MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, September 19, 2011

akhirnya..dapat pon "benda" yang di idamkan

sebelum aku nak bercerita pasal benda ni..sorry eh..entry ni bukan nak bertujuan show off ke hapa..aku nak catat seme cite2 yang berlaku dalam hidup aku dalam blog ni buat tatapan anak2 cucu aku nanti.kot kalau sape yg rasa menyampah dipersilakan utk klik pangkah di bahagian kanan itu :)

pas balik dari langkawi mencari "benda" tu..kami singgah alor star,nak singgah satu kedai ni, seme berkat usaha deah lah menggoogle...abes dia google seme kedai2 yg ada kat alor star, kebanyakan nye xde stok, ada la satu kedai kat area pekan rabu tu ada stok & harga still lagi murah dari KL

eh tau ke menda apa yg aku cari tu?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ini lah dianye "benda" yg ktorg cari kat langkawi yg kedainye tutup tu..
nikon dslr D90
oleh sebab ktorg ni mengejar masa, jadi xdan lah nak carik kamera kat komtar mcm yang disuggestkan gie.(ada org kata area penang pon murah juga rege dlsr)amrul kata xpela..kita singgah je alor star, kalau ada stok kita amek je la..malas dah nak cari2..

oh dalam en3 sebelum ni ada yg tanya kenapa jauh sgt cari dlsr kat langkawi?nak tau sebab apa?
sebabnye harga nye jauh lebih murah dari KL, kalau kata kat kl rege dia RM3500, langkawi dapat RM2500 (rege tu dapat kat olympus enterpise kat pekan kuah yg malangnye tutup plak time aku pegi) tp oleh sebab kami beli kedai ni kat alor star xde la dapat semurah mcm langkawi, tp still murah klw nak dibandingkan dengan harga kt KL.kalau tak murah xde la susah payah aku datang sampai langkawi ni & lgpun kami dah mmg ada kat utara alang2 balik kampung bole la jalan2 sekali

bape harganya?xpela..biarlah rahsia :) & kenapa kami amek nikon D90? tu seme amrul yg pilih, dari dulu dia penah mention klw nak amek dlsr dia nak nikon D90, biar puas ati katanya..nak bli, beli sekali je..pasni xde nak upgrade pakai sampai lebam.

konon2 aku nak share ngan amrul pakai duit untung bisness kuih raya ritu +duit bonus..sekali sampai je kedai kamera tu amrul kata, xpe biar saya bayar...saya bagi awak kamera saje..lain2 eksesori yg awak nak, tu awak kena beli sendiri..huwa...rasa nak pelok cium kuat2 kat kedai tu haha...sengeh2 macam kamben hehe...

awak..klw awak baca blog saya kan..saya nak cakap tq banyak2..sebab bagi saya kamera ni.( fyi, aku xpernah pon minta kamera ni dekat amrul, xpenah la merayu2 pujuk2 pegang2 kaki seme hahaha...maybe sebab amrul selalu baca blog aku kot..kat blog aku selalu hint2 kata bila la nak dapat DSLR ni..)tq banyak2 awak..saya xkisah pasni awak xkasi adiah time ari jadi saya or aniberseri kita..xpe saya xnak adiah apa2 dari awak..ni adiah sampai mati ni hehehe...


syukur..akhirnya dapat juga merasa pakai dlsr sendiri
malam tu aku tido senyum smpai tlinge hahaha....cam tak caya je..rasa mcm mimpi dah tampo pipi berkali2 rasa sakit..bukan mimpi kan?hahaha....
free gift dia kasi beg & memory card 8Gb
sebenarnya aku xkisah apa model pon janji dslr, klw nk ikut D90 idaman amrul hehe..aku tau amek gambo je..beza model2 seme aku xreti
ni satu2 nye eksesori yg amrul bli uv filter dia dah sound dah lain2 eksesori mcm tripod ke speed lite ke, dia suh aku bli sendiri hee..xpe xde hal..nanti bli skit2
jauh tu mencari kamera sampai alor star, tq banyak2 deah sebab ko susah2 google kedai2 tu seme..nanti kita wat ps banyak2 ek pasni haha...cayang ko deah!


