MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, June 2, 2011

"Pagar" rumah

ari ahad lepas kakak aku ada panggil ustaz untuk pagar rumah..masa ustaz tu sampai je dia tros ckp kat bapak aku

"haji..rumah haji ni ada "masalah" ni...kalau haji nak saya pagar rumah haji saya bole buat"...

lepas tak banyak soal..bapak aku pon cakap setuju untuk kasi kebenaran kat ustaz tu untuk pagar rumah....sebelum dia azan kat setiap bilik rumah mak aku, aku tengok ustaz tu dok ulang alik dari luar ke dapor & aku nampak dia berhenti kat bilik adik aku & lama dia duduk situ sambil pandang tepat atas siling...

tak lama lepas ustaz tu cek sekeliling rumah...dia suh pembantu dia azan kat setiap bilik yang ada kat rumah mak aku....dah habes buat umah aku..bapak aku suruh ustaz tu naik atas plak buat rumah aku....

tapi sebelum ustaz tu suh pembantu dia azan..aku ada cakap dengan dia...tolong tengok2kan bilik yang tengah tu...sebab damia selalu cakap dia nampak nenek, nampak hantu...setiap kali damia nak mandi dia mesti akan suruh aku tutup pintu bilik tengah tu...dia cakap TAKUT.

ustaz tu masuk je bilik tengah tu..dia bukan lampu...dia pandang aku..dia ckp ahh..memang ada "sesuatu" dalam bilik tu...tros dia suh pembantu dia azan....

time pembantu dia tu azan allahuakbar.....je..tiba2 aku punye bulu roma semau meremang....pastu aku ustaz tu cakap ngan aku "menda tu lari ke bilik aku plak sebab bilik tengah dah di azan...

masa pembantu dia azan dalam bilik aku plak, ustaz tu 2,3 kali ulang ulik pergi dapor..lepas tu dia azan kat dapor....masa dia kat dapor datang la pembantu dia tu nak tampal ayat pendinding kat atas dinding....aku plak konon2 ingat nk tgk apa diorang buat kat dapor..on the way nak g dapor tiba2 aku terdengar perbualan ustaz tu & pembantu dia borak2

aku terdengar pembantu dia cakap :

"ada lembaga besar lari tadi masa dia azan" masyallah....kecut perut aku wei..tros aku cepat keluar..xberani aku nak dengar cerita diorang...

pembantu ustaz tu tengah azan dalam bilik tengah kat rumah aku
time ni la..aku dengar ustaz ni cakap "menda" tu lari masuk bilik aku plak
dah abes seme..ustaz tu tampal ayat pendiding kat 5 tempat
ni kat pintu masuk
yang ni di tampal kat tingkap
sebenarnya kalau ikut kan semua adik beradik aku dah pernah nampak dah kelibat2 orang melintas..bukan cakap aku sorang je pernah nampak kelibat2 tu seme...even adik ipar aku yang baru tu pon ada cite ngan mak aku..masa dia blom kawen dulu, masa 1st time dtg umah mak aku dia nampak ada menda melintas depan toilet time azan magrib...

aku pon dah banyak kali cite kan..pasal kisah2 rumah aku ni kat dalam blog kan..dah banyak kali sangat dah...dengar mcm suara amrul panggil aku kat dapor..padahal amrul dalam bilik, bunyi orang tutup almari padahal aku sorang je dalam bilik, nampak bayang & kelibat melintas tu memang dah biasa dah....biasa kelibat2 yg aku pernah nampak tu memang secepat kilat je melintas tak nampak rupa pon..tapi dia warna hitam

mak aku pernah juga cite...selalu time siang2 aku keje kan..macam2 bunyi kat dapor rumah aku tu..mcm orang tengah basuh pinggan la...susun pinggan la..padahal aku keje.haih....harap2 menda2 tu seme keluar la dari rumah aku...kesian kat damia je..kadang2 dia asik takut2 cakap ada hantu la..ada nenek la..

