MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, July 19, 2011

apa tu BAKLAVA ?

Baklava : A dessert originating in the Middle East made of phyllo pastry filled with chopped nuts and soaked in honey

ok arini meh kita berkenalan dengan sejenis manisan dari negara arab Baklava nama dia...agak manis dalam dia ada inti kacang.xleh makan banyak2 sebab maniss tapi sedap...ada mcm2 rupa tpi rasa lebih kurang sama je...

ada satu tu rasa dia dah mcm biskut arab / biskut mamor dah..sedapp.Baklava ni aku dapat dari kawan lama, syerah yg ikut encik suaminye koje di kuwait..ritu syerah ada wat lucky draw kt blog dia..jadik aku antara yg lucky dpt adiah dari kuwait..tq syerah...



kasi close up sket

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

23 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

nak sikit

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

ari2 kat UIA ni aku jumpa nna weih baklava nih
klu Morocco style dia guna pastry sheet yg nipis tu
klu arabian style dia bangsa mcm kek ade pistachio
huhuhu
manis renyah menda ni..
sakit gigi weih klu betul2 punya yg bru masak...
portion pun beso2..

[-suziey-] said... [Reply to comment]

aku dpt bayangkan kemanisan dia..hehe..tp mcm best jek..

eB ezrin said... [Reply to comment]

MUSTI MANIS YG UMPHHH KAN KAN KAN? ;P

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

tak pnah jumpe pong.... huhu..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply to comment]

ooo, baru aku taw..
heheheh, stail best je..
untung nko, leh rasa pree.. =)

Afne said... [Reply to comment]

wahhh nana dpt baklava. afne dpt beras ngan perencah mknn tp tak msk pn lg hehe

mama tisya said... [Reply to comment]

tk pernh mkn

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

tgk rupa pon dh agak manis..tk pnh makan lg..

syanasaid said... [Reply to comment]

bos aku selalu bwk dtg opis
sedap kalo kena gaya kite pilih
tp mkn sket2 la sbb manis sgt

b a m b a m ' s said... [Reply to comment]

org ada pykit kencing manis xleh telan nie.. kang naya jek..huhuhu

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons

abes dah tinggal tin je hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Sidratul Muntaha

ahh dalam dia ada pistachio
tapi maniss xleh mkn byk2 sgt

Nana said... [Reply to comment]

@[-suziey-]

sangat manis
tp sedap
ada kacang dalam dia

Nana said... [Reply to comment]

@eB ezrin

hehe mmg manis
mkn skit2 je
tp feel dalam dia ada pistachio

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya

klw kedai2 arab ada kot menda ni

Nana said... [Reply to comment]

@♥Leily|Ummi Alya Husna♥
heheh rejeki
dapat merasa
makanan arab

Nana said... [Reply to comment]

@Afne
hehe seb baik aku xdpat prencah
aku bukan masak ponhehee

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
hehe kan selalu g makan kedai arab
mesti ada kot
deseert

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA

tersangat manisss
tp sedapp

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid

btol2
ada yg sedap
mmg manis melekat

Nana said... [Reply to comment]

@b a m b a m ' s
hahaha
tau xpe

mamaRIFQY said... [Reply to comment]

best ke nana??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...