MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, June 23, 2011

2 biji kek coklat

dah lama tak buat kek...ni dapat tempahan dari shiera, kawan jaman skolahan dulu, masuk tahun ni kali ke-3 sheira tempah kek aniberseri kat aku..katanya laki dia suke...siap suh shiera blajo ngan aku wat kek coklat hehe....

pastu disebabkan kek aniverseri yg mula2 aku buat utk diorang dulu, opis laki shiera selalu oder kek coklat klw diorang wat makan2...segan juga...sebab kek aku tak lawa..dulu2 diorang oder lagi la aku xde deco2 just tulis happy birthday je atas kek tu..skang ni hias skit2 tu pon kalau customer minta..besenya ramai yg oder nak kosong je xmau ada deco2...sebab ramai xminat makan cream

ni la dia projek semalam..balik keje tros buat kek utk shiera..kali ni shiera minta nak cream & tulisan kale merah yang tak tahan tu siap suh tulis YNWK ntah nye berkaitan ngan liverpool xreti aku aku bukan tgk bola hehe..pastu sia buh gambo senyum haha...huduh gile gambo senyum aku kan..bukan bulat mcm melonjong jadinye sebab space dah tak cukup dah hujung2 dah...hehe blasah je la..
mcm biasa..tulisan still burok tak dapat nak diperbaiki lagi adeiii geramnye dengan diri sendiri nape xbole tulis lawa2??bukan senang tau nak tulis atas kek ni tangan gigil2...
ni plak kek bezday anak buah aku..kek ni kakak aku yg buat aku tinggal tolong deco kan je..adik badik aku seme pandai wat kek coklat ni sebab blajo ngan aku la hehe...sampai adik pompuan aku yg form 5 tu pon dah start jual kek utk kwn2 dia klw ada yg nk tempah
utk birthday sofea ni kakak aku minta buat rumput sebab dia dah bli bunga2 tu...klw wat rumput gini senang je..press je pastu tepek la bunga atas kek
mcm biasa lagi...tulisah nampak gegar2 kan hehe senget plak tu
p/s : jangan gelak kan kek aku ye...hehehe aku bukan profesional & bukan peniaga kek besar2 besaran...ni aku juai kek pon sebab kawan2 beli..juai kecik2 je pastu buat untuk family sendiri...yelah dah reti wat sendiri kita wat je la kan...nak bli kek pon mahai dah skang...gula naik...butter naik..tepung naik..serbuk koko naik...segala2nya naik, aku plak naik angin hehe...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

46 ribu orang memberikan idea bernas:

juelee said... [Reply to comment]

sume brg dah naik.. org je tak naik hanginn lg nie.. hahahha

mama tisya said... [Reply to comment]

deco rumput mmg paling senang...hehehe..lama giler kita tk deco2

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

oklah tuh nana....
klu akak pon hampeh nak deco2 nih... kerastangan... huhu...
klu wat kek beday anak, just kek cekelat jerlah...
pastuh tabur2 manik jerk... hehehe....

Myra Jay said... [Reply to comment]

Cantik dan kemas :)

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah....choc cake..nie je yg memang tak leh nak diet nie..

cikmOt said... [Reply to comment]

wahh...dah ada kemajuan ko punya penulisan tu...keep gud work...

watyz said... [Reply to comment]

ntah jaman bile la aku dpt merasa kek ko ni nana. dr ngandung smpi dh beso dh anak aku tu. huhuhu..

