MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, August 12, 2011

dah start buat kuih raya

ari isnin lepas dah start wat kuih sarang semut yang orang tempah..setakat ni dah ada 51 balang orang oder...dah siap dalam 10 balang so tinggal 40 balang lagi la....kalau nak tanya tak penat ke??balik keje tros wat kuih?tipu la kalau kata xpenat kan...tapi mcm ni la..kalau nak cari rezeki...penat2 sikit nanti dah dapat hasil...hilang la seme penatnya

rutin aku stiap ari, balik keje kul 4.30, smpai umah kul 4.45 tuko baju tros masuk dapor siapkan kuih, kalau weekday aku buat 2ketul butter dapat la 5 balang, kalau weken wat 4 ketul butter sekaligus so dapat la 10 balang kuih..aku buat ni ngan mak, ada la anak2 buah tolong sama klw diorang rajin la...

insyallah dalam minggu ke-3 ramadhan siap la seme tempahan ni..minggu terakhir ramadhan plak tinggal nak anta je kuih2 ni seme kat customer...jadi la kan..dapat duit lebih nak raya...dapat la tambah2 mana yg patut..kot nak bli baju raya 10 helai pon bole la.(eh mlapau nau...baju raya smpai 10 lai..heheh)

meh kita kasik closeup skit camane rupa kuih sarang semut ni
closeup sebijik plak
yang ni stakat semalam yg dah siap 6 balang yg btol besar 5 balang botol kecik, 3 dah anta ada org oder nak makan awal2
belen butter dalam lemari es..rasa mcm tak cukup je ni..ari2 ada je orang sms nak tempah kuih
untuk menjamin kesedapan kuih aku gunakan BUTTERCUP

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

31 ribu orang memberikan idea bernas:

watyz said... [Reply to comment]

nmpk sedap jer. nk order ntah bila la br dpt amik kan. x pe resepi dh ade nanti buat la. kalo tahap kerajinan terlampau tinggi... :)

fazilzura said... [Reply to comment]

dh 4thn kiteorg beli je kuih but yg HOME MADE using BUTTERCUP..mmg sedapppppppppp

* tu yg berani nak jual, walau butercup dh naik hrga, tp kuih2 kami jual hrga nye tetap samooooo serendah rm20 je

eB ezrin said... [Reply to comment]

eB msk utk kenduri pn boley tapi wat biskut? hu3

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah..meriah buat kuih raya dah..memang mood nak raya dah menjelma..ayu minggu last puasa baru nak buat..balik sban..buat ngan Ibu, ada yg tlg jaga bebudak 2 org tu..

~ana~ said... [Reply to comment]

menawan klabu bila close up sebiji..:)

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

wahhhh... masyuk jer nanti yer...

akak nak buat kuih raya nih sibuk dgn anak2 jer... terutamanya airel.. dia yg nak uli bagai...huhu...
klu nak buat pon besenya akak sruh adik ipar dtg umah...
ader gak yg membantu kan???

Cik Rose Cute said... [Reply to comment]

Guna Butter buat biskut sedap....hihihi
Murah rezeki...banyak betul orang order

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply to comment]

cayalah nko nana.. ghajin..
aku beli aje thn ni.. hihihiih

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

dari dekat nmpk sgt rangup,nyum3! semoga trus menerus dpt order nana!!!

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

nampak sgt sedap--masyuk biz nana ni :)

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

bagus2...skang la masanya mau cari duit lebih kan....

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

rajinnya buat bisnes kuih raya..baguss bagusss

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

confirm sedap biskut nana ni :)

amiey lee said... [Reply to comment]

nana - ni kuih faveret kta kalau hri raya..masalahnye dh tempah ngan kawan masa sebelum puasa lepas...kalau tau anna ada jual memang dh tempah ngan nana aja

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
hehe klw ko oder pon aku xpos
ko wat je la
ikut resepi aku tu

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura
murah btol kuih rm20 je
butter dah mahai skang
bukan takat butter seme dah mahai

Nana said... [Reply to comment]

@eB ezrin
heheh terbalik plak kita

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
ktorg kuih sendiri makan
minggu last puasa tu baru buat

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~
hehehe

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
damia so far ok kak
dia xkacau la..
ada kacau sikit2
kena marah dok diam hehee

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
damia so far ok kak
dia xkacau la..
ada kacau sikit2
kena marah dok diam hehee

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Rose Cute
tu la..
butter mmg biskut terjamin sedap tu mahai skit

Nana said... [Reply to comment]

@♥Leily|Ummi Alya Husna♥
hehe
minat wei..
mula2 suka2
lama2 jadi sonok

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam
hehhe tq..

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
alhamdulillah mz..dapat la topup mana2 yg kurang utk raya

Nana said... [Reply to comment]

@♥cikmOt♥
tu la pasal..
gini je la aku mampu

Nana said... [Reply to comment]

@♥MAMASYAZA♥

dari xde wat apa2
dapat sikit2 jadi la kan

Nana said... [Reply to comment]

@AyuArjuna BiGoshh
heheh
tu kena tanya
mereka2 yg penah oder

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
la yeke
xpe2
thn depan ada lg
klw pjg umr hehee

hani@debumelukut said... [Reply to comment]

Sah sedap ni..guna butter lagik.

tiefazatie said... [Reply to comment]

chaiyok2!hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...