MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, June 27, 2011

kolam air panas @ selayang

pas g KLCC amek beg free tu xde arah tujuan...amrul ajak la g jalan2 kat kolam air panas kat selayang tu, dah lama gile tak pegi sini last masa pegi time bujang2 dulu datang rendam2 kaki je...xpernah lagi datang mandi kat sini...

masa yg sesuai nak mandi time malam la...klw siang2 memang tak ramai orang...dah tu panas2 terik gile ko nak mandi air panas...aritu pon kebetulan cuaca mendung ada la beberapa kerat orang datang mandi.

kolam ni letaknye xjauh dari pasar borong selayang, jalan menghala ke arah templer park.sebelum fly over nak ke pejabat pendidikan daerah gombak tu, situ la tempatnye..belah kiri jalan je..memang ada tulis kolam air panas.masuk free tapi parking je kena bayo RM2, kot sape ada masalah kulit ni mmg bagus la datang rendam2 kaki kat sini, tapi kat singboard ada tulis xdibenarkan celup kaki..tu pasal masing2 bawa baldi & cebok sendiri..tapi ade je orang siap masuk dalam kolam tu aku nengok...

ada 3 kolam berbeza tahap kepanasan dia..kolam paling beso ni kira yg paling kurang panas..tapi panass gile..berasap2 & siap ada buih2 mendidih lagi
cer korang tgk pakcik blakang aku tu dia sorang je berani masuk dalam kolam tu..aku ni celup pon panas dia siap masuk dalam kolam
panas woo..ni klw rebus telo pon bole masak ni..kot sape2 yg nk bagi telo time kenduri kawen nak jimat api meh la datang rebus telo kat sini haha...
damia nak mandi katanya...aku suh dia celup tangan.."mama panas gile air ni" haha...padan muke orang dah cakap panas tak caya biar dia rasadiorang siap wat lulur lumpur lagi tau..bez kan xyah g spa bagai..sini ada lumpur, kawasan yg ada lumpur tu mmg berasap2 la..
ewah pakcik ni mcm tau2 je aku amek gmbo dia..bole la wat pose ala2 model kat situ hehe...
ni kolam tahap paling panas duduk tepi pon nak terbako bontot haha..
jernih gile kan?tapi panasss giler
masuk xkena bayo tapi parking kena bayor RM2


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

30 ribu orang memberikan idea bernas:

lia said... [Reply to comment]

aku pernah dgr pasal kolam air panas ni tp x pernah p sbb Mr Fallah alah dgn sulfur a.k.a benda yg ada kat kolam air panas....

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

nak try ajak en asbeen la g sana weekend ni

KhaiZa said... [Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah..nie spa original nie..siap lulur lumur bagai...

fazilzura said... [Reply to comment]

wah besh nye, kt ulu langat pun banyak, tingat zaman skolah .. merendam dlm air kolam yg berbuih (mendidih).. kuor2 je merah2 wakakakak cm kene rebus..

tiefazatie said... [Reply to comment]

wah..ifa sllu g yg kt muar je..haha..kat jasin pun ada gak..

ibu qaleesya said... [Reply to comment]

dah lama tak p kolam air panas.. haha terbakooo kulit weh rendam lelama

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

macam best aje

watyz said... [Reply to comment]

best nye dpt rendam kaki kan. nanti nk g la kalo g sana...

syanasaid said... [Reply to comment]

aku pernah pegi teman syarul dulu sekali jek
lama da time bujang2 dulu

cikmOt said... [Reply to comment]

esok lusa kut aku sampai...hehehe

CuTeMiUt78 said... [Reply to comment]

oh... dah nama pun kolam air panas kan.. for sure la.. panas airnya.. kat bp ada gak 1 tmpt utk kolam air panas ni....

*eemm blh sms kan semula no hp tak.. dh missing ni

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

kemain pakcik2 lumpur tu posing,hahaha,klu aku pon tekena air suam pon telompat

Ya ALya said... [Reply to comment]

tahu tempat tu kt mana.sb dulu practikal area2 situ,tapi tak pernah masuk lagi kolam tu....

Nana said... [Reply to comment]

@lia

eh fallah elergik?
apa jadi klw dia kena mgam sulfur tu?

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons

hehehe
silakan..
jgn lupe bawa baldi sendiri & cebok ye

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
heheh original spa yg free

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura
hehehe
btol2 kat ulu langat area ikbn tu kan?
ada kolam air panas

Nana said... [Reply to comment]

@tiefazatie

klw kat kl ni
ada 2 tmpt yg akk penah pegi
selayang & hulu langat

ada lagi satu area setapaka tp xtau blah mana

Nana said... [Reply to comment]

@ibu qaleesya
heheh tu la xde rendam
celup2 tangan jek
tu pon panas

Nana said... [Reply to comment]

@♥MAMASYAZA♥

nak lagi bez
kena g malam
xla hangat sgt

Nana said... [Reply to comment]

@watyz

aku tak rendam kaki pon hehe
celup2 tangan je

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid

hahah sama la
last aku g sini
time lom kawen dlu gak

Nana said... [Reply to comment]

@cikmOt

heehhee aritu ye2 nak naik broga sudhanye kena tgu pas branak la baru leh naik hehe

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam

hahah tu la pasal...
bole lak dia posing kat situ

Nana said... [Reply to comment]

@Ya ALya

heheheh
nanti klw bila2 tak tau nk g mana
bole la dtg sini
bese ktorg gitu la
klw xde arah tujuan saje terjah tmpt yg dah lama tak g

mama rifQy said... [Reply to comment]

Bestnyerr nana!!! Tak pernah pegi kolam air panas

Nana said... [Reply to comment]

na- kat ganu xde kolam air panas ke?

Butik Manja said... [Reply to comment]

kalau dari jln kuching cmne ek nak pegi. g smlm tp sesat sampai ke empangan batu..giler jauh..last2 patah balik ke P.J...huhu

ME + YOU + US said... [Reply to comment]

mcm mana nk dpt contact number tempat ni eh?? sbb plan nk g shoot kt sana.da puas cari contact number.. klu ade boleh email kt amirfurtado@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...