MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, August 4, 2011

langkawi cable car

tujuan utama ke langkawi..ni la dia..nak naik cable car...sebab masa kali terakhir aku sampai sini dulu blom wujud lagi cable car langkawi ni...tiket dewasa RM30 kanak2 umur 2 tahun ketas dah start kena cas..huh! budak pon nak cas..jadi damia kena la bayar gak RM20...total 3 beranak RM80..xpela..sekali ni je aku nak rasa naik..lepas2 ni xkose dah aku nak naik...

sebab apa?gayat gile! huwa...mmg tinggi setinggi2nya...kalau naik cable car kat genting tu pon cuak...langkawi nye cable car lagi la..10xganda cuak..ya ampon tingginye...bedebar2 jantung aku nak sampai atas...dok baca doa dalam ati..hehe...takut wei...


muke kaber je ni gayat sebenarnya ehehe..
ni la satu2nya gambo kami ber3 soh orang depan aku amekkan...tp wife orang tu langsung xgerak2 sebab dia takot.gigil2 aku tgk tangan dia
 sebelum sampai puncak gunung mat chincang cable car stop kat middle station
ikut suke la nak benti ke xnak..aku benti kejap..saje nak tgk view..

gambo ni ehsan dari mat salleh dari australia..dia tanya aku nak ke dia amekkan gambar ktorg kt sini...ofkoz la nak kan....pas dia abes amek gmbr ktorg aku plak oper diri amek gmbr diorang satu family..hehe...dapat berkenalan ngan omputih...
bukan sekeping dia amek tp 2 keping baik sungguh mat salleh tu
 port ni mcm jadik tumpuan gak ramai org nk amek gmbr kt si ni so xbole lelama


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

29 ribu orang memberikan idea bernas:

Ena said... [Reply to comment]

CANTIKKAN KAT ATAS TU..

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

akak bila naik ni, pikir 1 je, cena la derang angkut segala kayu tu naik atas nak buat tpt station2 tu seme. Hihi :D

tp yg ni mmg tinggi pun. gayat oih bila tgk bawah.

b a m b a m ' s said... [Reply to comment]

kita pon gayat gak naik kabel car tuh..kekeke.. bila dkt jambatan tuh lagi giler gayat! leh rasa jmbatan tuh gerak2!! ahhahaha.. pegang tepi jek..cuak betoi..heheh

Nazz@Purple said... [Reply to comment]

cable car..best sgt..naz dah pernah naik sekali..rase nak gi lagi..

Gieyana said... [Reply to comment]

laki aku pon gayat nek cable car nie..dia ckp x mo naik dh..bestkan naik atas nie..

fazilzura said... [Reply to comment]

wakakak laki ku pung... time tu rs nye akil kecik lg ...i pung gayat tp kalau tgk keliling gune lensa kamera x gayat ..wakakakakak

eB ezrin said... [Reply to comment]

bestnyer tgk korang... aerish x mo naik nih rasernyer.. hu2

Cute MuM said... [Reply to comment]

dulu pergi cable car baru lancar.. naik free tapi tempat stop nie belum siap.. kira naik turun balik..
tue yang sibok dok ajak aima pergi sini.. nak naik calbe car.. hehe..

watyz said... [Reply to comment]

sblm naik xcited nk naik. dh naik gayat. hehehe aty pon cam nana jugak. tp.. bile g ni ek? bkn hr tu kata x jd ke??

lia said... [Reply to comment]

ko x p naik atas sky bridge tu ker? aku suka kat c2...

mummy_ayu said... [Reply to comment]

tgk pun tau confirm gayat..kalu Ayu pun...tapi nak gak la at least meras naik, ada pic posing kat situ..kan?

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

mak aihhh..tgk ga,mbar je pon remang dah aku gayat..

~~@lyci@~~ said... [Reply to comment]

mmg gayat kan.. alycia pernah naik tp smpai middle station jer. xbrani nk smpai atas. takut huhu..

KSWSK said... [Reply to comment]

wa memula dl agak gayat la..tp bl 2nd time ok jer

deqlis said... [Reply to comment]

best nyer nana dpt naik...deqlis 2 kali pergi sini..sampai tido semalam kat hotel dekat2s situ...tp takleh naik jugak...sebb masa deqlis pergi musim hujan n kabus...perkhidmatan tergendala dan dihentikan...

nampakny aklu g sekali lagi kena plan bukan musim hujan laa ..

Nana said... [Reply to comment]

@Ena

sgt cantik kan kak
udara segar je

Nana said... [Reply to comment]

@PUANSTOBERI
haha
saya la pikir
cam mane diorg angkat kabel tu seme ek
puas dok fikir hehee

Nana said... [Reply to comment]

@b a m b a m ' s

btol rasa goyang2 kat jambatan tu gayat sungguh

Nana said... [Reply to comment]

@Nazz@Purple
hehe akk rs xmau naik dah kot
takot

Nana said... [Reply to comment]

@Gieyana
hahaha
sama la
aku rasa pon xmau naik dah
tp mmg cantik kt atas

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura

kecut perut kan
nak2 time dia gegar2 tu adoii seram

Nana said... [Reply to comment]

@eB ezrin
hehe
tinggi eb..lg tinggi dr genting

Nana said... [Reply to comment]

@Cute MuM


xpe pasni g langkawi harus naik
tp ktorg rasa
sekali je la kot naik hehe
xmau dah

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
hahah
mmg mula2 xjadi last mnt plak jadi

Nana said... [Reply to comment]

@lia
suke??
seram wei..
aku rasa pening je time goyang
cuak gile

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
hehe
skali je la kot
ktorg naik ayu
xberani dah

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam

nak nanges pon ada
hahaha
tp kena gak naik sebab nk marasa

Nana said... [Reply to comment]

@KSWSK
wah dah naik 2x ek
ktorg rs xnaik dah kot

Nana said... [Reply to comment]

@deqlis

owh yeke
ktorg main tibai je..
xtau plak klw hujan dia ttp
seb baik time g tak ujan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...