Reply to comment]

yA aLLAH..semoga selamat semuanya

iduraz said... [Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
tiefazatie said... [Reply to comment]

ya allah..sedihnya...al fatihah buat mangsa2..ifa bru blik umah..baru tau nie td..

Cik Wanie Ghani said... [Reply to comment]

Ya-Allah sedey sgt2 bila tahu pasal hal ini,
apapun kita doakan agar mereka tabah utk lalui dugaan ini.....

al-fatihah buat mangsa2 yg terbabit...

:(

ZALIYATI said... [Reply to comment]

Allah lebih sayangkan mereka (yg telah meninggal)

kepada yang cedera, semoga cepat sembuh...

Ada hikmah di setiap kejadian

Nana said... [Reply to comment]

@♥MAMASYAZA♥

rasanya time tu diorang bukan tgh makan
tp tgh wat persiapan utk sambut tetamu utk dtg bg derma kan

Nana said... [Reply to comment]

@ieda

tu la kak
kesian kan
seme kecik lg
tak dapat bayangkan
mcm mana keadaan diorang kena timbus

Nana said... [Reply to comment]

@Ena

btol kak
dekat je tu ampang & hulu langat tu..
risau klw umah2 dekat tebing2 ni

Nana said... [Reply to comment]

@AyuArjuna BiGoshh

tu la
kesian adik2 yg jadi mangsa

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy

sebak tgk berita

Nana said... [Reply to comment]

@iduraz

tu la...arini dah makin ramai yg terkorban...
tumpang simpati ngan keluarga mangsa
la dah email ke
saya ari2 cek email
xde address awak

Nana said... [Reply to comment]

@tiefazatie

tu la..sedih..walaupun kita xde pertalian dgn diorang
tp dapat rasa kesedihan tu kan

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Wanie Ghani

btol..sebak tgk berita mlm td
alfatihah buat keluarga mangsa

Nana said... [Reply to comment]

@ZALIYATI

btol...insyallah syurga tempat mereka kan..seme budak2 lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...