MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, June 27, 2011

Goodbye ASTRO!



yehaa..aku sangat gembira hari ni sebab aku dengan secara rasmi nya aku dah terminate astro...jadi sebulan dari sekarang yakni bersamaan 27 July merupakan hari terakhir astro dalam hidup aku,(utk terminate kena kasik notice sebulan..mcm nak pindah umah plak kan kasi2 notis hehe) cukup2 lah..aku sangat kecewa dengan astro...kecewa aritu sevis tax diam2 je di naikkan...tau2 je tros da cas langsung xde inform..ni pon ada lagi kenaikan..cukup la tu aku tolong kayakan astro selama 3 tahun...xde astro pon xpe lah..aku xheran

antara sebab musabab utama aku nak terminate :

1. aku bukan tengok sangat Tv pon kalau aku dah ngadap laptop mmg tv aku buka tapi tak tengok pon...

2. amrul bukan ada selalu kt KL..kalau amrul ada pon bese ktorg akan kuar dari pagi malam baru balik bile mana nya nak tgk tv?+ amrul juga bukan la kaki bola oleh sebab itu juga la aku memang tak pernah langgan sports channel..

3. damia plak bukan lah penggemar cite katon percaya tak klw aku cakap damia langsung xpernah tgk channel 611 astro ceria.memang dia xminat tengok katon..so xde masalah utk aku terminate astro damia suke tgk dora & upin je, yang mana rancangan tu damia bole tengok kat Tv9

4. sebab aku dah letih dengan astro yg asik2 ulang tayang cerita yang lama nak2 kalau weken asik2 aku tgk ada je ulangan raja lawak letihhh...orang time weken duduk umah la nak tgk cite bez2...ni asik2 siar yg sama je nak muntah dah aku tengok

5. rumah aku kalau tak pasang astro pon dapat siaran cuma sikit2 je la xclear...ala apa ada hal...stakat sikit2 je xclear xjadik masalah la

apa pun tq la kepada astro sebab dalam diam tak diam dah 3 tahun ko berkhidmat dengan aku, terima kasih la..tengok la kot2 hati aku terbuka satu hari nanti nak sambung balik perkhidmatan kau ni nanti aku fikirkan balik la...

pasni bulan2 dah jimatt RM53.95 , aku beli menan damia lagi bagus daripada nak bayar bil asteruk tiap2 bulan muahahah...

p/s :sape lagi nak berjemaah dengan aku terminate astro angkat tangan! hehehe....sorry la kepada sape2 yang bekerja dengan astro...kalau korang terasa sorry ek..aku dah tak tahan dengan sevis astro ni serius!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

49 ribu orang memberikan idea bernas:

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

ayupun bercita-cita nak potong asteruk....astro yang memang teruk...cekik cengkerik huhu

InaAchik said... [Reply to comment]

aku pon hengat nak tamatkan jugak sebab bulan2 bil dah cecah 3 angka! tapi kalo tamat, langsung x dpt coverage nok! :(

lia said... [Reply to comment]

aku mmg x de astro ;p

errr meh aku nak cadang, mlm2 biasa ada cter korea kat tv8, best gak layan,....

ieda said... [Reply to comment]

ha tindakan nana nie akan dipertimbangkan oleh akak x lama layie .. nak2 akak nak pindah umah ... hermmmmm gudx3 ..

Ya ALya said... [Reply to comment]

ya lak dah lama dah potong astro ni....memang mengecewakan......

Lelord said... [Reply to comment]

huhuhu aku lak free2 je bayo astro padahal bukan ada kat umah pun, tp bila memikiokan time balik mesia cuti sebulan dua aku nk nengok ape lak huhuhu redha aje la

zura_habib said... [Reply to comment]

owh,sy org x bekerja mmg astro diperlukan...lgpun anak mmg duk tgk kartun dr pg smpi ptg...

nak potong x kena charge ke?

cg4dis said... [Reply to comment]

astro mmg cekik darah...
terbaek la wok...:D

b a m b a m ' s said... [Reply to comment]

baguihnya kak nana.. kat umh sy masing2 xleh berenggang ngan astro.. sorang dok tgk citer korea.. sorg dok tgk akrtun..sorg dok tgk HBO.. pastu bola lar.. ngan mak dok tgk astro oasis.. kekekekek

amiey lee said... [Reply to comment]

huhu bagusnyeeee

kta tak leh potong masih setia tgk hbo... lagi satu tgk csi miami.. tak leh miss huhuhu cmno nih???

SyaNa said... [Reply to comment]

umah ko kalao pakai antena biasa tu dpt ek siaran??
aku xdpt la
mmg teros tak kuar ape
tu yg sedey tu

umialya said... [Reply to comment]

nmpknya cdgn ini bkl d prtmbgkn.. RM70++/bulan..yg ni blm kira caj masa akan dtg, sayangkan!!
mgkn buat smntra kn hentikn siaran astro warna, maharaja lawak punyaa penangan tp JARANG2 tgk, huhuhu

Hezesuze said... [Reply to comment]

bagus arr tu...yelahh uols tak tgok sgt tb kan...hehe

fieda said... [Reply to comment]

arini pun tetiba je dapat surat cinta dari astro bgtau ada perubahan harga...wah..apa lagi suami pun terus la mencadangkan agar diboikot ajer astro ni...nk terminate jgk tu...

mama rifQy said... [Reply to comment]

wah nana dah terminate..kite bile lagih ?? na ni minat cter indon nana!!!

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

ayu pun jarang2 tgk TV...tapi before tido memang wajib bukak TV dalam bilik layan Channel Movie...ntahlah...macam tak sanggup nak terminate astro...lagipun aleesya + ayyunie memang setia ngan 611...:)dah 7 tahun melabur kat astro...

