MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, June 22, 2011

kereta tak bole start!

kejadian yg nyaris2 menyebabkan serpise untuk aku di kansel kan hahaha...alkisah nye..petang balik keje ari isnin 13hb (time girlpren2 aku & amrul wat seprise) terkena plak..time tu kete aku tak bole start!

berkali2 try xbole start..suh budak2 lelaki kt opis tlong tengokkan...katanya battery ok, suis ok..dekat setengah jam diorg cek siap tolak nak nak idopkan kete tetap xmau juga..NASIB BAIK la..amrul ada kat KL time tu..apa lagi tros call amrul...cakap kete xbole start...

sepantas kilat amrul masa tu kat kem sungai besi cepatt gile dia sampai kt wangsa maju..ntah berapa la minyak dia tekan..sampai2 je kat opis...kuar la 3 orang perwira negara ni nak tengok2 kan kete aku..amrul+2 orang kawan dia..cek punye cek diorang pun buntu..xtau apa problem....

pemandangan yg xberapa indah hahaha..bumpe seme ngadap kamera
segak tak abang askar pakai uniform hehehe

kesudahannya aku balik umah naik land rover askar...hahaha..bukan senang nak naik land rover...kalau saje2 nak naik memang xdapat la...duduk belakang ngan amrul mcm big bozz plak ada orang drive kekeke...pastu malam tu nak tgk wayang ngan girlpren & amrul xde transport deah yg datang amek kt umah..btol2 mcm raja haaha....
malam tu..aku try call orang proton..bagitau kete xbole start & aku ada inform kat orang proton tu..sebelum aku nak balik tu kunci kete aku jatuh & terkopak dua.....pastu tros orang proton tu cakap..dah sah ni kete cik tak bole start..sebab kan kunci tu....
orang proton tu cakap dalam kunci tu ada satu chip..dia suruh aku carik balik cip tu kat opis...oleh sebab masa tu dah malam aku suh amrul g amek kete kat opis pakai kunci spare....hehe...memang betol la..sebab kunci terkopak tu kete xleh start

esoknye datang opis...awal2 aku dah sound makcik cleaner jangan vacum dulu tempat aku...
tros aku cari cip yg tercicir tu..nasib baik jumpe....kecik cinonet je cipnye...kalau ilang ni..melayang duit aku RM250 nak buat kunci lain....pastu staff proton tu dah sound suh jaga kunci kete elok2..kalau kata rosak / hilang dua2 kunci nak buat baru RM3k! hah gile la...(ntah2 dia kencing kot)

ni la dia cip yg tercicir yg menyebabkan kete xleh start

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

37 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

hahaha..adeh mujur serprise tu menjadi jgk nana sbb deah amik..kikiki..

eh biar betul kunci tu rm3 kalo bt lain..tipu lah tu..tk masuk dek akal betull dh mcm harga leather seat plk..hahaha..

gigih nana cari sampai jumpa mcm kita jgk..manik berlian jatuh kita cri smpai jmpa la wp cinonet je.haha

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

*rm3k

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

oooo mcm tu ek..me pun pakai keta proton gak ni :)

Ena said... [Reply to comment]

lorrr... sampai gitu sekali kuasa kunci kete tu kan.. tak terpk plak selama ni.. memg cinonet betul la... nasib baik cleaner lom vaccum..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

kes nana sama cam kes kawan sue..alih2 kawan sue terpaksa la tukar bateri...rupe2 cip 2 hilang...sengal kawan sue 2...tp en asbeen pun sue slaloo pesan jg kunci leklok takut cip kat dlm 2 hilang

mummy_ayu said... [Reply to comment]

samala..kunci keta ayu pun tingal satu, punya la jaga..tajut apa2 hal..jenuh nak buat baru...

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

huuh...
seb baek la..
klu ilang..
mahunay duit ko kopak jugak deh.
naik landrover best woo!!
dulu aku pernah lain landrover dgn pajero boss beso tmpt keje lama.
perghh..
mcm dlm limo.
*bukan ke bumpe abang sojar manatap2 belake?!
keh keh keh.

*jgn kopikir 23cm yer...kwn baik dahb dtg nih.ngombleh la aku!!

