MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, June 13, 2011

dah abes makan tak reti2 nak BLAH??

rasanya sure korang pernah kena mcm aku kan.....kalau tempat makan tu pemes, meja lak xbanyak....kena la tunggu orang abes makan baru bole duduk...

gini kisahnye...ritu g makan ikan bakar kat belakang istana negara tu..memang kedai yang 2nd last tu lag kedai yang paling jadik tumpuan...meja lak tak banyak...so kalau korang datang time kul 2 gitu..memang kena menunggu la..kat meja2 yg ada orang tu nak cop tempat kan....

tapi masalah nye..orang2 yang makan tu kan kenkadang buat bodo je..mcm kita ni tunggul kayu kat depan dia....aku cukup sakit hati la dengan orang pangai mcm ni...xde la..awak dah abes makan...nak borak2 pegi la borak kat umah..kasi la peluang orang lain plak nak duduk...dah la situ tempat nye limited kena la tunggu turn...baru dapat duduk

aritu yg aku geram tu kan...aku tengah dukung damia ni..damia lak tgh tido..amrul lak time tu g carik parking..so dia suh aku g cop tempat dulu...aku ni tengah2 panas berdiri la sebelah meja mamat tu ngan kaum kelorga dia..dah abes makan dah seme ni..siap amek2 gambar bagai..borak2...gelak2...aku ni nak patah pinggang dah dokong damia..dia bole wat derkkk je...eii nyirap nye aku.......aku mula la jeling2 diorg..pastu ada sorang terperasan aku jeling2 dia ckp eh bangun lah..kasi org lain duduk..ramai lg tak dapat duduk ni...HAH! tau pon...bole lagi nak lenggang2 kangkung amek gmbr seme tak de otak kan

memang langsung xdek kesedaran sivik kan??tak tau lah orang lain mcm mana..tapi kalau aku..memang aku xkan nak lepak lama2 abes makan je aku bangun la..kasi chance orang lain duduk.


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

40 ribu orang memberikan idea bernas:

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

ni beza rakyat msia dgn rakyat negara maju (mcm UK)--diarig sgt2 lah courteous ie sanggup mkn cepat2 kalau nampak org lain tunggu meja..mentaliti kelas pertama lain dgn mentaliti negara membangun ni

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

mmg hangin pon.. geram je kdg rsa mcm nk kta tk habis lg ka?

cikmOt said... [Reply to comment]

lor, naper ko tak halau je weii...wat selamba ko jek...hehehe

notti netti said... [Reply to comment]

heheh macam Net hari tu..tersedak sedak makan sebab nak kasi orang duduk..eeheh sampai orang tu kata..takpe..makan pelan-pelan, saya chop tempat awak yer..ehehehe

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

klo sue hangin..mmmmm

mama tisya said... [Reply to comment]

tu la psl kalo tmpt mkn yg jenis tk cukup meja tu, kalo dh abis mkn tu bg la kt org lain..ni dok borak bagai..mmg geram..slalu kita berdiri je sebelah meja tu bg die rs berslh...hahahah

Ena said... [Reply to comment]

betul tu nana.. memg geram.. selalu gak kena gitu.. sakit ati betul rasanya.. yg tak tahan tu kalo org tu lelaki.. pandang kitorg yg dok Q belakang dier cam tak perasan jek.. haihhh!!

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

lu pikir la sendirik kan, kalo dah nak mak org berdiri terpacak cam tiang lampu sambil dokong anak yg sedang tido tu, mesti la dia nak duduk. rakyat kita ni kengkdg tu tak de otak sgt, penting diri sendiri. akak pun dah byk kali kena.
akak slalu pegang pd kata2 ni, kalo kita permudahkan hidup org lain, org lain pun akan permudahkan hidup kita, tapi kdg2 terasa asik kita aje yg permudahkan hidup org lain, org lain tu, ntah apa2...boleh sakit jiwa dibuatnya

juelee said... [Reply to comment]

memang benggang rsa nak sepuk2 kepala sekor2..
kiter dah jeling2 pun tak paham2..
nak dok lelama makan kat umah aje la..

