MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, July 28, 2011

ketaq lutut kena tahan ngan abang polis

kejadian yg terjadi masa selepasa lepas...time nak tgk wayang FREE, dari umah g amek deah & falsya nak g TGV kepong aku drive sampai je JJ kepong....sekali sampai kat trafict light depan JJ kepong tu....aku tengok lampu dah ijau so aku pon jalan la....sekali deah jerit alamak na!! polis kat depan pakai seat belt cepat! sudah..aku, deah, falsya kat belakang ngan damia xpakai seatbelt nsb baik aku cepat2 tarik & pakai sebelum sampai kt abang polis..

dia tahan kete suh benti tepi, masa ni btol2 depan JJ kepong dia tanya
"cik nak g mana ni??
kitaorang pon ramai2 tunjuk ni..nak g JJ...
cik nampak tak lampu merah tadi????
aku: ha??lampu merah??tapi saya nampak hijau...serius..saya nampak hijau....lagipon kete depan saya jalan saya pon jalan la..
pastu deah backup..
eh encik...btol la saya nampak hijau..merah ke encik??alamak sorry la..xperasan

sebenarnya ktorg memang tak perasan ada 2 trafict light yang hijau tu untuk terus yang untuk belok kanan lampunye merah mmg konpius...

polis tu tanya ni dari mana ni??
deah jawab dari keramat encik...tak familiar ngan jalan ni (haha tipu sunat padahal kepong tu umah tunang dia hehe)
skali polis tu cakap...ni kena saman yea...tak mahal pon..RM300 je....
sekali lagi deah bersuara
"ala encik..mahai tu..xde duit ni encik blom gaji" (tipu lagi padahal dah gaji hahaha)
polis tu pon minta la ic & lesen....dia tulis2 seme
ok...tak saman ni warning je...

fuuhhhhhhh slamat!!!aku ni dah gigil2 dah lutut adoi..sepanjang aku ada lesen ni kali ke-2 aku kena tahan ngan polis..pertama dulu masa seminggu baru dpt lesen & aku blom pernah lagi kena saman ngan polis..kalau ada saman tu seme keje amrul hehe....seriusla...jadi kelu lidah bile berdepan ngan abang polis..deah je banyak cakap & goreng hahah... pasai dia selalu dah kena tahan ngan polis sebab bawa kete mcm hantu


gambar hiasan heheh..
pesanan kepada kawan: lenkali bawa kete mata kena peka ye..hehe aku bukan rabun warna xreti beza kaler merah & hijau tapi sebab leka dok borak tak sudah2 dalam kete tu yang tak perasan

apa2pon slamat duit aku RM300...dari aku bayar saman baik aku bli tipon baru..tipon dah jahanam nih

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

25 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

hahaha..mmg kena tipu gak mcm deah ckp tu..kalo tk melayanglah rm300..ekeke..kita dlu hmpir kna saman gak msa praktikal bwk moto xpsg lmpu..siang hri pon kna psg lmpu..hahaha..kita ckp ar lmpu terbakar.siap kna warning, kang awk balik sy jmpa tgk lmpu tk tukar lain sy saman..hahaha

amiey lee said... [Reply to comment]

hahahahaha ayat best ...samala ngan kita nana..yang buta saman sume keje hubby..kta takde saman pun huhuhu

watyz said... [Reply to comment]

selamat rm300 kan. kadang polis pon saje tahan sbb dia tgk dlm tu penuh ngan anak dara + mak dara. hehehe

lia said... [Reply to comment]

kalau x, sia2 ko bayar zakat kat abang polis tu he3

mummy_ayu said... [Reply to comment]

nasib tak kena sama..
ayu tak pernah kena pun, kalu kena confirm ketaq punya...

Nazz@Purple said... [Reply to comment]

huhu aritu naz tak perasan lampu dh merah..naz jalan gak..mak ngan adik dh jerit dlm keta..huhuhu..memang nsib tak de pape ..tp dh nak kene langgar dah sikit je lgi....nasib tak de polis kt situ..

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

tak suka bila ada road block n tak suka bila tgk polis...hehehehe...ketaqqq

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg cuak kalo kena tahan polis..kn tk psl2 kena saman...

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

klu akak pon ketaq pale lutut nih... huhuhu...

Myra Jay said... [Reply to comment]

Hehee, mmg bila berdepan dengan abg polis jadi seram sejuk semua padahal kadang tu tak buat salah pun..hehee

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

seb bek deah cpt2 olah skrip,klu aku kene tahan trus nangis kot,hahaha

deqlis said... [Reply to comment]

haha skrip kena spontan dan real...cayalah deah!! heeh..

mcm deqlis sekali jerk kena tahan...mmg tak pakai seat belt jgk kat kota damansara...tp nasib baik lak polis tu kasik lepas.. surat warning pun tak kasik..heheh... lesen mintak mula2x ...pastu kata tak yah pulakk....so tak kasik pun..

tp saman speed trap biasa!! adoiii

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA

hehe tu la deah ckp
lenkali ko jumpe polis buat je mcm tu
cakap mrayu2 sikit
sure lepas nye hehehheeh
mgm motor kena pasang lampu pon fiza
siang2 buta
ntah apa2 kan hhee

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
hehe
kata pemandu berhemah
mana kena saman kan heheee

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
haah btol2
seb baik dia xngorat ke apa
sebab tgk ada budak kecik ehheee

Nana said... [Reply to comment]

@lia
adeh xrela aku tabur zakat kt polis
baik aku tabur zakat kat jj hahahaa

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
haha
btolla.
neves semacam je
klw jumpe polis

Nana said... [Reply to comment]

@Nazz@Purple
hehe
naseb baik xde polis
kalau x dah kena saman dah heee

Nana said... [Reply to comment]

@♥MAMASYAZA♥
haha kan?
tgk polis pon tiba2 neves je rasa

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
kdg kita xwat salah pon
cuak klw nampak polis eheee

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
mau tak ketaq kak..
siap tahan benti tepi

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay

haah kan?
btol2
xwat salah pon
rasa ketaq je jumpe polis

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam

hahah slamat aku
diah mmg pandai skit bab2 becakap ni

Nana said... [Reply to comment]

@deqlis

deah mmg penyelamat keadaan la.
klw kita sure diam je xtau nk ckp apaa

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

i luvyu la na..puji la lagi..muahahahhaah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...