MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, August 2, 2011

melawat makam mahsuri

lepas simpan barang2 kat chalet kitaorang terus keluar...time tu dah petang kul 4 lebih...destinasi pertama yg kami pegi makam mahsuri...last aku pegi masa form 2 dah banyak sangat berubah....skang nak masuk dah kena bayar RM5. damia free je...tapi ok la..dia dah buat banyak tempat2 menarik..siap ada show tp kitorg sampai dah petang xde la shownye...


pemandangan sepanjang menuju ke makam mahsuri..cantik nye..sawah padi terbentang luas...
 slamat datang ke kampung kedah kota mahsuri
dah lain makan ni sekarang...dah xbole masuk kalau dulu aku pegi bole pegang kubur dia..tapi skang xbole dah..bole tengok dari jauh je
menurut sumber2 yang dipercayai..kubur sebenar mahsuri bukan lah yang dalam petak putih tu, tp kubur dia blah kiri petak tu ada pokok tu katanya xmau nanti orang dok letak menda bukan2 tu dia saje buat batu nisan bukan dekat tapak kubur sebenar..betol atau tak?wallhualam...

 telaga mahsuri...siap ada jual air telaga dalam bekas mineral RM2 sebotol xbli pon..
masa ni ada satu rombongan dari kelantan berebut2 nak mnm air ni..pastu ada plak mak2 yang suh anak2 basuh muka ngan air telaga ni..untuk apa?ntah la..aku tengok je
masa amek gambar kt sini kan...tiba2 damia mcm keras semacam je..aku suh nak atas rumah ni dia cakap "xnak...takut ada hantu...sambil tunjuk kat satu sudut dalam rumah ni" ok...tetiba aku lak rasa semacam....
bila dah abes amek gmbr baru aku baca kat situ
teratak sri tama (kediaman panglima hitam)
mungkin kah damia nampak sesuatu kat dalam umah tu?wallhualam...budak2 tak kan menipu kan bab2 ni..
ok selesai sudah lawatan ke kota mahsuri...
p/s : lepas g kota mahsuri ni ktorg singgah belakang kota mahsuri ni ada kedai2 jual kain batik, keychain & souvenir seme...sebelum tu aku tanya dulu orang juai goreng pisang kat situ, kalau nak bandingkan harga kat kuah & kat sini mana lg murah??

akak goreng pisang tu ckp harga kt sini lagi murah dari kuah..so aku tros soping keychain ada 12biji dalam dia RM10, mmg btol la..kat area kota mahsuri lagi murah...kat kuah harga keychain yg sama 8biji RM10.ada juga aku bli kain batik kat mak aku kt area kota mahsuri ni RM10 sehelai tp tengok kt kuah RM12 sehelai

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

21 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

skarng langkawi dh mhl dr dlu2..makam mahsuri time kita p dlu rm3 now dh rm 5

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

uik...seram gak bila Damia kata gitu eh..

errrr....

Nazz@Purple said... [Reply to comment]

dua kali naz pegi langkawi..tp tak pernah singgah makam mahsuri lagi..

Ya ALya said... [Reply to comment]

kena ingat ni ...kalau nak shoping kt kota mahsuri jangan kat kuah......ada la rezeki sampai langkawi ni....

amiey lee said... [Reply to comment]

memang bayak improvement kat sana..masa kta pegi smpat tgk show mahsuri tu, masa pegitu baru anak sorang...ashraf dlm perut..tapi yang best nye tgk org tu bercerita penuh semangat pasal mahsuri...smpai duduk atas lantai la dgr dia cerita

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

part hantu tu..me rasa betul tau damia ckp tu..mesti damia nampak ruh/makhluk halus tu sbb tmpt2 sejarah gitu kan...

Myra Jay said... [Reply to comment]

Ok pasni nak borong kat mahsuri la cenggini :)

nanakimie said... [Reply to comment]

seram pulak...hehe...nana ngk umah tu pun mnakutkan:)

tiefazatie said... [Reply to comment]

bestnya sis...hee..jalan2...
ifa nie nsb baik le xleh nmpk benda2 tue..kalu tdk..mo pengsan kot..kena usik2 bese pun seriau..cm bau2..org ikut..isk2..

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya

MASA KITA G MASA SKOLAH
free je masuk nye

Nana said... [Reply to comment]

@PUANSTOBERI

tau xpe kak
sekali umah panglima hitam da..

Nana said... [Reply to comment]

@Nazz@Purple

eh rugi la naz..
kena pusing satu langkawi ni hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Ya ALya

ahh mmg murah skit nak banding kt kuah

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
ala rugi nye
ktorg sampai lambat
xde dah show2 nye

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
tu la nye
temapt tu plak tmpat lama kan
sure ada something

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay

hehe murah skit la..
klw jenis xkisah pasal perbezaan harga xpe

Nana said... [Reply to comment]

@nanakimie

tu lanye
uamh tu nampak suram semacam je

Nana said... [Reply to comment]

@tiefazatie
hehe tau xpe
klw bw anak kecik ni
dia jadi mcm guide
klw tmpt2 tu ada smothing

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

langkawi oh langkawi..bila nk smpi..mmg aku bookmark korang2 yg g langkawi nih,sng nk stadi tempat ;)

awan punya cerita said... [Reply to comment]

salam,

blh tak kalau tlg komen skit tentang KOTA MAHSURI sbb sy nk kne wat research tntang tmpt tuh..so nk kne taw serba skit kelemahan tmpt tuh.. pls reply me ASAP..thx ^_^

Biqque said... [Reply to comment]

i tak pegi lagi tempat ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...