Siti Kartini said... [Reply to comment]

YNWK to stands for You'll Never Walk Alone. liverpool punya slogan :)

~ana~ said... [Reply to comment]

okla tu nana..nnti lama2 makin cun la tulisan ko tu..practise make perfect ok..:)

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

YNWk tu 'you never walk alone' mmg tagline liverpool..hihihi

ok makin cntik dah..tmbah2 seri bunga rose ats rumput tu

lia said... [Reply to comment]

Deco bileh d perbaiki tp yg penting, kek ko mmg sedap sbb ada repeated customer... Cayalah

Mama Gee said... [Reply to comment]

tgk org post gambar kek...hati meronta2 nk kek...aduss dh seminggu nk makan kek..tp lum dpt lg yg dihajati...rs nk pi terjah secret resepi je balik ni...hik2

deqlis said... [Reply to comment]

yg penting kek sodapp..
deco cantik2c pun klu kek x sodappp hampehh gk kan??

nie ada repeat customer mesti sodap kek nana nie..:)

munna said... [Reply to comment]

dah lama tak buat kek....penyakit M masih bermaharajalela...

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

alamak..rasa lapar lak tgk cake...nak sikit...bg sue kasi ni ye...

ieda said... [Reply to comment]

ekekek nak gelak gak sbb kat kek tuu nana lukis gamabr senyum .. sooo senyum x kata apa2 ..

ok lahh dikk janji mereka suke .. bila sedap , lawa mawa nie x kira dah .. yg penting rasa tuu :))

ibu qaleesya said... [Reply to comment]

sedapnyee.. boleh tempah ke??

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

deco lawo2,pastu klu dah ptong2,telan,lupe dh camne deco tu,hahaha,yg pentinggg aku tau kek ko mmg sedap

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

kalau improve bab tulisan tu siyes dh setaraf dgn kek kedai ni :)

eB ezrin said... [Reply to comment]

eh ok sgt tuh, kalo eB la... x nmpk cam kek kot... ha ha ha... eh, smalam eB feature u dlm TLF mag tau :)

fazilzura said... [Reply to comment]

wahh lawo nye nana ... aci nk rs jgkkk

atty's said... [Reply to comment]

itu kira dah cantek dah tu nana..

Nana said... [Reply to comment]

@juelee

tau xpe..seme naik...
tensen!

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
tu la pasal
tekan je....xyah nk kemas2 comot2 pon x pe heee

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
ala kak
try wat rmpt ni senang kak
sure jadinye la
tekan je

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
hehe tq

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu

kita dah muak makan kek coklat
kdg je usik klw rasa tingin
tp yg buat sendiri la
klw bli nye mmg suke jee

Nana said... [Reply to comment]

@cikmOt
hehe yeke
aku tgk burok je

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
haha
xpe ko wat je sendiri
resepi dah dpt kan

Nana said... [Reply to comment]

@Siti Kartini

ha btol2
saya xtau
xlayan bola hahaaa

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~

ntah bile nak cun ntah
hehe
asik praktis tak perfect2

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
hehe xlayan bola
tu xtau kekekeke
tq

Nana said... [Reply to comment]

@lia
insyallah rasa kek tu xkan menghampakan kot heheee

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Gee
hehehe
klw SR
kek plg suke choc indulgance

Nana said... [Reply to comment]

@deqlis
hehe
sape2 yg penah oder tu
so far
feedback yg baik je
buat dgn ihklas tu sedap kot haha

Nana said... [Reply to comment]

@munna
hehe sy buat klw ada org oder je

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
heheh
bole nak ke meh dtg opis

Nana said... [Reply to comment]

@ieda
haha org minta saya lukis je la
ntah hape2 rupa dia kan hehee

Nana said... [Reply to comment]

@ibu qaleesya

bole..mmg amek tempahan pon

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam

eh dah makan ke kek aku hehee

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
tu la
kena praktis lg ni

Nana said... [Reply to comment]

@eB ezrin

eb tq tau..terhar sgt..

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura

adeh segan haha
mana ada lawa...
huduh ni

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
hehe tp di mata saya nampak xlawa kak

ibu qaleesya said... [Reply to comment]

jauh la nana .. saya kat kelantan ni.. teringin la nk makan

zura_habib said... [Reply to comment]

kalu nk order guane nk tau rege? nana duk mana? ke ada blog khas?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...