MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, August 4, 2011

Hanging Bridge pergh..gile gayatt

lepas lepak2 kt puncak gunung mat chinchang amrul ajak pegi kat jambatan gantung tapi nak ke jambatan gantung dari puncak tu kena menurun tangga boleh tahan gak la..jauhnye dalam 10-15mnt jalan kaki....

masa ktorg sampai je kat jambatan gantung tu..kabus tebal gile..so xde la nampak kat bawah kan & tak la gayat sangat....jambatan ni menghubungkan 2 puncak gunung iaitu gunung mat chinchang & gunung raya.tapi kan masa berjalan nak ke arah gunung raya masyallah...aku rasa nak terkencing pon ada sebab jambatan tu ada ruang2 kira kita bole nampak terus kebawah gaung2 seme...sambil2 jalan dia nye trek tu mcm gerak2 je aku rasa...mcm dah longgar huwa..lagi la gerun...

aku cepat2 jalan pegi kat gunung raya tu..dah amek2 gmbr seme...nak patah balik kat gunung mat chincang kabus seme dah hilang...hah time ni lah rasa jantung nak gugur..sebab nampak jelas betapa tinggi kami berada...aku duduk kejap nak amek2 gambar damia sekali rasa jambatan tu bergoyang kiri kanan...aku bangun tros pening...hah sudah....slow2 aku jalan sambil pegang tiang dia...pergh..sumpah aku xnak naik dah pasni..gayat giler....

sape kata tak gayat mmg gile la orang tu hhaha...







 time ni kabus xtakut sgt sebab xnampak sekeliling
 gambo ehsan dari pelancong arab hehe


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

28 ribu orang memberikan idea bernas:

Ena said... [Reply to comment]

a'a memg gayat betul kat situ.. nak nak time akak pegi tu clear.. nampak sumernyer.. tp akak tak pandai dicelah2 lantai tu.. kalo tak maunyer jalan merangkak gamaknya.. tp bila la akak ni nak wat n3 tu.. alahai..

Afne said... [Reply to comment]

nana, aku klu ada peluang gi langkawi takmo dh naik jambatan gantung ni. mmg view dia cantik nauzubillah tp kaki aku ni menggeletor. maklum le anak 2 kena dukung sorg 1.

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me jenis tak gayat--mr hubby the opposite type :p

anyway, dress nana sgt lawa, i like :)

and part kaki ayam tu sgt cute hehhhe

AYuNG said... [Reply to comment]

teringin sgt nak naik cable car dan p kat jambatan nih...

dulu time pegi ujan lebat..xdapat nak naik..

aiyooo, tiket naik cable car pun mahal gak kan...

adeh~~

Norasikin said... [Reply to comment]

Tak do la den nak naik tompek mcm tu. Buatnyo pitam tongah lobang tu ha..

fazilzura said... [Reply to comment]

GAYATTTTT

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

jambatan tu mmg gayat,,,bergoyang kan...mmmm....mmg cuak pon..sue yang x gayat pon...terasa diri tu gayat...kikikk

mummy_ayu said... [Reply to comment]

cantik2 semua pic with view...
kalu ayu pun...confirm bukak kasut..tinggi gak nampak gaya tangga tu...

amiey lee said... [Reply to comment]

betul nana..kalau nak g situ jgn pakai heel...kta dulu pakai heel..so tak terjah la kesana..huhu naik atas aja

watyz said... [Reply to comment]

dua kali naik kete kebel ni tp x naik jambatan gantung tu. aku takut weh...

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

hahaha gayat2 nana tu kira ok jgk nana berani naik siap blh posing jugak tu...msa hanimun haitu kita gi sana tp mmg mati2 xnak naik..naman pulun ajak naik..sekali tgk cable car tutup daa sbb angin kuat..hikhik legaaa rasaa

~~@lyci@~~ said... [Reply to comment]

kat situ mmg kecut perut kann..

Nana said... [Reply to comment]

@Ena

saya plak terpandang celah2 jambatan tu masyallah gigil lutu..
mmg takot jln laju2 je

Nana said... [Reply to comment]

@Afne
hahah sama la wei..gigil lutut
xmo dah naik akurasa

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan

heheh
amrul mmg xgayat sebab keje dia bese terbang tinggi
saya ni alahai pening tgk bawah
he..dress murah je tu mz

Nana said... [Reply to comment]

@AYuNG

owh yeke..
mmg mahai la..
yg grm tu
budak kecik pon kena cas

Nana said... [Reply to comment]

@Norasikin
hahahhaha
gerun

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura

mmg gayat gile la..gigil lutut

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons

btol..mgm cuak sebab dia goyang2
mmg rasa btol...

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu

letih nak naik tangga pakai wedges
dah la tinggi

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
hehehe
xtau plak tmpt dia ada tangga2
klw tau mmg pakai kasut rendah2 je

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
hehe
rugi wei
patut kena try sekali
pastu xyah naik pon xpe

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA

hehehheeh
mmg cuak la fiza
tinggi gile...

Nana said... [Reply to comment]

@~~@lyci@~~

uii.tuhan je tau dalam ati ni

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

ha..yg ni lagi akak pikir cena la derang buat.
tp masa akak pegi retu, ni blum ada. harus kena try gak ni walo akak pun leh thn gak gayatnya. huhu

mama tisya said... [Reply to comment]

kalo p langkawi tk pernh lg p kt sini cz mls nk naik turun tangga cz tau kepenatan & akan sengal2...hehehe

Nana said... [Reply to comment]

@PUANSTOBERI
hahaha btol la kak...seme asik fikir je..
mmg hebat la diorg kan
bole wat jambatan gantung tgh2 hutan ni

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
hehehe ktorg fikir sebab mls nak naik sini dah klw dtg lain kali + tiket pom mahai kan rugi plak klw xnaik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...