harapnye lepas dah pagar rumah ni..xde la lagi kelibat2 yang melintas kat pintu bilik aku tu..seram juga wei...tapi xleh nak takut sangat kan...apa yg mampu aku baca aku baca la...kalau takut sangat aku tido tak tutup lampu sambil pasang cd ayat2 quran

p/s: lepas je ustaz tu buat pagar rumah, aku terus keluar & malam tu aku tak tido kat rumah sebab amrul ajak tido kat hotel tempat penginapan dia selama dia outstation kt KL ni....esok paginye aku balik rumah kan...ada sesuatu perkara misteri yang terjadi....

nak tau?nanti aku cite....

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

56 ribu orang memberikan idea bernas:

Cute MuM said... [Reply to comment]

seramnya..
dulu masa kami dok gombak kecik, pon ada benda camtu,bila pindah rumah kat west country(rumah family sekrang) benda tue ikot.. pernah wat pagar.. alhamdulillah semua dah ok..

♥Mrs.Eady♥ said... [Reply to comment]

cepat cerita!x sabar nk tau ni..huhuh...

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

adehh..seramnya nana..tabik lah kat nana buleh berani je bt tak tahu..kalo kita penakut sikit..kalo dgr dlm rumah ada benda tu tk sggup kita nak hadapi..huhu..

alamak cerita bersambung ke..tk sbr nak tau apa yg jadi plk..cer cite cer cite

cikmOt said... [Reply to comment]

rumah mak aku dulu pun keras gak...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

aminnn hopefully lps nih dah takder gangguan yer nana

~ana~ said... [Reply to comment]

suspen la cite nana nih..tp meremang aku bc..erk..kalau nak panggil pakcik tu g rumah kita, boleh ke?

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

giler punyer takut 2..woooo...cuak gak baca n3 ni...

aanie said... [Reply to comment]

seram lak baca cite ni...rumah abg sy pun keras gak...anak dia yg baby tu selalu nangis2...lepas ustaz pagar rumah, dah ok dah...

nanakimie said... [Reply to comment]

seramnya.....hope pasni semua dah ok...xsbar nak bca yg sterusnya...

Pn. Zana said... [Reply to comment]

nak tau...cepat cite..:)

umiliza989 said... [Reply to comment]

seram juga nie..dah lah duk ngan anak-2 aje

atty's said... [Reply to comment]

X sabar,nak tau apa kisah slanjutnya

eLYies said... [Reply to comment]

huhuhuhu...ngeri sungguh!!!

spider_gurl86 said... [Reply to comment]

seram nye sye nie mg jenis penakut..kat umh sye pun cm2 gak dah jenuh berubat tp tetap cm2 gak..kesian akak sye asyik kena ganggu ngan saka...

~~@lyci@~~ said... [Reply to comment]

huhuhu... seram..

Cik Rose Cute said... [Reply to comment]

Salam nana...memang seram...Rasanya hantu Raya kot....Kalau kelibat cam tu...pastu tiru suara orang....Waktu dulu arwah nenek memang ada....Saka...Sambunglah cerita lagi....teringin sangat nak tahu...

mama tisya said... [Reply to comment]

seram jugak kalo dh nmpk kelibat 'ITU"...huhuhu..cpt sambung perkara misteri

++eden|essey++ said... [Reply to comment]

weh.....seram gak kn..nk sgt tau umah ko belah mane...hihihi..umah mak ako kt jelatik nun...hihi..weh, ako kalo dh tau ade apa2 kt umah takut weh nk duk sowg2....nana cpt la citer....mende tuh dtg blk ke @ umah ko besepah..mane la tau mende2 tuh marah kn...die buat amukan pulak...harap2 xder la kn

fazilzura said... [Reply to comment]

lepas dh pagar ni kene rajin2 baca Al Quran dlm rumah , lg bagus kalau dpt baca kt sume bilik ..

qemaishak said... [Reply to comment]

seramnya...xsabar nak tau cerita selanjutnya..suspen..