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

dah lama terpikir mnde yg sama...
tp kesian plak kt airel tuh...
dia suker sgt tgk 611 @ ceria..
abg ngah pon sama....
nak2 lagik skrg ader plak channel baby katun @ 618....
dlm 50-50 la.... huhuhu....

tp ingat nak potong mustika tuh...
krgkn sket bil...

mama tisya said... [Reply to comment]

astro saje nk cr duit lebih..buat channel br la soh org langgan ...kalo time ujan dpt line terang tkpe jugak..ni kalo ujan mula la tk dpt tgk

FiZ said... [Reply to comment]

ai kak..da lame jdi silent reader kt sini.terbuka hti untuk mngomen part astro ni coz mmg betul la...astro asyik ulang2 citer yg same je..plus dah bertambah-tambah iklan da sekrg, siap iklan mcm smartshop kt tv3 dulu.baik takyah bayar kan...terfikir jgk nk terminate tp tgh pk kang nnti dkt raya mst ad cite best2, sabor je la...huhu

Bionic women said... [Reply to comment]

saya pun telah mngusulkan kepada encik suami supaya terminate astro dan duit tu baik beli dvd, tengok sampai lebam..hehe

~ana~ said... [Reply to comment]

nana, percaya x, rumah kita mmg xde astro...hu3x..ok je tgk channel free tu..clear jugak...

Em's Family said... [Reply to comment]

wah i hope ade ramai macam u, tapi sesungguhnye mira tak sangup sebab emir penggemar channel cartoon.. huhu

kuntumz said... [Reply to comment]

kiter plak TERPAKSA melanggan ASTRO tu sbb line tv mmg teruk kat umah...klo line TV ok mmg awai2 tak mo pakai astro...servis astro mmg teruk sgt2!!!!

Nana said... [Reply to comment]

@AyuArjuna BiGoshh

jom la ayu
pakat ramai2 terminate asteruk
malas dah

Nana said... [Reply to comment]

@InaAchik
ehhe aku tau
area uk perdana mmg xde coverage klw xpasang astro
kwl gitu
ko terpaksa melanggan la jaawbnye heheee

Nana said... [Reply to comment]

@lia
hahah cadangan diterima
agk2 nanti aku bosan xde wat apa
mmg aku akan layan kot
drama korea heheee

Nana said... [Reply to comment]

@ieda
hehe sila pertimbangkan kak
sebis teruk
cekik darah lak tu

Nana said... [Reply to comment]

@Ya ALya

wah satu tindakan yg bagus
i like hehee

Nana said... [Reply to comment]

@Lelord
hehe aku dah bosan wei
kdg2 tu aku buka tv3 je
xde buka astro pon
tu rasa
baik aku ptg

Nana said... [Reply to comment]

@zura_habib
sykur damia tak minat katon haha
senang keje

Nana said... [Reply to comment]

@zura_habib
nak ptong xkena cas pon

Nana said... [Reply to comment]

@cg4dis
hehe ini adalah tindakan yg bijak dari nak boikot xbayar bil selama 3 bln
baik potong
klw bil tunggakan 3 bulan dah bape dah tu kena

Nana said... [Reply to comment]

@b a m b a m ' s
hehe
klw gitu xpe
xmembazir bayar bil
guna sepenunya
akk ni ada je astroo
tp jrg2 tgk tv

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
hehe csi tu tv7 pon ada siara..
hbo?ala..apa susah dload je movie2 lama kat internet heee

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa
dapat syana
cuma sikit je la xclear
xkisah la..
janji bile ujan dia tetap ada siaran hehee

Nana said... [Reply to comment]

@umialya
akan dtg katanya naik lagi
bln 7 kan?
tu psl saya potong awal2 heheee

Nana said... [Reply to comment]

@Hezesuze

ta la membazir je rasa

Nana said... [Reply to comment]

@fieda
heheh klw ramai2 boikot
apa tindakan astro??
ada cadangan suh xbayar bil selama 3 bln
susah kita kan
tunggakan 3 bln
katala sebulan 50 kang sekali haurng kena bayar 150 terasa beban lak

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy
hehe kita xminat cite indon na

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya

klw mcm tu xpe kak..
mgm airel tgk tv
damia x
dia suka main game dari tgk tv
klw tak main game
dia suke tgk vcd

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya

tau xpe..
untung thn lepas 800 juta
lagi mau tekan orang

Nana said... [Reply to comment]

@FiZ
hehehe tq sebab sudi komen..

dulu astro mana ada iklan kan??skang sikit2 dah mula masuk iklan dah la siaran asik ulang2
hujan xde sevis
caj makin naik
seme nye mcm haram

Nana said... [Reply to comment]

@Bionic women

hehe satu cadangan yg baguss

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~

bagus gitu ana
xyah mebazir
bayar bila astro

Nana said... [Reply to comment]

@Em's Family
hehe klw damia mcm emir sy xkan terminate hehe
sebab dia xminat katon tu kan
tu xde hal tu

Nana said... [Reply to comment]

@kuntumz

klw msalah xclear tu mmg xleh wat apa kan
saya ni clear juga bole la tgk
so xde mslh nk potong

tiefazatie said... [Reply to comment]

ayah ifa mmg dh bertahun2 xamik dh astro nie..haha

Nana said... [Reply to comment]

ifa-heheh xamek ke memang dah terminate sejak dari dulu lg?

BAHAGIAN PEMBANGUNAN PASUKAN IPRM said... [Reply to comment]

Salam sis Nana, nak tanya la, nk terminate astro call 1-300 tu jer ek, ke dia ade no lain..dah lama nak terminate tapi xtahu cara

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...