MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, August 22, 2011

cuba untuk menjadi kreatif

ada sehelai baju yg bli kt jalan TAR jumaat lepas kain dia plain je, tengok mcm kosong je xbape berseri aku pon gatai2 la cari labuci yg dah siap tu nak jahit kat baju..g la kedai juai reben2 tu bawa baju nak jadi contoh nengok ada satu labuci yg masuk ngan baju ni, beli la 2 meter stengah nak jahit kt bahagian bawah baju & tangan

blk je umah tros jahit kasi siap hehe..tak sabo2 nk tgk rupe baju bila dah dimake over...baru la nampak berseri skit lip lap lip lap....jadi la..jahit tangan huduh2 je..ater aku mana reti menjahit..paling penting aku adalah FOBIA dengan mesit jahit..sebab masa form 3 penah jahit suar koyak sekali jarum tertembus kat jari tengah huwa..nak pitam mak..darah menyembur2 kuar..skang ni dengar org jahit pakai mesin jahit pon aku dah rasa ngilu2 tangan ni gitu skali ketakutan aku ngan mesin jahit

baju sebelum dijahit labuci
ni dah siap jahit
suke kain ni sebab 2 tone
meh nak kasi closeup kt bahagian lengan
sebelum & selepas di labucikan nampok la seri skit kan?
ni plak blah bawah baju tu

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

53 ribu orang memberikan idea bernas:

MRS. K said... [Reply to comment]

vavava.... meriah uolls

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

kreatif jaaa....

eB ezrin said... [Reply to comment]

lawa... eB suker :)
cayalah :)

Ely Hasrul said... [Reply to comment]

wahh terus naik seri!

myfara FLK said... [Reply to comment]

mai plak jarum mesin patah masa tue belajar kat sekolah.cikgu tu lah paksa2 mai suruh jahit sekali baru je nak mula jahit tetop jarum patah..sampai sekarang mana geti jahit menggunakan mesin.setakat sembat2 tue geti lah..

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

oklah tuh nana...
nmpak bling bling sket kan???

GoJeS said... [Reply to comment]

wa...baju ry kaler turqoise ke...cantik2!

Pn. Zana said... [Reply to comment]

nak try buat jugak la..:)

atty's said... [Reply to comment]

kira kreatif gak ler nana..
cantik dah baju tu di makeover.

mama tisya said... [Reply to comment]

terror jahit manik..kita tk minat jahit menjahit..hehehe

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

akak pun ada sepasang baju kosong. igt nak buh batu tu je. lagi dasar pemaleh kan. iron kan je batu tu. kut maleh lagi bawak je trus kedai tu. upah 5 hengget. heheh

ieda said... [Reply to comment]

cantik .. rajin nana :)

mummy_ayu said... [Reply to comment]

ah ah..terus naik seri baju tu..baju raya Ayu & iris pun mcm tu..plain & simple.pas tu minata dik ayu tampal kan batu2...baru la meriah gitu..

amiey lee said... [Reply to comment]

wahhh lip lap lip lap anak ammi nana..hahahaha

Cik Bambam said... [Reply to comment]

haaaa..teus upgrade jd bj raya butik mahal kak nana oi! ehheheh

watyz said... [Reply to comment]

cantik la. kreatif gak nana ni. x pernah terpk nk wat gitu... :)

KSWSK said... [Reply to comment]

itu kalau bl ngan manik2 skali mau rege dia akan naik 1 kali ganda

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

sgt kreatif!! dh boleh amik tempahan tu hehhe

lia said... [Reply to comment]

kalau ko anak dara, mmg promote kat kawan2 bujang aku sbb da la pandai wat kuih, baju pon ko reti nak alter2 jd lawa...

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

terus berseri baju nana!

et said... [Reply to comment]

salam..amboi teror sungguh nana..buat koi jadi..jahit labuci pun kemas..huhuhu..semakinmeriah raya..amin

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

baju raya akak pun plain aje, nampak simple sgt, tapi akak tak reti nak jait manik camni punye cantik

rara pinkmafia said... [Reply to comment]

sis tambah reben eh kat bawah dye.nice.

Nisa Greennnpanda said... [Reply to comment]

lawanye bj nie..kaler nye lawa, labuci tue pun.. pandai nana wat...

Adyshariz said... [Reply to comment]

kretip gak ko nana..cantek color baju

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

simple dan cantek!

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

weh,aku pon ade cite2 gak nk jahit manik nnt.tp takut suku je aku buat,hahah,tp jadi lawo weh baju plain tuu

~ana~ said... [Reply to comment]

cantik la bj 2 tone ni..ko jahit manik lg bertambah cantik..

Sue* mamaID said... [Reply to comment]

canteknye baju raya dia...pandai & kreatif...

sW33tdARLiNG said... [Reply to comment]

wahhh mmg ada erkkk yg dah siap gitu.. senang nyaaaaa

Nana said... [Reply to comment]

@MRS. K
HEHEH mengerlip2 seme baju

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons

dari biar kosong ke kan
jahit la skit2

Nana said... [Reply to comment]

@eB ezrin
heheh
manik dah siap dah ni tinggal jahit je

Nana said... [Reply to comment]

@Ely Hasrul
tu la..
kalau tak plain je

Nana said... [Reply to comment]

@myfara FLK
hahahah gitu plak ek
kita ni sembat2 bodo2 tu reti la
xpe belah belakang org xnampak jahit comot2 pon heheee

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
meriah la skit kilat2 heee

Nana said... [Reply to comment]

@GoJeS
sebenarnya kale ijau tau anne
xtau camne nmpk mcm biru

Nana said... [Reply to comment]

@Pn. Zana
hehe silakan

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
tu la
masa bli tu tgk kosong je xmenarik
tu ada idea tambah labuci

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
eh xreti pon tp labuci ni dah siap2 dah tinggal sembat je

Nana said... [Reply to comment]

@PUANSTOBERI
hahah mula2 saya nak buh batu gak
tp ternampak labuci ni tuko labuci

Nana said... [Reply to comment]

@ieda
tq kak..
ala menda dah siap tinggal jahit je

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
mula2 nak tampal batu gak
pastu batu mahai skit rege dia
bli renda ni

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
baru sajak bawa blik raya penang hahhahaa

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Bambam
hahahah mula2 baju pasar malam jadi baju butik ek hehee

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
aku ni sebab tgk kakak2 aku pandai jahit manik tu saje try

Nana said... [Reply to comment]

@KSWSK
ahh btol2
manik pon mahai

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
EH XLA MZ
LABUCI TU DAH SIAP JAHIT
dia jual meter2
tinggal sembat je kat baju hehee

Nana said... [Reply to comment]

@lia
hahahahah adoila
klw amrul baca komen ni makan ati dia kekekekekkeee

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
tu la
nampak seri skit kan

tiefazatie said... [Reply to comment]

wah..cantik2..hee

NeenaAnuar said... [Reply to comment]

Gorjes work art! I love it! :)

Tea Dno said... [Reply to comment]

baju tu cantik.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...