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

tu kekadang owang tak reti bahasa...dah tahu seat tu limited, agak2 lah lps makan terus lah bangun..sama gak ngan parking keta...dah masuk keta boleh loleh2 nak kuarkan keta...owang tunggu memang berangin lah..dah lah parking kdg2 mmg ssh nak dapat :(

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

aku kalo nampak org nak tak dapat tempat duduk, rasa tak sabar2 nak habiskan makan wpun makanan baru sampai...

kuar parking pun orang suka terkedek2... lembab..
padahal dah nmpk kita dok tunggu dia...amarah sungguh...

lia said... [Reply to comment]

aku baru kena jumaat lepas, kat makdee.... rasa nak sepak sekor2, aku tunggu dekat 10 minit okeh, siap kawana ku tu perut memboyot tunggu hari, depa wat derk jer

~ana~ said... [Reply to comment]

diaorg ni xde hati dan perasaaan..bengang sgt kalau tgk org mcm ni..hu3x..

SyaNa said... [Reply to comment]

mmg geram kalo kena gitu
ape da!!
da la ko tgh dukung anak

mummy_ayu said... [Reply to comment]

kat situ memang ramai org....
ye la..tension gak kalu mcm tu....

fazilzura said... [Reply to comment]

YAAAAAAAAAAAAAA , penah keno kt daku jgk , rs nak simbah dgn air je kt dema2 tu .. lg2 kalau wat tu org melayu sdiri , bengong betui

sW33tdARLiNG said... [Reply to comment]

kalau nak lepak2 lepas makan, pi ler cari tempat2 yang nyaman dan aman damai.. orang2 gini mmg takde sikap tolak ansur

b a m b a m ' s said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
setujuuu~! kalau sy pon nmpk org ramai.. x sanggup nk mkn lama2.. kesian org lain nak duduk sbb kena selalu beringat KALAU KITA KAT TEMPAT DIA.. huhuhu..

Myra Jay said... [Reply to comment]

Mmg geram kan kalau jenis yg tak reti camnie, cubalah bersimpati ngan keadaan sekeliling kan...

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

selalu kene camni nana... mmg bengang kan??? nak2 lagik jenis wat derkkk tuh.... haishhhh... pantang akak....

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan

adess sgt sakit ati mz
kita ni dokong anak kecik
org bole wat xnampak je

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
tau xpe
rasa mulut ni nak je kuwang ajar

Nana said... [Reply to comment]

@cikmOt
hehe
kang aku saun amrul lak marah aku kang
klw aku sorang
aku dah cakap dah..
amrul xsuka aku saun2 org

Nana said... [Reply to comment]

@notti netti

ha tula..
xseme mcm kita nett

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons

mmg pon seme pon angin klw jadi kt diaorg kan

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
kdg2 tu kita berdiri sebelah pon
dia wat xreti je
skt ati

Nana said... [Reply to comment]

@Ena
mmg menyakitkan ati..
paham2 sendiri dah la
abes makan bgn
kasi org len plak duduk

Nana said... [Reply to comment]

@♥MAMASYAZA♥

ahh la kak
btol2 sama la kita
saya fikir mcm tu gak
klw kita kasi chance org lain..
makanye org lain akn wat gitu kat kita..
tapi xde pon..kita je yg buat baik
org xpernah nk buat baik

Nana said... [Reply to comment]

@juelee
hhehhhe tau xpe
org dah jeling2
dia bole wat2 xpaham
mmg ngokk

Nana said... [Reply to comment]

@AyuArjuna BiGoshh

ahh btol tu ayu stuju
klw parking pon mcm tu gak
dah tau org tunggu lagi dia bole lengah2 nk kuar parking

Nana said... [Reply to comment]

@.::Lynn::.


btol la wei
aku pon gitu
kita kasi la chance ktorg
klw dah abes makan kan
org len pon nk mkn gak
tp tu kita..xseme mcm kita kan

Nana said... [Reply to comment]

@lia

kesian kan...
aku penah mrasa
nek lrt
bawa perut
sekor pon xkasi duduk

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~

majoritinye pangai xde otak mcm tu

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa

diorg bukan kira pon
janji dia dpt melantak
xde pikir org

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
mmg selalu kena mcm tu
kat ikan bakar tu
tp apa bole buat
nk makan sedap
hadap jela

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura

sakit ati kan??
adoi...xde timbang rasa langsung

Nana said... [Reply to comment]

@sW33tdARLiNG
tu la pasal..nk lepak g tmpt lain
org ramai lg q nk duduk

Nana said... [Reply to comment]

@b a m b a m ' s
akk pon gitu gak...
tp tu kita
org lain
ada fikir mcm kita??

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
agk2 klw kita wat gitu kt dia
mcm mana agaknye kan

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
tau xpe kak
rasa nk tampo2 je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...