MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, August 2, 2011

perjalanan ke langkawi bermula

perjalanan kami bermula kul 6.30 pagi..walaupun flight kul 10.20 pagi tapi aku tetap kuar awal2 xmau jadi terlepas flight ke apa kan...dah la ari jumaat tu hujan lebat gile...seb baik abah ada anto sampai lrt...naik lrt benti kat kl central. dari kl central kul 7.30 hujan sepanjang jalan..sampai lcct kul 8.30...

singgah dulu g makan kat marrybrown...amrul nak makan nasi katanya..kat mcd xde nasi...aku pon oder la chicken porridge pes time makan kat marrybrown pasai aku xbape gemar...hehe..amrul lak amek nasi lemak ayam

 gate tutup kul 9.20 gegas2 la kitaorang makan....takut lambat..nak amek2 gmbr pon xdan sgt..
sekali bila dah masuk kat dalam tiba2 dengar announcement flight dari KL-langkawi sepatutnya blepas kul 10.20 pagi delay kul 11.45 mak aih...gile lama tu...ye la..hujan lebat gile kat luar...redho je la...damia dah tak saba2 nak naik helikop (dia panggil kapalterbang helikop) ehehe..jenuh aku ckp sabar..jap lg kita naik..xsabar2 dia

mcm bese amek gmbr secara curi2 hehe..
& mcm bese juga kami bawa beg sorang 1 bawa beg galas je...senang
muke aku yg kepenatan & xckp tido
 
dari kl amek masa sejam je..sampai je kat epot langkawi bersepah2 kaunter kete sewa...pilih je kete amek korang nak sewa....usha..punye usha...aku dapat kete kancil sehari dia cas RM40..tu pon aku puas tawar dah tu..dapat la..RM80 utk 2 ari
masa ni mcm pesta la..seme dok berebut2 panggil ha sini bang..kete sewa bang mcm kat pasar orang juai ikanhehe
@ epot langkawi
ni la kete yg banyak berjasa kepada ktorg...wat pe amek kete mahai2..amek kancil sudah..save minyak..3 hari kat langkawi minyak RM30 je..
untuk tempat penginapan plak aku duduk kat amzar chalet..dekat pantai chenang, tempat mmg strategik, depan chalet ada kedai makam, kedai seme, paling bez sebelah je kaunter reception chalet ni ada kedai big apple hehe...
semalam RM45 hengget..alah...stakat nk simpan barang & tido je..lagipon ktorg ni memang merayap dari pagi sampai malam...memang sampai chalet je ari dah malam
masa aku booking tiket ni bulan 8 tahun lepas aku langsung xtau kita puasa 1.8 tahun ni hehe..aku main belasah je beli..nasib baik la..ktorg balik kl 31.7.11.kalau terlewat sehari puasa kat langkawi la jawabnye...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

30 ribu orang memberikan idea bernas:

MissViVio said... [Reply to comment]

wah..langkawi..sya org kdah pon xnak jejak lgkawi 2..huhu...tringin sgt nk p sna..:)

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

teringat hanimun kt lgkawi thn 2008..ntahbila nkjejak lg..chalet tu semalam berapa rm?

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

wah..sng ek sewa keta sana.
Kekda salu je gi sana, tp outstation la. yg cuti2 bebtul ngan asben lum lagi.
nxt nxt year la gamaknya. sobss :(

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sue insyallah tahun depan nak g lagi...heheheh...nak g umah makcik..dah x jauh dah ngan cenang tu...

Ena said... [Reply to comment]

HEHE..

insyaAllah.. lam perancangan tahun depan..

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

sadis - sadis..
seb baekla..
klu tak ko lagi kurang tido..
esok aku publish la gambo kek tu..
huuh..
takde rezeki betul..

mama tisya said... [Reply to comment]

air asia tk delay tk sah...kalo chalet mmg tkyh mhl2

eB ezrin said... [Reply to comment]

kalo poser larat ker nk jln tuh? ;p

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

hehe sethn beli tiket baru boleh guna yer :)

MiErA said... [Reply to comment]

haaaa, miera taw tmpt ni!! dkt area2 ctu ade big apple kecik je kn?rase cam palik tgk kdai big apple mcm tu..pastu sederet dgn big apple ade kdai urut n spa ke ape ntah...kdai mkn blmbak jgk..=)

Gieyana said... [Reply to comment]

cantik gak hotel tue kan..sure korang jln2 xd hengat kan..aku g sini motif utama nk beli corelle jer..psl murah..nnt lepas raya lah..:)

b a m b a m ' s said... [Reply to comment]

nak ceklat toblerone kak nana!! :P

Nana said... [Reply to comment]

@MissViVio

hehe
dah dekat dah tu
naik feri je sampai
langkawi bez la..
bez soping coklat hehe

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA

owh dlu animun kat sini ek
murah je
rm45 per nite

Nana said... [Reply to comment]

@PUANSTOBERI

mmg senang kak
bersepah2 je
kena rajin tanya2 dari satu ke satu kaunter
klw nk dpt murah

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
wah save klw gitu
xyah sewa chalet dah heee

Nana said... [Reply to comment]

@Ena
nanti nk kirim cekelet yea hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Sidratul Muntaha

hahaha
sedey wei
kempunan xdapat makan ciskek ko..

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya

pes time naik fligt delay..
tu la chalet murah2 je...
selesa je so far

Nana said... [Reply to comment]

@eB ezrin
memamng tak la..
nak jalan bulan puasa hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
hahah
murah nye pasai
tunggu pon tunggu lah

Nana said... [Reply to comment]

@MiErA
haha tau xpe
tiba2 ada kaunter bog apple
kecik je tepi tu..
ahh....btol2 heheee

Nana said... [Reply to comment]

@Gieyana
aku xminat pinggan mangkuk hehe
aku soping coklat je

Nana said... [Reply to comment]

@b a m b a m ' s
adeh lambat la
orang dah balik heheh

atty's said... [Reply to comment]

mmg berbaloi nana sewa kancil ngn chalet tu ..janji leh bawk kita jalan..ngn tido sudah..

amiey lee said... [Reply to comment]

wahhh nana guna tiket filght murah gak ke??? hee ni yang semangat nak wat gak ni.. tapi tak tau la kalau hubby nak g langkawi lagi ke idak smm baru aja pegi 1 tahun yang sudah

~~@lyci@~~ said... [Reply to comment]

adoiii.. lama kt xg langkawi.. nmpaknya dah ada plan dh ni utk taun dpn ehhe..

Myra Jay said... [Reply to comment]

Myra insyaAllah bulan 12 ni smpai Lgkawi :)

nanakimie said... [Reply to comment]

sonoknya...da lama neh nana teringin nak p langkawi:)

tiefazatie said... [Reply to comment]

adeh..ebst tgk mknn tue!Hoohho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...