MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, August 3, 2011

buffalo park

hari ke-2 di langkawi..pas bekpes area padang matsirat ronda2 la pulau langkawi..ingatnya nak g naik cable car dulu..tapi masa on the way g cable car tu ternampak signboard buffulo park..amrul la yg beria2 sgt ajak g sini sebab dia kata aritu ada masuk dalam tv pasal kat buffalo park tu ada orang buat cheese guna susu kerbau...

buffalo park ni..ala2 desa cattle mcm kat Kundasang dulu...masuk kena bayar RM3 sama gak mcm desa cattle...nak masuk buffalo park ni jauh ke dalam nun..kiri kanan pokok getah je seme...jalan kecik je...

sampai je kt sana xde orang pon..kami 3 beranak je terkedek2 masuk mcm xpernah tengok kerbau hehe..tapi damia je la sorang yang blom tengok kerbau

pintu masuk buffalo park

antara product2 yang bole dapat kat sini hasil dari sekor kerbau:
fresh mozzarella cheese, mozzarella block, yogurt, susu, dadih,ice cream & daging segar
dapat tengok susu kerbau di perah
 
bagi makan kat kerbau damia eksited gile..yela..kat kl mana ada kerbau dia panggil kerbau ni pon ANJING hahah..sian anak aku..xlulus lagi subjek haiwan
susu kerbau masin skit la rasa dia
 
steak daging kerbau
 
aiskrim dari susu kerbau xde beza pon rasa dia

makan aiskem susu kerbau
 
view yg sangat cantik...bole arap dah damia soh amekkan gambo
beso nye peyot apak damia heheh..
 mak budak terlebey bitamin :)


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

27 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

SUE DAH BANYAK KALI G LANGKAWI PON X SAMPAI LAGI KAT SINI...NNT NAK TRY LA

mama tisya said... [Reply to comment]

susu kerbau jd keju ek...tk pernh lg mkn daging kerbau..tk sedap ek

eB ezrin said... [Reply to comment]

eB x pernah sampai la...
e eh, post last tuh... familiar sgt :) comei

Keyphochee said... [Reply to comment]

alamak...klu pi langkawi kena singgah ni..baru tau ada tempat camni..

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

gambar lompat tak tinggal erk... hehe..

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

besh baca entry ni tau sbb cute cara nana tulis tu heheh

deqlis said... [Reply to comment]

deqlis pun sama,,dah byk kali sampai langkawi tp tempat nie mmg tak sampai lagi...nampaknya klu g kena p nie..hehe....

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

aku jugak yang belum pernah sampai ke buffalo park ni...kesian kan...

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

wahh ada susu kerbau eh??

lia said... [Reply to comment]

biasanyer dadih org wat dari susu kerbau kan?

Ilhamny.com said... [Reply to comment]

aik, dah berpuluh kali g langkawi, tp skali pun xpenah dgr nama tmpt nih..kena gi lg langkawi nih..

nanakimie said... [Reply to comment]

hehe,pandai damia snap gmbar yer:)

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons

heheh kami mmg suke ronda
abes sme tmpt g

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
ahh ada keju susu kerbau tp xthn lama
ingt nk bli..tp dia kata kena smpn dlm pti ais..
kureng la daging kerbau lg sedap lembu

Nana said... [Reply to comment]

@eB ezrin
xpe pasni klw g lgkwi kena terjah tmpt ni
heee

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
hahaah trademark

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
alamak cute ke heheh kembang jap

Nana said... [Reply to comment]

@deqlis
harus dtg tau
try produk2 kerbau ni

Nana said... [Reply to comment]

@♥cikmOt♥
heehehe
kata tiap2 thn pg
psni kena singgah sini

Nana said... [Reply to comment]

@Farra Dhelina
ada tp xsedap sgt hehe

Nana said... [Reply to comment]

@lia

yeke
tak tau plak aku

Nana said... [Reply to comment]

@Ilhamny.com

saya tau pon sebab tgk dalam map
mana tmpt2 menarik
hehe
xpe nxt time kena singgah sini

Nana said... [Reply to comment]

@nanakimie

dha bole arap dah heee

fazilzura said... [Reply to comment]

susu kerbau x penah rs... dgg penah ler mmg sedap

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

mak aih siap ada eskrem susu kerbau.. kita lg suka dging kmbing..hikhik..dr dging kerbau

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah..pandai tu Damia amik gambar..
daging kerbau, susu kerbah..semua pun tak pernah rasa..tak best ek?

azura samsuddin said... [Reply to comment]

pestaim dgr buffao park, t'lepas siaran d tv tu yg tatau ... menarikkan sume dr kerbau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...