MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, August 24, 2011

kejadian malang di TGV wangsa walk

malam tadi kami beramai2 falsya, nana, wan g tgk wayang cite cars yg aku menang kt cinemaonline tu..(deah je xde sebab deah g klcc tgk final destination dia menang tiket wayang cite tu).cite yg aku menang kali ni 3D, first time menang cite 3D cam bese la..klw dah tgk 3D kena la pakai spek gedabak wane itam tu kan..

dah abes je wayang aku bukan spek letak atas tempat letak tangan tu pastu aku kejut damia sebab dia tido..tros aku dukung damia & tak ingat nk bawa turun spek tu sekali..dah smpai kat bawah baru tingat spek aku suh falsya naik jap amekkan spek sekali falsya kata spek xde! hah sudah...saspen aku, xpuas ati aku plak naik atas cari spek, pastu nana pon sama tlg cari, xjumpe! masuk budak tgv dia tanya kenapa?aku ckp spek ilang dia pon bawa torchlight tlg carikan xjumpe gak...

sudahnye aku tanya dia abes klw xjumpe camane ni??budak tu jawab klw ilang kena bayar kak...
bape??aku tanya
RM100 dia jawab

nak tau camane reaksi aku?seolah2 orang tercekik tulang ayam sambil menjegilkan bijik mata RM100 mahalnye!!!

tak puas ati lagi..ktorg try carik lg...xjumpe..sudahnye aku suh diorang kira kan spek yg ada tu cukup ke tak mana tau kot ada org amek kasi kt dia ke kan..diorang kira2 xckp 1...aku plak malam td xde cash RM100 sebab ada RM50 je...aku ckp nk jumpe manager dia..sebab esok aku bayar...(padahal falsya & nana dah offer suh pinjam duit dia..tp aku xnak sebab aku nak fikir & ikhtiar dlu klw bole...cara utk menyettelkan masalah ni)

manager tu pon amek copy ic aku & aku amek kad dia then aku promise arini kul 1 aku g bayar RM100 tu...adeh...sedih wei..sekelip mata je menda tu hilang.ktorg dapat couple seat yang paling belakang sekali..6 seat dari kiri seme geng2 aku seat sebelah nana tu je seme c***..aku syak orang row ktorg juga yg rembat spek tu..sebab orang row bawah mustahil bole nampak lagipun masa tu gelap...mmg tak guna btol la orang yg curik tu..xpasal2 aku kena bayar RM100

mcm gini la spek gedabak yg ilang tu

akibat kecuaian aku tu..gilrpen seme pakat2 kolek sorang RM10 bagi kat aku nak bayar spek yg ilang tu...sebak aku baca status deah malam tadi menitik air mata..seme girlpren setuju sumbangkan sorang RM10...


aku rasa ni antara hikmah ats apa yg terjadi..allah nak tunjuk betapa aku di kelilingi oleh orang2 yang sgt amek berat pasal & sayangkan aku, allah dah kurniakan aku dengan sahabat2 yang sejati yang sanggup susah & senang bersama...sesungguhnya aku sangat bertuah mempunyai kawan2 yang bernama DEAH, NANA & FALSYA..aku sayang korang dunia akhirat!
tak pe la..aku think positif je..mungkin apa yg berlaku ni ada hikmah di sebaliknya...kalau dah ditakdirkan RM100 tu bukan rezeki aku, aku redho...(walaupun mulut kata redho dalam hati tuhan je yg tau)

mungkin bagi sesetengah orang RM100 tu mcm xde nilai..tapi bagi aku sgt besar nilai RM100 tu. lepas la sepasang baju raya..tapi xpela..aku terima seme ketentuanNYA...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

49 ribu orang memberikan idea bernas:

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

uikss...mahalnya..rm100...kalu aku pun tercekik weiii

mama tisya said... [Reply to comment]

uiks mhl tu ..tk psl2 terbang rm 100..dpt bj raya manik selai lg best tu

juelee said... [Reply to comment]

sabar2.. ada hikmah tu.. ujian allah di bulan pose tu... huhuhu..

die berikan kita rezeki, die jugak yg tarik rezeki dr kita...

juelee said... [Reply to comment]

lum habes komen dah tekan enter plak hikhik..

allah nak tunjuk tu ada kawan2 yg baik yg sanggup susah payah sama2..

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

hmmm ujian ni nana..banyak2 bersabar ya :(

Salina@IbuAqil said... [Reply to comment]

alahai!! sabar ye.. setiap apa berlaku ada hikmahnya.. sabar je lah.. mmg terkilan 100 lesap gitu je..

Ya ALya said... [Reply to comment]

rezeki yg ada depan mata,tak semestinyer rezeki untuk kita......dugaan di bulan pose....

