MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, July 4, 2011

meng"AJAR" orang yang kurang ajar

bese hujung2 bulan time dah gaji tu ada je la..orang bank tipon...apa lagi mau kolek utang la...
mgu lepas adala sorang minah ni dari bank **** ( tak yah la aku sebut nama bank tu kang kena saman plak kang)

dia call nak cakap ngan staff nama Mr. X & kebetulan Mr.X ni mc sejak dari minggu lepas & kebetulan plak time tu budak recep tengah ada call so aku tolong la pickup..memang gitu kat opis aku..even boz besar pon akan tlg pickup klw kata recep tengah engage.

pompuan vongok : hello..bole cakap Mr. X??

aku yang pada mulanya angkat tipon penuh sopan santu : Mr. X Mc...arini bole saya tau sape yang bercakap??

pompuan vongok : rina dari **** bank...eh dari minggu lepas call asik MC je!! (dengan suara yan agak kasar )

aku : eh memang dia mc pon sejak dari minggu lepas dia mc sebab dia tak sihat...

pompuan vongok : bole saya bercakap dengan staff yang jaga attandance??

aku : saya lah staff yang jaga attandance & saya tengah buka attandance record ni memang Mr.X mc arini & sejak dari minggu lepas lagi

pompuan vongok : (kali ni suara lebih tinggi nadanya mengalahkan nada salma mentor) eh korang ni jangan la nak main2 !!tak kan la dari minggu lepas mc!...asal call je mc!..asal call je mc!..korang jangan nak berpakat dengan dia ye!! mengelak dari bayar hutang! setiap hari saya call tak dapat nak cakap dengan dia

(untuk pengetahuan korang Mr.x tu memang selalu mc pon..abes tu nak buat macam mana dah kebetulan pompuan vongok tu call dia xde apa bole aku buat??)

owh kali ni aku tak boleh sabar dah ni..kalau tadi suara aku sopan santun tiba2 tersentak aku pompuan vangang tu cakap kasar2 dengan aku

"hello..awak ni kurang ajar nye bahasa kan??tak bole cakap elok2 ke???awak nak marah2 saya ni apa awak dapat??bukan saya yang awak cari..awak nak marah pegi la marah Mr. x tu..xyah la nak lepas geram kat orang lain...awak tau tak nombor yang awak call ni nombor office??bukan nombor rumah??jadi sape2 je bole angkat telefon ni, ni nasib baik saya yang angkat..buatnye big boz saya yang angkat pastu dengar plak suara awak yang sangat kurang ajar ni, saya rasa awak akan kena semburrr lagi teruk, silap2 boz saya akan call bank awak, suh boz awak skolahkan awak & hantar g kusus budi bahasa! kali ni suara aku pon tinggi la juga macam suara salma mentor.

jangan la nak tuduh orang berpakat plak! dah memang dia MC awak nak datang ke opis ni tengok sendiri dia ada ke tak dalam opis ni??!! hah! geram aku...abes je aku sembur dia bertalu2 dia tros letak telefon dengan kasar!

hadoi...geram nye aku...bile dah terkena mcm ni kan..kesian plak aku ngan para2 receptionist sekalian yang terpaksa melayan panggilan telefon dari orang2 mental macam tu...lepas dari tu aku dah pesan kat budak recep kalau pasni orang dari bank **** call nak collect hutang personal loan Mr. X, kalau ko bole kurang ajar..ko kurang ajar je dulu sebelum dia kurang ajar ngan kau hhahaha...ajaran sesat aku ajar..lantak lah...sebabnye budak recep tu kata tiap2 bulan ada je call dari pompuan dari bank tu & style dia cakap kasar2

bagi aku gitu je nak ajar orang yang kurang ajar...kena petir sekali baru dia tau

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

34 ribu orang memberikan idea bernas:

syariza09 said... [Reply to comment]

hahahaha..tergelak bab yg ajar recept tu...setujuuuuuuu =)

fazilzura said... [Reply to comment]

SAYA SOKONG>. selalu jgk kene pick phone pehtu dpt customes yg VONGOK THE VAS.. rs nak sepak2 je dia..