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

ooooo rupanya dlm tu ada chip ekk, baru hari ni akak tahu. nampak gayanya lepas ni mmg kena jaga kunci tu betul2...bahaya kalo rosak. tak pasal2 je kena kluar duit ribu riban

b a m b a m ' s said... [Reply to comment]

ohhh..pakai cip ker.. baru tau...hehehe..

eB ezrin said... [Reply to comment]

sumpah x tau... kalo kena kat eB... nganga jerk la ;p
jom jenguk n3 baru kami ;p

mama tisya said... [Reply to comment]

kecik chip tu nasibaik jmpa,kalo makcik cleaner tu dh vacum jwbnye terbang ler duit utk wt kunci br

ieda said... [Reply to comment]

uishh kalau akak kelam kelibut jugak bila keter x leh start nie .. nak2 kalau dah tahu ada agenda suprise utk diri ekekek :)

bila tgk land rover askar tuu teringat zaman akak kecik2 dulu .. ayah akak dulu polis hutan .. soo kami2 nie ke sek naik land rover lah .. sbb ayah akak pegawai .. merasalah jugak :)

lia said... [Reply to comment]

owhhhh kunci tu main peranan gak ek enjin x ley statrt? mampoih aku x tau ha3....

♥MiZz-siHa♥ said... [Reply to comment]

ye ke??xtau pun kunci tu mempunyai kuasa mcm tu skali...mmg kena jaga la kunci keta nie..

watyz said... [Reply to comment]

wa...best nye naik kete askar.. rm3k utk kunci baru?? oh tidak!!!

Cik Rose Cute said... [Reply to comment]

Memang sweet memory la..nana hihihi...Kalau ada pertandingan Contest ni...boleh masuk ni hihihihi

fazilzura said... [Reply to comment]

wakakaka , penah ado kes yg samo.. tup2 nak g jalan2..sekali keto x leh start , tensennnnnnnnnnnnnn

tiefazatie said... [Reply to comment]

pergh!biar btol!adoi la..nasib baik jmp kan kak..

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

oooo... kunci proton ader cip eh????
baru tau nih...
pasnih kene jaga kunci kete elok2... hehehe....

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA

hehe tu la
deah beria2 nak dtg amek juga
mula2 nk g naik cab
dia kata xpe dia amek
rupanya ada agenda hehee
mmg sampai2 opsi je
xkasi org duduk kt tmpt kita
nk cari cip tu seb baik ada

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan

cuba tgk dia nye kunci
klw xde mcm kembung tu xde cip kot
kunci proton dulu xde lak cip ni

Nana said... [Reply to comment]

@Ena

tu la..
xsangka
hanya sebab kunci
kete xleh start

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
hehehe klw tuko batery pon
tetap xleh idop
hehe
sebab punca nye cip
kita baru tau
dalam tu ada cip

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu

lepas kejadian ni
mmg jaga kunci btol2
xde letak mrata

Nana said... [Reply to comment]

@Sidratul Muntaha

hahahahahha
ko jangan...
seb baik aku lom bendera merah kekekee

Nana said... [Reply to comment]

@♥MAMASYAZA♥

sama la
selama ni xtau pon
dalam tu ada cip
mmg kena jaga kunci elok2

Nana said... [Reply to comment]

@b a m b a m ' s

sama la
dah 2 thn pkai kete ni
baru tau dalam tu ada cip

Nana said... [Reply to comment]

@eB ezrin
hahaha
tu ler
mula2 pening gak
apa problem
kete baru xkan wat hal

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya

tu la...
seb baik lom vacum

Nana said... [Reply to comment]

@ieda

masalahnye kak
saya tak tau
ada sprise menanti hehe
diorang2 yg plan tu la
kelam kabut
bile sy ckp kete xleh start hehe
diorg tkt rancangan xjadi

Nana said... [Reply to comment]

@lia
haha tau xpe
aku klw xjadi menda ni pon
aku tak tau

Nana said... [Reply to comment]

@♥MiZz-siHa♥

tu la...klw orang nak curi kete ni xbole la kot
sebab cip tu yg berkuasa utk hidupkan kete

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
hehe
bkn senang nak naik ni

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Rose Cute
hehe memeory sehari sebelum beday

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura
heheh klw kita org pompuan sure panik dah

Nana said... [Reply to comment]

@tiefazatie

tu la seb baik xilang

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya

ahh kak saya pon baru tau
kete lama dulu xde pon cip

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...