MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, August 22, 2011

menyoping baju raja @ Jalan TAR

ari jumaat amrul balik KL, pas buke baru sampai umah...aku ni dalam ati dah tegedik2 nak ajak dia g soping baju raya...tak tanya dulu ni tros gosok baju amrul tanya nak g mana?Jalan TAR jom..soping baju raya hik2...seb baik la..dia nak sebab katanya nak ajak g ari sabtu tp sebabkan sabtu nk kena anto kuih tu malas nak merayau2 tu

ni la tempat soping aku tiap2 tahun..sini je aku mampu..tak mampu nak bli baju butik mahai2 hik2...aku kan suke soping murah2..jadi jalan TAR la tempatnye. satu je la tak tahan SESAK ngan manusia tu xyah cakap la..amrul jadik fedup sebab kena dokong damia kan..last2 aku suh dia tunggu kat mapley ngan damia aku jalan sensorang pusing 2x round bese la..soping ngan laki..mana dia suka tunggu lama2 kan..xpe janji dia bawa sudah..xteman aku soping pon xpe

dah 2x pusing tu dapat la aku rembat baju raya utk tahun ni..3 helai seme (over ko..kalau takat raya kt kl tu raya pertama je la aku pakai baju raya hehe...) untuk raya kali ni aku pilih tema PINK sebab aku amek kesempatan tahun ni amrul xbraya sama kan..kalau dia ada kompom dia xmau pakai baju melayu PINK hahah...tu pasai la..aku bole bli baju warna pink tahun ni..klw amrul ada jgn arap la aku dapat pakai pink di pagi raya

gambo seme blur sambil jalan sambil snap kan gini la hasilnye
baju raya pertama
manik agak xbape lawa tapi xpe..yg penting baju kaler pink nanti pakai tudung pon mana nampak dah manik2 ni
baju damia lari skit pink dia..dah tu ni je baju kurung budak yg aku jumpe kaler pink rembat je la
kain cotton sama mcm last year
baju raya ke-2 pestime bli kain cotton, manik sarat di dada lip lap lip lap hehhe
baju raya ke-3 murah jek aku suke sebab dia 2 tone
skang settle bab baju raya..tinggal gaun damia je xbeli lagi.

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

44 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

cun manik liplap2

atty's said... [Reply to comment]

cantik2 semua baju raya nana

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

orang lelaki mmg macam gitu... hihihi

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

bestnyaaaa...tahun ni ayu tak sempat pegi menyoping kat Jalan TAR :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

aku gi tar weekend lepas .. seskkk giler .. smpkan nak jalan tak bergerak .. cantik baju raya ko ;-)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply to comment]

cantik..semua liplap liplap...

watyz said... [Reply to comment]

wa...kemain manik nye.. mmg payah nk soh lelaki pakai pink kan. ade ke abg sojar nk pakai pink apa kelas beb... hehhehe

amiey lee said... [Reply to comment]

wahhh vogi de bas la ko nana...hahahahaha aku simple aja tahun ni...

kalaer janji masuk aja huhuhu

Cute MuM said... [Reply to comment]

untungnya boleh beli baju ready made.. uyun tak boleh.. kena tempah.. so paling senang buat baju kurung jer..

Cik Bambam said... [Reply to comment]

kita sabtu nie baru nak gi cari.. ehhehe

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

jalan TAR..adeh..dgr nama pun da rasa penat. hihik
akak thn ni lum pegi jalan Tar. Pikir org ramai, trus rasa cam alahai..penatnya.

Iela Fazielah said... [Reply to comment]

semua cun2... semua tu bj damia ke? byknyer

MamaYatie said... [Reply to comment]

bagus gaks idea gitu ek..bior dia nunggu tmpt lain dr duk polo belakang..hik3x

cantek2 baju nana

lia said... [Reply to comment]

aku sukak baju cotton itam, putih kuning tu... lawaaaa

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

hamboi... baju raya lip lap lagik... hehehe...

org laki mmg gitu nana...
bkn suker jln2 teman soping nih...
akak pon tak suker sgt kuar soping dgn somi..
akak lebih suker kuar dgn kwn2...
klu dgn laki, bila kita tnya pendapat, bg jawapan yg bg kita sakit ati jerk...

cth erk: bang... cer tgk.. kaler mana cantik? merah ke biru???
dia jwb : ntah.... dua2 cantik...
hampeh...
biler kita tnya skali lagik...
dia akan jwb.... beli dgn kedai2 la klu susah sgt nak pilih...
huwaaaa.... sakit ati kan???? huhhh...