~ana~ said... [Reply to comment]

sabo nana..mungkin ada hikmah di sebalik semuua ni...

erk..mahal jugak erk spek tu

watyz said... [Reply to comment]

sian kat ko.. sayang duit tu even seratos pon. aku singgit pon aku kira beb. bagus ko ade kawan2 gitu kan sanggop susah senang ngan ko. hargailah mereka yer!!! :)

amiey lee said... [Reply to comment]

ya Allah ...sabar nana...RM100 mahal sgttttt.... hishhh mcm tak berbaloi aja...

cmner ok tak citer tuh...heee smlm aku balik umah tgk Flat 3A..hahahhaha laki aku kata tgk kt umah best apa... leh lepak2 smbil mkn... sengallll...

~~@lyci@~~ said... [Reply to comment]

makk aii.. mahal giler.. bukan best pun pakai .. nasib ada kwn2 yg baik ati kan.. syukur2..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sabar je la...dugaan semua tu

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply to comment]

mahalnya..kesian nana nasib baik ada kawan yang sudi ....bertuah nana dapat kawan baik mcm gini..

Cik Bambam said... [Reply to comment]

mahalnyaaaa.. ada org termabil kot kak nana.. :(

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

alahai sabo yer nana .. ada hikmah ko ada kawan2 yg baik hati .. lps nie kena hati2 ;-)

KSWSK said... [Reply to comment]

ntah2 bdk tukang kemas cinema tu yg amik kot.. sbb wa pernah tggl doc kat dlm cinema..pastu masuk bl rupanya si bangla tu dah buh dlm plastik nak buang..

mummy_ayu said... [Reply to comment]

sweet..tu baru la namanya kawan.susah senang sama2...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... [Reply to comment]

mahalnye.. nasib ada kawan-kawan yg baik ati mcm tuekan??

ieda said... [Reply to comment]

ada buruk dan baiknya kejadian ini kan dik .. sama2 kita renungkan .. :)

fazilzura said... [Reply to comment]

umakaiiiii ... smp rm100 , mahal nyeeeeeee

lia said... [Reply to comment]

aku mmg tau rege nyer RM100 pasal ada mamat kerek keje kat wayang sound aku jaga leklok menda tu sbb rege mahai...

dat y aku x suka g 3D

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

mahal tu...kalau me pun akan rasa sgt terkilan...and byk tau cash RM100 tu..boleh beli mcm2..tak perlah nana, dah takdirnya gitu...sudi2kan join contest byk2 supaya dpt menang cash..me doakan utk me & u..amiin

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

anyway, u memang beruntung sbb dikurniakan kwn2 yg sanggup susah senang bersama...kena syukur byk2..

tiefazatie said... [Reply to comment]

adeh..mahal tue..syukur la sis..ada kawan baik di masa susah n senang nie..=)

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

takpe la, takde rezki...

huhu, susah tu nak carik kawan cenggitu..moga trus berkwan smpi bebile.. :) terharu sesangat kalu dpt knegkawan cam diorg

Nana said... [Reply to comment]

@♥cikmOt♥
tu la wei.
tak pe la
xde rejeki

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
tu la sama rege baju cotton manik2 kt jalan tar ehehee

Nana said... [Reply to comment]

@juelee
tu la..btol
dia yg bg rezki dia juga yg tarik rezki

Nana said... [Reply to comment]

@juelee
tu la..antara hikmahnye..
allah nak tunjukkan kak long ada kwn2 yg sgt sejati

Nana said... [Reply to comment]

@AyuArjuna BiGoshh
tq ayu...

Nana said... [Reply to comment]

@Salina@IbuAqil
tu la..
xpe xde rezeki kan nk wat camne

Nana said... [Reply to comment]

@Ya ALya
sangat setuju ngan ya..

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~
kt luar lg mahai harga dia ana..
xpela...dah nak jadi xde rezeki la tu

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
tu la..
banyak juga nilai 100 tu
tp xpela..
mungkiin tu bukan hak aku

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
tiket dapat free
xpasal2 kena kuar 100 hehehe
xpela..small matter

Nana said... [Reply to comment]

@~~@lyci@~~
tu la..seb baik ada kwn tlg kurang skit beban

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
dugaan di bulan ramadhan

Nana said... [Reply to comment]

@cik Jue Aka Ibu Farisyah
tu la kak
mmg sy bertuah ada kwn2 mcm diorang

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Bambam
bukan terambil cb
tp ada orang rembat

Nana said... [Reply to comment]

@Nurul Diana@Mama Adam Aidil
tu la..
pengajaran pasni kena careful

Nana said... [Reply to comment]

@KSWSK
mustahil..
sebab time trn tu budak2 cinema ada kt bawah seme

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
tu la dia..
susah nk cari kwn2 mcm ni

Nana said... [Reply to comment]

@ieda
btol kak...

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura
hohohoho
mahai gile kan

Nana said... [Reply to comment]

@lia
aku xtau pon ilang kena ganti hehee

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
xpe la mz dah takdirnya mcm tu kan
saya terima je
hehe tu la pasni kena pulun contest banyak2

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
btol2 saya bersyukur ada kwn mcm diorang

Nana said... [Reply to comment]

@tiefazatie
tu la..
ringan skit beban akk ni ifa

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan
btol nad xde rezeki namanya tu
tu la...mmg susah dpt kwn mcm ni
semoga berkekalan persabahatan kami

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...