MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, August 3, 2011

memborong coklat @ haji ismail group, pekan kuah

lepas mlawat makan mahsuri ktorg teros g pekan kuah..nak soping kat kedai bapak aku, haji ismail group...muahahaha....sama plak tu ngan bapak aku haji ismail...situ la port paling pemes orang nak soping esp coklat...xdan2 plak tu..masuk2 je teros rembat coklat..hehehe...padahal bole je beli ari ke-2 or ari last...memang tak menahan...tengok coklat daim...hershey's

aku memang xde shopping apa pon..sebab aku bukanlah peminat pinggan mangkuk kan...aku borong coklat hershey's & daim je..sebab kt kat KL rege daim tu 30 kot..(aku mmg xpernah bli haha...ye la mahai kan...klw abang aku balik sabah je aku selalu kirim dia bli kt epot kk murah skit)

amrul plak borong rokok dunhil 2 katon tu pon kwn2 kirim juga...rege rokok tu RM62 klw kat kt KL RM100 lebey katanya..memang beza gile harga...ktorg siap ronda2 kedai kamera..tanya DSLR nikon amrul tanya yang D90 katanya RM2 ribu lebih je..murah..memang murah...nanti la bile ntah nak ada duit lebey nak rembar DSLR hehe...


kedai bapak aku tp xdapat diskaun pon muahahha...
adeiii gile aku tgk cekelet hershey's ni
klw kt KL rege bape ek?RM20 kot aku penah tgk kt giant
daim...RM14.80 sepastik
 
klw kat KL aku rasa RM20 lebih kot..utk stok aku sorang je aku bli 3 hehe jgn kencing manis suda...
 
ni baru hasil hari pertama...
belah malam kat blakang kedai haji ismail tu ada buka mcm uptwon....singgah la kejap pekena laksa, xsah la klw datang langkawi xmakan laksa kan
time ni muke dah penat..berjalan dari sejak turun flight smpai malam
masyalllah...sangat la sedappp
minta ampon kepada mereka yang berpuasa..aku janji bulan puasa ni aku akan kurang2kan pos gambar2 makanan hehehe..tp oleh sebab peristiwa ini berlaku sebelum bulan puasa...jadi aku tepek juga la..
sekali nampak belom xnak makan dah...
coklat utk diri sendiri & kwn2 kirim
daim 6 peket, hersehey's 6 peket
cadbury bar & ferrero roche
ni plak hasil soping kat area beras terbakar, makam mahsuri & pekan kuah
minyak gamat & keyhcain souvenir utk officemate, fm tu utk pemenang GA & utk geng pakatan fm & izan kirim

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

43 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sangat la banyak borongan...hehehhe...agak2 sue ada terpilih x GA tu..hehehhe

AdanyaKauUntukku said... [Reply to comment]

hj ismail ni sedara akak tau Nana...

selalu gi sini ngan mak mertua
mesti dapat free gift...... :)

mama tisya said... [Reply to comment]

kita kalo borong cekelat saje dh abis beratus...mmg tk bli lain dh cz nk bli pinggan mangkuk tk brp suka lgpn set pinggan mangkuk kawin byk lg dlm kotak..yela dh dk ngan inlaw kn...hehehe...kita slalu borong ferrero roche & daim...tp dlu2 lg murah...skarng dh naik skit tp still murah compare kt kl

atty's said... [Reply to comment]

kty pun kalo g langkawi mmg borong cekelat je.

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah..best nya shooping choc.... :-)

Gieyana said... [Reply to comment]

utk aku ada x?hahaha..just joking..aku suka g sini semata2 beli pinggan..psl corelle kt sini murah..:)

tp lebih suka p kt Idaman Suri..

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

yepp..coklat heaven ah sana.
tp pinggan mangkuk mmg murah sana. tggu masuk umah baru, pegi sana beli.
tp jgn p time cuti sekolah. mmg rega naik la sbb ramai org.

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

bestnya coklat!!! terliur sudah..tgk kuah laksa lg lah terliur..ahaks

::NureeN:: said... [Reply to comment]

mmg rabun mata kan klau singgah cini.. sama la ari tue pon borong x hengat punya.. laksa tue mavelous.. sedap tgk.. tergugat gak nih ;p

Nisa' Azman said... [Reply to comment]

wah, syoknye dpt borong coklat~!! bile la nk gi langkawi lg nie? huhu~....

btw, salam Ramadhan Nana~..

