MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, August 26, 2011

dah 17 tahun MA xmasak menda ni

ni la makanan paling lama ma xmasak, lagipun sarae ni memang payah nak jumpe ada pon kat kelantan je...ritu kakak kirim kt kawan dia sarae ni masa kwn dia blk kampung.ni makanan paling popular time bulan pose belah2 pantai timur..aritu ada pernah buat entry pasal kerabu sarae ni & ramai yang tak pernah tau pon makanan ni..

kalau sape2 nak try nanti g kelantan sila try yea...yang heran nye tu kan masa dulu aku bole telan..tapi minggu lepas ma masak aku try makan sikit tros xleh telan hehe..dia ada bau rumpai ni kuat sgt..jadi bergelodak je perut aku..xleh G oghe klate kato...hehe....


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

34 ribu orang memberikan idea bernas:

eynda said... [Reply to comment]

Tengok gambar macam bihun goreng :-)

ieda said... [Reply to comment]

haa zue ada buat kerabu nie sarae .. oo sedap ya dik .. nampak cam mee hun grg :)

IntaNBerliaN said... [Reply to comment]

sedapnya.. dkt trg pun ada.. dulu selalu suh abah beli.. tp bila dah pindah perak dah lama la tak makan.. rasa pun dh tak berapa nk ingat.. hihii

ohya, Selamat Hari Raya nana.. tak sabar nak balik beraya dkt trg ni.. hihii

sori yer kalau ada slh silap.. :-)

mama tisya said... [Reply to comment]

kita tk mkn..:)

Jijahh @ f.k said... [Reply to comment]

Wahhh ..sungguh lama tak makan sare'k ni ... masa kekecik dulu ibu selalu masakkan sebelum ada berita yg menda alah ni dicemari plumbum ..

nak kena rendam lama sikit n basuh banyak kali .. baru la hilang bau rumpai tu ... balik Kelate ni nak g carik la ...

Selamat Hari Raya ;).. hati hati di perjalanan ...

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sue tak reti makan sangat...tp laki sue alamak...gile ngan benda alah ni...tak pe...1 hari nnt sue try K...

atty's said... [Reply to comment]

tengok gambar nampak shedap je.

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

fav my mom ni..me pun suka gak
last week hubby beli--ada jual kat bazar ramadhan sri gombak, tapi tak sedap mcm yg jual kat kelate :p

n a d e a said... [Reply to comment]

erk.. tak pernah tau pun kewujudan makanan ni? camne rasa??

lia said... [Reply to comment]

aku x tau menda alah ni wujud... he3

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply to comment]

ma nana pandai buat ye???jue balik kampung barumakan tue pun bulan puasalah...

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

sedap tu nana...
akak klu bln pose wajib cari...
berselera jer mkn nasik...
nak2 lagik time sahur....

tp sare nih klu tak sedap sambal tuh, tak sedapla sare tuh...
tp klu sambal tuh ckup masam masin seme...
perghhh... sedap weiii... hehehe

Cik Bambam said... [Reply to comment]

Ya Allah kakk..lamannya x mkn mende nie.. balik kelate jek baru leh merasa.. tuh pon tgk musimmm!!

terliur dibuatnya..huhu

~ana~ said... [Reply to comment]

x pernah tau plak mknan nih...ni mcm org jawa punya mknan tu ke?

~ana~ said... [Reply to comment]

x pernah tau plak mknan nih...ni mcm org jawa punya mknan tu ke?

eB ezrin said... [Reply to comment]

naper nana? hanyir ker?
salam aidilfitri juga..:)

~~@lyci@~~ said... [Reply to comment]

mcm mn rasa... kt xtau pun..

Nana said... [Reply to comment]

@eynda
ahh mcm bihun tp dia kerabu

Nana said... [Reply to comment]

@ieda
saya xleh masuk la kak
bau dia kuat sgt

Nana said... [Reply to comment]

@IntaNBerliaN
xleh masuk la intan
sikit2 je nk rasa

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
bau dia kuat kan

Nana said... [Reply to comment]

@Jijahh @ f.k
tu la dah lama xmakan sebab kan masuk paper kata kandungan plambum tinggi
ni baru mak buat blk

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
mesti laki sueorg kelantan kan
bese org kelantan je tau makan menda ni

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
rasa kerabu kak

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
tu la
klw kt kl ni xjamin la sedap
klw kt klate
mmg sedap la kan

Nana said... [Reply to comment]

@n a d e a
rasa mcm kita makan bihun tp rasa serat2

Nana said... [Reply to comment]

@lia
ni makanan org pantai timur

Nana said... [Reply to comment]

@cik Jue Aka Ibu Farisyah
ahh kata mak orag kelantan
tu dia reti buat

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
saya xleh masuk la kak
try juga nak makan tp xleh heee

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Bambam
aik kampung cb kt kelantan ke

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~
tak ni makanan pantai timur

Nana said... [Reply to comment]

@eB ezrin
bau dia tu menangkap skit

Nana said... [Reply to comment]

@~~@lyci@~~
tak tau nk ckp rasa mcm mana hehee
tp dia kerabu

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

Kak Faez pon suh aku mkn ritu..br nk ase kunun..sekali angkat je bau semerbak nye menusuk lobang idong aku..hhe..aku letak balik..ekekekek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...