MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Saturday, June 4, 2011

karak : not bad la



ari rabu lepas g tengok cite karak berbekalkan tiket murah yang bli kat mydeal aritu...pastu bli popcorn pon guna voucher mydeal juga.ok la aku review skit pasal cite ni

cite ni mengisahkan 4 pelajar kolej dalam perjalanan nak ke kuantan, masa on the way diorang tersekat jem sebab ada eksiden..so diorang decide nak lalu jalan lama....masa diorang ikut jalan lama tu diorang benti skejap kat pekan karak, singgah toilet seme (part dalam toilet ni la yang seram ni)

masa diorang nak teruskan perjalan lepas membuang hajat masing2 diorang nampak kete Volkswagen kuning dok kasi lampu tinggi...tak lama pastu kete tu dapat pintas diorang...selang bape minit tiba2 datang lagi kete Volkswagen kuning tu duduk cucuk2 belakang kete diorang, lepas jack tengok je dalam kete tu xde pemandu, hanya ada penumpang tiba2 depan diorang ada budak pakai uniform skolah, jack tros langgar & kereta diorang terjunam dalam gaung...

bila semua sedar diorang terus berjalan dalam hutan cari pertolongan sampai la jumpe rumah pak malam..masa kat rumah pak malam ni la diorang sorang2 kena ganggu dengan roh isteri pak malam yang tak tenang.

masa zura & nik berpakat nak keluar dari hutan tu diorang teruskan berjalan sampai la kat satu kubur nik kena tarik dalam kubur pastu zura plak berdepan dengan nenek tua yan gkejar diorang...zura cuba buka surah yassin yang dia sempat amek masa kt rumah mak malam tp surah yassin tu kosong, dia cuba baca ayat kursi tapi hantu tu tetap degil, pastu zura baca terjmahan ayat kursi...habis je baca terjemahan tu semua hantu2 tu hilang & hari dah cerah.

zura dapatkan nik lari ke luar jalan raya..sampai je kat jalan raya zura nampak kereta diorang yang terbabas masuk dalam gaung & dia terkejut bila tengok mayat2 kawan dia jack, ida & nik...
rupa2nya hanya zura yang terselamat...yang ada bersama2 dia tu cuma roh kawan2 dia je...

tapi part ending tu serius tak sangka cuma zura tu je sebenarnya yg terselamat..amrul lah terer dia bole agak jalan cite tu, masa diorang keluar dari kereta pas eksiden amrul tros cakap ntah2 zura & nik je selamat..(tapi zura je sorang yg selamat)

sedih plak part zura nak lepaskan roh nik tu..menanges gak la aku hahaha....overal cite ni bagi aku not bad la...ada seram, ada lawak, ada sedih nak2 ending dia...kesudahan yang tak di sangka...

ni la satu2nya cite wayang yang saspen buat aku terkejut sampai popcorn aku terjatuh....rugi..separuh jatuh kat lantai hehehe....aku bawa damia sekali tgk cite ni..dia tengok sambil tutup mata hahah...pastu kan esok2nye dia takut2kan aku dia cakap

"encik....boleh tolong saya cik........." hehehehe

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

7 ribu orang memberikan idea bernas:

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

kalo bab citer hantu ni, nampak gayanya akak kena tgk sowang2, anak2 akak mmg penakut gile

atty's said... [Reply to comment]

Itu pun,3 mayat je jumpakan,1 lg mayat,(zura) pun tkdekan,mana agaknya zura? Pakmalam amik jadik bini ke apa kan?

notti netti said... [Reply to comment]

alaa..nak tgk tapi takutttttt......

sW33tdARLiNG said... [Reply to comment]

eehh ada erk mydeal jual tiket TGV.. huhuh melepas!!

tiefazatie said... [Reply to comment]

haha..comel je damia tkutkn sis ek..hihi

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

takut nak tgok.. balik kampung dah la lalu karak... huhuhuhu

*aku mmg takut tgok cite hantu... hehhehe

mummy_ayu said... [Reply to comment]

mcm best gak nie...scary but best gak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...