*kak, hadiah FM dah pos semalam ye, harap sabar menanti:)

munna said... [Reply to comment]

MEREMANG BULU ROMA MUNNA MEMBACANYA...HARAP2 TAKDELAH LEMBAGA TU LEPAS NI...

Ena said... [Reply to comment]

huhu.. scary jekk..

sambung ler.. nak baca ni..

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

aku mmg selalu tunggu citer psl rumah ko nih..
ingat lagi pasla poko yg dekat2 umah ko tu..
lagi plak citer benda tu tindih ko even amrul ade amsam tu dgn ko.
tak termasuk lagi yg ko kena gigit2 smpai abis lebam - lebam tu.
huhuhuh..
cepat update.
mahu tahu...

Myra Jay said... [Reply to comment]

Takutnya dengaq... Tapi itula 'benda' tu mmg wujud, asal 'benda' tu xkacau kita xpe kan..

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

haishhhh.... mmg seram dgr...
lgpon bdk2 mmg nmpak jerk mende yg kita tak nmpak kan???
airel hr tuh pon meracau bkn2...
mau tak meremang bulu roma...

fiezah91 said... [Reply to comment]

saspen lak. cpt2 sambung.

tiefazatie said... [Reply to comment]

adoi la...eram ow..takut2..huhu

mummy_ayu said... [Reply to comment]

seramnya babe..kalu aku pun takut nie..and memang tul..kids kan leh nampak benda2 macam tu..
harap pas nie ok la..

Nana said... [Reply to comment]

@Cute MuM

tu la menda2 ni mana2 pon ada kan..dah bape kali pagar dah rumah ni tau

Nana said... [Reply to comment]

@♥Mrs.Eady♥
hehehe baca ek

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA

kita ni penakot gak
tp org ada pesan
jgn terlalu takut
lg menda tu suka
kdg2 wat derk je

Nana said... [Reply to comment]

@cikmOt
yeke
ada wat pagar x

Nana said... [Reply to comment]

@Nurul Diana@Mama Adam Aidil

tu la..
dah mcm2 dah rasa
mcm xaman je

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~

bole...anak call je dia

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
heheh
baru baca kan
lom mengalaminye lg

Nana said... [Reply to comment]

@aanie
tu la
bb bese nampak menda2 tu kan

Nana said... [Reply to comment]

@nanakimie
hrp2 pasni xde dah

Nana said... [Reply to comment]

@Pn. Zana

baca tau

Nana said... [Reply to comment]

@umiliza989
tu la..amrul xde plak nampak apa2

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
hehe xseram sgt la kak

Nana said... [Reply to comment]

@eLYies
hehe ngeri ke seram

Nana said... [Reply to comment]

@spider_gurl86

oeh yeke
ada gak
adik beradik kena gangu ngan ska gak

Nana said... [Reply to comment]

@~~@lyci@~~
heheh
baru baca kan

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Rose Cute
tu la nye
selalu tau mcm tu
kita dgr suara dia belakang kita
tole2 xde

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
bese nampak byang itam je

Nana said... [Reply to comment]

@ eden|essey
kat jelatek la umah mak aku
mmg situ keras la
jiran2 ada penah jumpe gak

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura

tu la nye...

Nana said... [Reply to comment]

@qemaishak

ok tq tau

Nana said... [Reply to comment]

@munna
tu la..
xmau la
ada lagi kelibat2

Nana said... [Reply to comment]

@Ena
tu la..dgr dia ckp lembaga tu seram lak

Nana said... [Reply to comment]

@Sidratul Muntaha
tu la pasal
sape follow blog aku
mmg tau la
kisah2 lebam tu

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
tu la
mmg dia ada
cuma dia xde nak muncul je
just kelibat2

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
hah airel pon kena kak??
seramnye

Nana said... [Reply to comment]

@fiezah91
sila baca ek hehe

Nana said... [Reply to comment]

@tiefazatie
akk ni dah lama2 rasa mcm xde apa dah ifa
seram seram juga
tp malas nk layan

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
tu la..budak mmg nampak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...