MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, August 17, 2011

kek lapis utk hari raya

last week opismate balik kuching..jadi aku kirim la kek lapis utk wat hidang hari raya nanti.tahun lepas kirim dekat kawan amrul yg keje kt kuching sana..dia beli 24 peket pastu balik KL dia anta kt umah.tapi last year aku bli kek lapis dayang salhah agk kurang memuaskan hati...sebab ada kek yg berkulat

tahun ni saje nak try kek lain plak..opismate kata kek lapis mira ni sedap..so aku buka la fb dia pilih mana kek yg nampak sedap tgk bile tgk gambar kek dia seme sedap je nampak..mcm2 nama ada...aku beli kek lapis neslo, horlick, pua kumbu, tikar mengkuang & kek lapis masam manis 5 peket seme Rm52. ada yg satu RM10 & ada satu RM11

malam tadi dah try buka 1 kek lapis nestlo tu..serius sedap sangat moist...time dia keras2 baru kuar peti ais pon moist lagi..xmcm kek lapis dayang salhah...kena biarkan kt luar dulu baru lembut & kek tak moist plak tu.pasni aku dah tau mana kek lapis yg sedap selain dari dayang salhah.
dah siap packing cantik2 senang nak bw naik flight
tahun ni bli 5 je..last year bli sampai 24 biji siap wat jual lg kat kwn2
kek lapis nestlo
damia yg beria suh potong suke sgt dia kek lapis ni
elok je semalam kuar berita pasal sah butter golden churn tu ada lemak babi & berita pasal business kek lapis kat sarawak terjejas teruk tapi aku dah cek dah kt blog dia yang mana Mira Cake House, Dayang Salhah Enterprise, Afifi Kek Lapis Sarawak, Norjas Bakery, Rabiah Amit dan Di Wannie Cake House diorang tak menggunakan butter golden churn..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

20 ribu orang memberikan idea bernas:

Ena said... [Reply to comment]

memg nampak moist je kek lapis tu..

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

terliur lah nana..best jgk hidang hari raya tu kn..nmpk special jgk tu.. SR guna butter tu tak?

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

aku tunggu kek lapis dari datuk hanif..tiap2 tahun dapat free...leh bawa pulang ke kampung...

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sedapnyer...sue pon ada beli gak

watyz said... [Reply to comment]

nampak sedap je kek tu. eh mmg sedap pon kan. :) nak ckit...

~~@lyci@~~ said... [Reply to comment]

mmg skrg takut nak beli kek kt luar kan.. sbb xtau marjerin apa yg digunakn.. buat sendiri jer lah kek raya taun ni ehhe..

fazilzura said... [Reply to comment]

haah , betui tu ... now sume dh takut nak pi beli kek lapis huhuhu

fazilzura said... [Reply to comment]

*** nana, cer awk tgk kt blog kek tu ... dia mmg ada paparkan mentega yg HARAM tu ... pehtu pi tgk banner dia jgk .. tetap ado buter tu ...

fazilzura said... [Reply to comment]

Nana >>> huhuuh tp awat dia stil tepek kt blog, mintak diorg remove kan lew... bkn pe, risau jgk kan ..

Siti Kartini said... [Reply to comment]

Nana, saya dah sms Mira Cake ni suh diorang remove gamabr background tu. Supaya takde kekeliruan kan.

Nana said... [Reply to comment]

@Ena
ahh moist sgt kak

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
hehe tak sure lak plak ek
tp mgm feeling ngap di pagi raya

Nana said... [Reply to comment]

@♥cikmOt♥
beznye xyah bli ada org kasi rejeki

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
hehe peberet kita ni

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
meh dtg raya umah
aku bagi heee

Nana said... [Reply to comment]

@~~@lyci@~~
hehe kita mmg wat kek pon tiap2 kali raya

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura
btol2
pasal kes butter haram tu la

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura
tu la
dah inform kt fb depa

Nana said... [Reply to comment]

@Siti Kartini
wah sgt prihatin
sama la saya dah inform gak

Myra Jay said... [Reply to comment]

Teringin nak makan kek lapis teringat yg akak penah post pasal kek lapis tu..

Ada tengok kat Dayang Salhah, tp nak p ushar kat Mira la :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...