Ena said... [Reply to comment]

ramai betoi an org kat jalan tar tu? dah tengah malam cam waktu siang jekk.. pegi jugak tp tunggu lam kete jekk.. huby p cari baju melayu dier..

Ya ALya said... [Reply to comment]

wah bergemerlapan la nana raya ni.....hehehehheh

Myra Jay said... [Reply to comment]

Wahhh meriah tu smpai 3 pasang :-)

zh-ena said... [Reply to comment]

ena suka ngan baju nana yg 2nd tu mmg cantik..manik2 dia memang kebabom la

Siti Kartini said... [Reply to comment]

nana, baju cotton manik2 tu rega berapa kat jalan TAR? selalu yg saya jumpa area bangi ni semua nak ke rm150 ke atas. teringin nak g jalan TAR sana shopping sebab sure banyak pilihan tapi mikirkan org ramai sesak, pikir lagi 2-3 kali :)

GoJeS said... [Reply to comment]

bestnye dh shopping..kami x stat lg..huhuhu

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
hehe tp dah pkai tudung xnampak dah lip lap2

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
baju seme murah2 je kak..
murah bole bli banyak helai heee

Nana said... [Reply to comment]

@.::Lynn::.
hahahha tu la
aku tau bukan aku je senaseb gitu

Nana said... [Reply to comment]

@AyuArjuna BiGoshh
eh ada masa lg ni hehe
smgu lg ni dan la

Nana said... [Reply to comment]

@Nurul Diana@Mama Adam Aidil
tau xpe..
mmg xsah la klw xsesak kan
hehe tq..

Nana said... [Reply to comment]

@cik Jue Aka Ibu Farisyah
hahaha menantu anak mami la katakan hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
hahahah tau xpe
jgn mimpi la wei
nk pkai pink

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
hehe ala ni simple la gak ni
idok la mahai pon baju2 seme aku rembat mana lawa di mata je

Nana said... [Reply to comment]

@Cute MuM
kita mmg senang
last mnt nak cari baju pon bole
sebab ada saiz
klw kecik mmg kena tempah la kan

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Bambam
slamat bersesak di jalan TAR

Nana said... [Reply to comment]

@PUANSTOBERI
hahaha
penat tp saya suke
sebab happening

Nana said... [Reply to comment]

@Iela Fazielah
eh xla.
baju damia sehelai je hehe lain2 mak dia nye

Nana said... [Reply to comment]

@MamaYatie
ye la..
dari dia bosan ikut kita lama2
biar dia dok mnm teh tarik ngan aman

Nana said... [Reply to comment]

@lia
ha tu aku amek masa nk blk dah kuar kedai baru pasan tros rembat

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
hahah sama la kak
klw nk tanya pendapat dia
baik xyah tanya
bli je la mana kita suke
sebab kdg2 dia xde jawapan heeee

Nana said... [Reply to comment]

@Ena
malam lg sesakk dr siang sebab org xmo g siang letih skit nak2 himpit2 lak tu

Nana said... [Reply to comment]

@Ya ALya
hehe semenye bermanik2

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
over tp raya sehari je besenye hehee

Nana said... [Reply to comment]

@zh-ena
owh cotton tu ek
ahh tgk manik dia tu tros berkenan

Nana said... [Reply to comment]

@Siti Kartini
saya beli RM100 je mmg harga sebelum ni RM180 saya penah tgk giler murah kan

Nana said... [Reply to comment]

@GoJeS
xpe..soping lst mnt baru bez

Siti Kartini said... [Reply to comment]

nana, rm100 je???? huhuhuhu nangesssssss nak g jalan TARRRRR :(

tiefazatie said... [Reply to comment]

wah..byk bj raya sis..hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...