MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, July 22, 2011

tali pusat anak : korang simpan tak?

semalam dok kemas2 stor tetiba ternampak satu bekas yang aku simpan tali pusat damia time lahir dulu..elok lagi dalam botol tu aku simpan...nak buang sayang plak dah 3 tahun aku simpan...tinggal xbuat frame jek...hahahhaa.....

dulu2 masa kecik aku tengok tali pusat adik2 aku mak simpan dalam laci. bersepah tali pusat dalam laci lemari mak aku...aku tengok sampai skang xkecut2 pon dok size gitu je dari dulu.memang tali pusat ni xkan kecut sampai bila2 ek?

pernah dengan orang tua2 kata..kalau nak anak kita tu baik je tak de gaduh2 simpan tali pusat anak2 kita dalam satu bekas baru la amak dah makmur hubungan adik badik tak de la dok bercakar mcm anjing ngan kucing, sejauh mana keberananye?wallhualam....

mcm geli je tengok kan hehe...
dulu time damia lahir amek masa seminggu nak tanggal tali pusat dia, tu kira normal la tu kan?
korang simpan je tali pusat anak2?

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

34 ribu orang memberikan idea bernas:

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

i konon2 simpan tapi kat kg -rasanya dh hilang pun heheh

notti netti said... [Reply to comment]

of coz I simpan......agak2 kalo anak-anak gaduh..aku rendam air pusat sorang2...muahahahhaaha kasi masing2 minum..termasuk pusat aku eheheh boleh tak>

iduraz said... [Reply to comment]

kita pon simpan, sebab baru sorang..hehehe

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

aku dua2 anak aku simpan...buh lam satu bekas...kata orang biar derang berdua beradik sikit...saling sayang menyayang...

Ena said... [Reply to comment]

SIMPAN..


TP TAK INGTA DAH LETAK KAT MANA.. ADEIHHH!

azura samsuddin said... [Reply to comment]

zura mmg simpan nati aina bsr nak tunjuk kat die he3 simpan dlm sampul raya kat ngan bedak die bagai ;)

mama tisya said... [Reply to comment]

aritu kemas2 pn ada jumpa lps tu lupa dh mn ltk..hehehe..normal kalo tanggal dlm seminggu

watyz said... [Reply to comment]

masih simpan. dua2 ade.

akiratoriza said... [Reply to comment]

tali pusat anak aku, mak aku tanam bersama-sama dengan uri.. korek balik lubang uri then masukkan tali pusat tu..

mummy_ayu said... [Reply to comment]

Ayu memang simpan..letak sekali ngan tag time diaorg lahir tu..kenangan kan.. :-)

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

aku lupa mana aku ltk tali pusat anak aku..
ad buang kot?!
huhuhuh..
siyes tak ingat..
yg aku thulah nana..
klu tnm uri satu tmpt adik2 beradik mgm aman rukun sntiasa even gduh lama2...

syanasaid said... [Reply to comment]

aku simpan tp bungkus dlm kain bunjut
dulu buat tuam perot iman

AdanyaKauUntukku said... [Reply to comment]

simpannnnnnnn...........
dua2 letak kat bekas yang sama

sunat punya pun simpan gak..huhuhu

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

dulu akak simpan...
pastuh bila pindah umah, tatau pegi mana ntah...
tak dpt nak jejak... hehehe....

~ana~ said... [Reply to comment]

yg ajmal punya ada tp yg aqil punya lupa letak mn..tp mmg simpan la..x buang pun...

juliaakmal said... [Reply to comment]

simpan ..ada 3 pun..tapi xde maknanya ..tetap bercekau gak....hehehhe...

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan

HEHE
sayang mz..
sy mmg simpan elok2

Nana said... [Reply to comment]

@notti netti

hahhaa
ada lg ke tali pusat ko nett

Nana said... [Reply to comment]

@iduraz
hehe
sama2

Nana said... [Reply to comment]

@♥cikmOt♥
so kesimpulan nye
camane
selepas bereksprimen hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@Ena
hhe
kena carik ni kak

Nana said... [Reply to comment]

@azura samsuddin
hehe
kena simpan dlm bekas elok2
baru selamat

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
hehe
kita mmg simpan tmpt yg bole ingt
nostalgia je rasa klw tgk tali pusat hehee

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
boh dalam satu bekas aty hehe

Nana said... [Reply to comment]

@akiratoriza

aik nape tanam?

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
heheh kan?
mmg kenangan

Nana said... [Reply to comment]

@Sidratul Muntaha

owh yeke
aku dgr
klw simpan tali pusat satu bekas
uri xpenah lak dgr

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
wahh ni baru aku tau
bole wat tuam

Nana said... [Reply to comment]

@AdanyaKauUntukku

owh sunat ke
serius tak tau

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya

hehee
ilang la tu kot kan
saya nk smpn nk tgk smpai bile
dia kekal ada tali pusat tu

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~
hehhe
aku nk simpan
smpai damia beso
biar dia tgk

Nana said... [Reply to comment]

@juliaakmal
hahaha
ala..org tua2
mesti ada sebab dia ckp gitu kan
bukan leh caya sgt

amiey lee said... [Reply to comment]

kta simpan tali pusat ashraf n sarah together hee..snang kang gaduh bg minum air tu hahahahahaha

++eden|essey++ said... [Reply to comment]

ako simpan....pastu anak da dua ni kan..laki ako letak dua2 tali pusat dlm satu bekas...bagi baik adek beradek......berkasih sayang gitu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...