Cute MuM said... [Reply to comment]

barang DSLR muarh ke kat sana?
Aima dok sibuk kumpul duit nak beli lens kat sana kalo murah..
die kata mummy dah dapat ipad.. daddy nak lense lah.. duit yang kumpul beli ipad tranfer untuk beli lense pulak.. huhu.

mamaRIFQY said... [Reply to comment]

nanaa!!!!!!!!!!!!!!!! Nak cekelat !!!

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

beshnyer cekelat tuh... klu akak pon mmg borong cekelat jerk... pinggan mangkuk tuh kureng sket...

nana... haji ismail tuh bapak mertuaku... ahaksss....

amiey lee said... [Reply to comment]

huhu samala kita pu shopping kat situ gak dulu...best kan rambang mata shopping situ..ta tak ktorang terpaksa beli satu lagi beg kat sana semata2 nak letak barang yang dh d shopping heee

Myra Jay said... [Reply to comment]

Sedapnyer coklat Hersyes tu.. Alahai terliur tgk..
Murah la Daim bau RM14++, ari tu myra p Pgkln Hulu harga dia tak silap RM16++

~ana~ said... [Reply to comment]

nana, kita suka beli kit kad dgn cadbury..mmg lain kan rs coklat dr langkawi dgn coklat sini even sama brand...

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

samala cam akak pun, kalo pegi sana, tak sah kalo tak borong coklat, sampai penuh dlm peti sejuk dibuatnya

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

samelah wehhh..peminat daim aku nih!!! mmg klu g langkawi bli cokelat je kott.hahha

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply to comment]

soping sakan kamu..
ronggak la gigi cik damia nnti.. hehehe

ai suke kat idaman suri..

deqlis said... [Reply to comment]

sronok shopping kan?? minyak gamat pun ada..wajib beli..kat sana mmg ori takde cetak rompak..hehe..

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

coklet daim!

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
hehe kita tunggu & lihat k

Nana said... [Reply to comment]

@AdanyaKauUntukku

wah ye ke kak..
beznye

Nana said... [Reply to comment]

@AdanyaKauUntukku
wah beznye dapat diskaun

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
haha sama la kita
mmg xminat pinggan mangkuk
soping coklat je la

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
sy xminat pinggan
so jawabnye soping makanan je la

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
wat kunyah2 pas buke hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Gieyana
hehehe hang ada vote x
klw ada vote tunggu la kot nama naik

Nana said... [Reply to comment]

@PUANSTOBERI
heehe
saya xreti la nk soping pinggan
xminat satu hal

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
hahah dogaan bulan2 pose ni

Nana said... [Reply to comment]

@::NureeN::

hehehe mmg sedap gile laksa dia

Nana said... [Reply to comment]

@Nisa' Azman

murah gile
sgt beza ngan kl..geram tgk

Nana said... [Reply to comment]

@Cute MuM

ahh murah uyun...
mmg beza harga dia..
wah beznye uyun dah ada ipad..

Nana said... [Reply to comment]

@mamaRIFQY
hehehe kang pos cair lak kan

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya

heheh sama la kita
xminat piggan
owh..fil nama ismail ek
sama mcm bapak sy hehe

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee

hehe ktorg mmg dah bw siap2 1 beg utk isi brg2 soping

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay

tu la mmg murah
kt kl 20 lebey

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~
yeke?
kita psan
banyak yg xde kt kl
tp ada kt sana

Nana said... [Reply to comment]

@♥MAMASYAZA♥
haha dah tu murah kan...
harus la soping byk2

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam

sama la...sepanjang jalan dari langkawi -kl dok kunyah coklat heee

Nana said... [Reply to comment]

@♥Leily|Ummi Alya Husna♥
xpe stahun skali hehe
owh tu tmpt pinggan ek

Nana said... [Reply to comment]

@deqlis
ada yg tak ori
minyak gamat campuran tu xori

Nana said... [Reply to comment]

@Farra Dhelina
yumm dap kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...