Myra Jay said... [Reply to comment]

Yup betul, kalau org boleh ckp elok dengan kita, kita pun akan berlembut kan..
Sabar ye..

qemaishak said... [Reply to comment]

kak, qema pun xleh kalau kita cakap elok tetiba dia lak cakap kasar padahal bkn salah kita..mmg salah org la, tak blh sabar ngan org pagai gini kan, cepat je angin naik kepala hihi

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply to comment]

setuju2...emm..skg ni budak keja bank yg col kutip2 hutang ni memang tak da adap...mau ajaq mcm tu la br lepa tau...

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

i like....bagus kasi ajar orang tak beradab..tahulah tukang kutip hutang...tapi adab jagalah...hmmm

zura_habib said... [Reply to comment]

terbaik!!!

:: Mrs.Eady :: said... [Reply to comment]

kekekekek...amik ko!!sekali kene balikkk....:)

shera haifa said... [Reply to comment]

dye ingt dye soarang reti marah gamaknya.. mmg vongok +++++

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

sengal pya org ekekeke...

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

garangnya nana.....
tapi mmg patut pun dia kena sembur...

Gieyana said... [Reply to comment]

mcm2..haruslah jg budi bahasa..

Gieyana said... [Reply to comment]

sambung lg..ni main2 sembur owg jer kan..adeiii!

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

heheh dia tension tu, so nana yg jd mangsa :)

b a m b a m ' s said... [Reply to comment]

sian kan.. kekadang kita lak yg jd mangsa keadaan.. -.-'

notti netti said... [Reply to comment]

bagus! aku suka cara ko..eheheh....

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

akak sokong nana...
akak pon slalu gak dpt panggilan yg ckp kasar2 nih...
last2, akak ckp lagik kasar dgn dia...
baru padan muker...
ingat kita nih ape kan????
dah tepon org, ckpla elok2, nih tak...
mau tak hangin kita nih...

Nana said... [Reply to comment]

@syariza09

geram sgt
kuwang ajar gile
ajar je gitu hehe

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura
kan?
dia nak lepas marah kt orang lain
serius kuwang ajar

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
sape2 pon xkan tahan
klw kita ckp elok2
di balas dengan kata2 yg nyakitkan ati

Nana said... [Reply to comment]

@qemaishak
tu la
org mcm tu
kena sound je blk
baru dia tau
ingt dia sorang je kot
bole kurang ajar

Nana said... [Reply to comment]

@LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™

btol..dah banyak kali kena
asal org2 kutip utang
sure ckp mcm kurang ajar

Nana said... [Reply to comment]

@AyuArjuna BiGoshh
dah tu dia kurang ajar kan
xkan kita nak berlembut
sorry la

Nana said... [Reply to comment]

@zura_habib
hehe gerammm

Nana said... [Reply to comment]

@:: Mrs.Eady ::
dia ingt dia sorang je bole kurang ajar

Nana said... [Reply to comment]

@shera haifa
tu la pasal
dia ingt dia sorang je tau marah

Nana said... [Reply to comment]

@Farra Dhelina
mmg mental

Nana said... [Reply to comment]

@.::Lynn::.
dah tu
dia kurang ajar sgt
xleh tahan aku

Nana said... [Reply to comment]

@Gieyana

nyampah aku klw angkt tipon
suara org nk marah2 ni

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
agknye malam tu xdapat kot hahaaa

Nana said... [Reply to comment]

@b a m b a m ' s

tau xpe
kita xtau apa2
pon terkena sembur ngan dia

Nana said... [Reply to comment]

@notti netti
hahaha
xkose aku nak layan elok2
dah dia kurang ajar sgt

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
saya klw org ckp kasar2
saya balas balik kak
lgpun dalam tipon
xnampak muke pon xpe la hahaa

tiefazatie said... [Reply to comment]

gle btol org bank itu..adeh..bagus sis sembur die..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...