MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, August 23, 2011

berbuka@ the manhattan fish market

nila pes time makan kat the manhattan fish market, saje nak try sebab asik tengok orang makan seafood platter tu kan...tingin rasa nak try..dah tu jenjalan kt alamanda aritu ada plak the manhattan fish market kt situ...terjah je la...lagipun saje nak banje amrul buka pose...dapat untung jual kuih raya...hehe nak makan buffet cam membazir jek..bulan2 pose bukan makan banyak mana pon..malas la nak berbuffet2

tu pon masa booking tempat kul 5.30 tinggal lagi 2 meja kosong..masuk kul 5.45 dah penuh orang booking.kesian nengok ramai yg nak makan sini tp xde tmpt kosong, apa2 je la restoran pon kul 5.45 seme dah fully book.tu nengok ramai yg buke tepi kolam alas perut makam big apple..sebab penuh tempat.

mula2 tu ingat nak makan seafood platter tp disebabkan peraasaan tamak haloba..takut tak cukup kan..aku oder giant fried platter sebab isi kandungan dalam dia nampak lagi banyak dari seafood platter.abes memang abes..cuma tinggal fries je xabes hee...ada nasi sekali menu ni tp aku langsung xsentuh nasi...makan lauk2 dia je

awal gile da duduk..sebab malas nk jenjalan sejam tunggu buke hehee
budak xpuasa..

mushroom sup dia sedap gile
segala makhluk allah ada dalam ni udang, ikan, sotong, cendawan, ada nasi & brocoli ngan carrot
sedap!
set ni RM55.90 masuk tax gedebuk gedebak RM64.58


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

38 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

fuuyooo mmg giant la...sue x penah lagi try makan kat situ..walau umah dekat...nnt ajak en asbeen g sana gak al..kikikiki...(sebok gak suraya ni...kikikki)

adiba_rosli said... [Reply to comment]

alaaa .. buat org lapo jer .. huhu

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me dh pernah mkn sekali (sbb menang voucher) tu pun last few years..memang besh mknn kat situ hehe

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

nk g try gak ar ;)

mama tisya said... [Reply to comment]

kalo amik yg seafood platter ada udang yg die bako2..rsnye kalo yg giant tkde yg bakor2..

kalo vkend mmg cpt je mn2 restoran penuh

Ely Hasrul said... [Reply to comment]

penah mkn skalik. order platter gak tp bukan giant patu order lobster patu ntah ape2 lagik di ordernye. paling xbleh lupe xabis mkn lobster suh papi bungkus. byk la food xabis.. alih2 blk umah lobster takdek! marah nye time tuhhh

n a d e a said... [Reply to comment]

dah lama tak makan sini..

ahhh tgk ni terus teringin !

Iftar at Bora Ombak Ampang | .NEVER ENDING STORIES.

lia said... [Reply to comment]

aku kecur air liur ni nana... cmner?

lps raya boleh la kot p cni... poser pon da nak abes...

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

terliyo sudahh... huhu..

watyz said... [Reply to comment]

terliur tgk makanan...

amiey lee said... [Reply to comment]

wahh nana..ko memang kan...heeee dh lama aku tak mkn sini ...agak lama jugak la dh dekat 3 tahun huhuhu..sejak sarah lahir tak penah jejak dh ke fish manhattan nih..mcm nak ajak hubby g sini balik la...huhuhu

CIK NANA said... [Reply to comment]

Salam kenal.. ;p

tiefazatie said... [Reply to comment]

mmg sgt best pun!lama dh xmkn nie sis..adeh..nt2 la nak gak..hihi..

dasat ow sis blh habis nie..hehe

syanasaid said... [Reply to comment]

AKU MENU TOBAT FIST MAHANTAN NI
oopss tercapslock plak :p

dulu 1st time try mkn ngan erryn teros xbleh blah tekak aku

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

gulps! telan air liur tgk..mmg nmpk sedap tgk pon nmpk rangup dh..kalo bulan tk posa ada ke ek?

~ana~ said... [Reply to comment]

waahhh..harus try la..anak2 aku mesti suka..diaorg hantu seafood...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

best memang best makan kat sini...tapi ayah damia tak berapa boleh layan lah makanan kat sini...ntah kenapa ntah...agaknya bukan tekak ikan kot...tekak ayam nandos jer feveret dia..hehe

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

wahhhhh..mmg meriah sungguh la set giant ni..mmg kalah seafood platter..hehehe..

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
heheh saje nk try sebab tingin heee

Nana said... [Reply to comment]

@adiba_rosli
hehehe sabo ye

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
potion sgt banyak kan padan ngn harga

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan
hehe silakan
nanti melelh bb klw tak try

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
ahh..sebab nk isi dia banyak tu amek yg giant tp xde bakar2 plak

Nana said... [Reply to comment]

@Ely Hasrul
owh menu lobster tu rm100++ hehe nk makan takut elergik
lor ruginye dah bayar mahai2 xde plak ek

Nana said... [Reply to comment]

@n a d e a
heheheh silakan puasa ada seminggu lg ni

Nana said... [Reply to comment]

@lia
hehe klw kecur kena g makan ni
kang kempunan plak kang hheee

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
hehehe sila terjah MFM ye kak

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
klw tgh lapo seme terlior weh hehee

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
heheh aku lg sian amy
langsung xpenah makan tau

Nana said... [Reply to comment]

@CIK NANA
salam kenal juga
eh nama sama la heee

Nana said... [Reply to comment]

@tiefazatie
heeheh
sedap kan

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
hehehe nape wei
so far ok je tekak aku
tp ikan aku xsuke sgt
tp dah lapo ngapp je

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
ada fiza
tu mmg set biasa
bukan utk rmadhan je

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~
elok sgt la tu
penuh seafood dalam tu

Nana said... [Reply to comment]

@Damia Aleesya heheh sama la kita suka ayam lg dari ikan ni saje nk try je ni

Nana said... [Reply to comment]

@Lily@MamaZaraZareef
ahh banyak lagi isi dia dari sefood platter

Myra Jay said... [Reply to comment]

Wahhhh sedapnyer... :-)

Xpenah makan kat sini lagi :-)

.:Mama Dhia:. said... [Reply to comment]

abis ker makan bertiga..penah jugak makan..berdua..tak terabis..sebab portion die besar sangat.. rase leh makan 3 4 orang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...