MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, June 9, 2011

bila anak kecik tanya soklan

last week kan g kenek bawa damia checkup..masa kat kenek tu ada la frame gambar agong & permaisuri...sekali damia tanya:

"mama tu gambar sape tu??"sambil tunjuk kat dinding
aku pon jawab la...gambar RAJA...
damia jawab balik " owh..RAJA LAWAK ke mama??" hahahahahah
tros aku gelak kat situ seb baik la dalam kenek tu xramai orang...hehehe...tau je dia raja lawak
pastu sebelah gambar agong ada gambar pak lah..
damia tanya lagi
"mama tu gambar sape??"
aku jawab la..PAK LAH
damia jawab balik.."bukan la mama..TOK YAH la..."
kadang tu kan penat nak layan soklan anak2 ni kan...mcm damia la..kalau dia tanya, terus menerus dia tanya mcm peluru berpandu...kang kalau orang tak jawab dia cakap " cakap la kuat2" maksud dia..dia suh aku jawab soalan dia...hehe...kalau 1,2 soklan ok la nak jawab sekali dia bantai tanya 6,7 soklan fedup juga mama mia oit..

ada dia tanya..mama makan apa??
aku jawab makan nasi...
nasi apa??damia tanya
nasi lauk kari..aku jawab
dia tanya lagi
kari apa???
kari ayam..aku jawab
dia tanya lagi
ayam apa....???
last2 aku jawab malas la mama nak jawab mia.....banyak soal la hehehe...

tapi kalau aku buat balik mcm mana dia buat kat aku...tanya bertalu2...
last2 dia akan jawab gini ...malas la mia nak cakap..banyak soal la mama ni...
wah!! dia soal kita xpe...kita soal dia tak bole ek?hehehe....
wat eber la mia...


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

30 ribu orang memberikan idea bernas:

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

heheh sweetnya entry ni :)

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

hahaha..ramai ckp bila anak dh pndai ckp mcm2 ditanya smpai tk larat melayan..tnya dan tnya smpai puas hati..betul la kan..hikhik..tkpe mama, mia tnya tu nk tahu..cuma mia byk sgt tnya je..ekekeke

Afida said... [Reply to comment]

mmg pun kan....kdg2 tu nak tergelak pun ader...nak rasa marah pun ader ngan soklan depan nie...by the way nana....nama anak awak..samer ngan nama anak fida..."DAMIA"....sweet jer dia bahasakan diri sendiri "MIA"

b a m b a m ' s said... [Reply to comment]

ahhahaha..anak2 buah saya pon smua byk tanya..tp achik dia malas nk mnjawab..mcm tgk cerita..sibuk tanya apa tu apa tu..

iskkk..tengok je lar..hahaha

SyaNa said... [Reply to comment]

comel la awk ni damia
wat eber la
heheee

.:Mama Dhia:. said... [Reply to comment]

heheheh... senyum sorang2 bace entry ni..
dhia lum pandai cakap lg..
tp kalo dah pandai cam damia la gaknyer..
bersedia jer la nak jawab soalan die.. hehehe...

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

hahaha raja lawak tak tahan tu... hahaha

Myra Jay said... [Reply to comment]

Hehee, memangler budak ngah membesar camtu ada saja dia nak tanya..:)

Ilhamny.com said... [Reply to comment]

comel...:)..
penat kan nak melayan soklan2 yg bertubi2... anak dara sy pun sorang, mcm mak nenek..bila dia tanya dan kita x tau nak jwp, kekadang dia plak yg tolong jwpkan balik, dan kita lak yg terstuck ngan jawapan balik dia tu...

cikmOt said... [Reply to comment]

aku pun kalu anak banyak tanya dan aku takde mud nak jawab, jawapannya aku diam jelah...hehehe...tak larat wei

mama tisya said... [Reply to comment]

tu la kalo dh byk tnye kdg2 tk terjwb..lawak la damia RAJA LAWAK ye..hehehe

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

hik hik comey la damia :)

lia said... [Reply to comment]

damia sajer nak soal ko mcm2.... nak ajak ko borak, nnt ko rindu amrul... good daughter she is.... ;p

ibu syafiq said... [Reply to comment]

kahkahkah...rja lawak 2!!!dh yg 2 ja dia tau kn?

mamaleen said... [Reply to comment]

lawak la mia ni..

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
heheh
damia la
suka nau wat lawak

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
ha..mmg btol
tgu la sok darwisy dah beso
sure mcm damia
mcm2 dia nak tanya
kita jawab selagi terdaya hahahaa

Nana said... [Reply to comment]

@Afida
heheh kan??
kdg2 tu rasa nak gelak je
MIA tu dia sendiri yg bahasakan dia MIA

Nana said... [Reply to comment]

@b a m b a m ' s
hehehe
gitu la damia pon
mula2 tu rajin gak nk layan
tp klw asik tanya je
malas gak hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa
hehehe
kadang tu geram gak
aku soun dia
mia ni banyak soal la..malas mama nk jawab
dia jawab
wateber hahah

Nana said... [Reply to comment]

@.:Mama Dhia:.
hahah tunggu la dhia dah beso
kompom mcm damia
budak2 nk membesar gitu la
banyak nau soalan nak ditanya
smpai xlarat mak nye nk jawab heheee

Nana said... [Reply to comment]

@Farra Dhelina
heheh tu la pasal
xtahan nk gelak

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay

hehehe
tu la
kdg2 larat ngan xlrat je nak jawab
bertalu2 soklan

Nana said... [Reply to comment]

@Ilhamny.com
hahahahh btol2
kdg2 tu saje jawab salah2
tp dia tau lak jawpan tu salah
ehehehee

Nana said... [Reply to comment]

@cikmOt

heheh aku xleh nk diam
nanti dia suh gak aku jawab
tu aku bantai je jawab
tp dia tau lak tu
jawapan aku xbtol

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya

tau xpe..
hehehe tang raja lawak tu yg klako tu

Nana said... [Reply to comment]

@AyuArjuna BiGoshh
tp klw banyak sgt tanya xcomei la hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@lia
heheh tu la kan..dia tau aku sorang2
saje nk ajak borak la tu

Nana said... [Reply to comment]

@ibu syafiq
heheh tu la
ari2 tgk tv
tgk maharja lawak

Nana said... [Reply to comment]

@mamaleen

heheh tu la pasal
kdg2 ade je menda dia wat lawak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...