MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, July 11, 2011

aktiviti di hari perhimpunan BERSIH

aku dah di warning amrul jangan kuar mana2...tapi takat kuar g beli ayam kat kedai tu xde hal la kan..pagi tu kuar je depan umah jalan raya adalah lengang selegang2nye...dah mcm time hari raya kot nak baring2 atas jalan pon bole la...

g bli ikan dekat kedai area2 umah je..ramai plak polis yg pakai baju biasa dok mcm meronda kawasan sekitar...askar pon ramai juga kat area umah aku tu ntah buat apa tah standby kot jadi apa2..

bapak aku plak bole wat lawak ek...pagi sabtu tu kubur taman keramat ada buat aktiviti gotong royong BERSIH kan kubur, mula2 elok2 dia pakai baju biru siap bawa parang nak potong semak samun...pastu aku saje la cakap nasib baik tak pakai baju KUNING kang kena tahan ngan polis plak kang..dah la bawa parang alih2 dia cakap nak tukar pakai baju kuning la..hahaha saje je carik pasal bapak aku tu saje dia nak perli kt polis (almakum ler dio penyokong pembangkang)
dah dah siap2 tu aku saja jerit jom kita pergi perhimpunan BERSIH kan..kubur..hahaha gelak2 seme orang.

oleh sebab petang tu tgk keadaan mcm xde apa2 pon akt area umah aku makanye berani la keluar g wangsa walk..kengkonon nak tengok cite attack the block yg menang tiket dari blog deqlis tu..sekali hampa..sebab tgv wangsa walk dah tak tayangkan cite tu..tapi cek dalam website ada tayangan...tipu je...
damia sekali lagi hampa..xdapat tengok wayang..xpela damia ari selasa ni kita tgk harry potter pastu rabu nanti kita tengok cite sekali lagi ye..amek marathon wayang lagi

sudahnye balik g makan laksa & goreng pisang je kat area umah..haih bosan wooo xleh kuar rasa mcm separuh gile..patah kaki seme ada....kesian kan sape2 yang kawen masa sabtu lepas..tengok dalam paper ada majlis kawin yang terpaksa di batalkan, ada majlis kawen yang tetamu nya bole dikira berapa orang & ada juga pengantin yg terpaksa berjalan kaki sejauh 1km utk ke tempat persandingan...haih...kesian...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

9 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sue teringin nak g wangsa walk..hehheheh...next week nak ajak kawan sue g sana la...heehhe

amiey lee said... [Reply to comment]

betul nana..jalan kl lengang giler... mak ayah kta kna hnta adik masuk belajar kat shah alam...ckp jalan lengang sgt... leh wat racing kete kakakakaka...

sian giler ngan org kawin ari tu...

atty's said... [Reply to comment]

itulah..kty ada pk gak pasal org buat kenduri kendara.mesti tak ramai org dtg

fieda said... [Reply to comment]

nana saya pun ada gak tiket tu....agak2 blh ke guna tgk cite lain nanti sbb xder exp date kan pada tiket tu...

eB ezrin said... [Reply to comment]

kami pn berjimba 2;p

ZanaNordin said... [Reply to comment]

menyusahkan kan diaorg nie...he he ehe

nEa FleriDa / nIL said... [Reply to comment]

kt sni pon dh xtyg cita tu..

watyz said... [Reply to comment]

sian org yg wat wedding that day...

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg lenggang dh gaya mcm cuti ry..ari sabtu p antar MIL kj shift ptg kt pusrawi punye la jammed dr IJN cz nk kena uturn kt bulatan pahang tu...tp sian gk saper2 nk ke HKL cz jln tutup, mmg menyusahkn tul

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...