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

79 ribu orang memberikan idea bernas:

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

lantak la orang nak kata show off pun...blog ko kan...ko punya sukalah...aku suka jek...dapat kongsi baca pun jadi...nak miliki sendiri lambat lagi kut..pasni leh melaram lagi dah lagi...

jangan seme gambar dok lam memori kad jek sudah..kan kan...heheh'

cam aku lah tu...

mama tisya said... [Reply to comment]

lps ni sure bole posing mcm2 & lg cun ler gmbr

mama rifQy said... [Reply to comment]

wah nana..mmg murah ke nana..kat langkawi..kat mane tuh??nak tau gak detail die..husband na ni teringin nak upgrade kamera dslr die...die nak beli yang len..yang tuh nak kasik kat bini die yg mmg suke ambik gambooo..harharhar

zh-ena said... [Reply to comment]

waj jauhnya nana beli dslr..tapi bestnya hubby byrkan..sayang isteri tu

~ana~ said... [Reply to comment]

ooo..sana lg murah erk...bagus..bagus..good info nih..erk...nana, kalau kat penang, kat mn yg murah erk..

nana, lantak la org nak fikir kita nak show off ka...apa ka..aku beli mixer murahan pun show off jugak..ni lg la ko yg beli kamera dslr ni.mmg patut show off..hah3x...

Ya ALya said... [Reply to comment]

syukur...akhirnyer dah daptkan.....

atty's said... [Reply to comment]

kty pun senyum2 kamben baca..mcm puashati jugak bila nana dah dpt..kamera..lepas ni ..lagi cantik gambar2 kt blog..

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

congrats!! lps ni boleh PS sampai lembam hehhehe

AYuNG said... [Reply to comment]

woahhh..nih la nya sesuatu tuh...

Cute MuM said... [Reply to comment]

lepas aima dgr nana cerita, lagi berkobar-kobar die nak pergi langkawi tau.. sebelum nie penat dok ajak, jawapannya tue tempat bdk sekolah pergi lawatan jer.. huhu..
die dari dulu nak upgrade D90.. cuma harga kat sini still mahal..

syanasaid said... [Reply to comment]

aku plak dlm proses tolak dslr aku
hehee
sbb berabuk xpakai
aku pakai camera kecik balik

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah..dpt dah DSLR dia...cayalah... :-)

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

hamboiii.... dah rembat kamera gedabak tuh erk...
pasnih posingla smp lebam erk... hehehe

Myra Jay said... [Reply to comment]

Wahhhh dah dapat DSLR, bestnyer.. :-)

Myra ngan hubby pun dok idam DSLR gak :)

Aisyah said... [Reply to comment]

lepas ni mesti feel utk ambil gambar & bt blog...cayalah dpt apa yg diimpikan...

siti nurkhijah said... [Reply to comment]

hebat la nana ni...pandai cari tempat mana yg murah, ct kat sini pun tak tau yg arganya murah di langkawi ni....hahaha

klu lappy plak kat mana murah yer..dalam misi mencari lappy br ni..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply to comment]

nana.. bestnyer nkooooooo... =D=D
aku tumpang gumbira psl lama dh aku aim benda alah ni, tp lom kesampaian..

aku ada gak bg hint kt asben via penulisan kt blog.. ;-p,
& die dpt hidu kemahuanku..
tp bler pk2 plak, aku nk amek gambo sape..tang2 blk gambo die n alya candid.. asben aku bkn suke sgt bergambo ni.. regenyer, bleh thn gak kan.. heheheh..

beb, nnti tembak manyak2 gadjet baru yer.. =)

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

Syana, jual kt aku laa..bape mau tolak? Hahahah..

Nana, small matter la wey mmg sungguh2 aku cr sbb nk tumpang nnt PS!!! Muahahhaahha

amiey lee said... [Reply to comment]

hambekkk sekali dlsr..chaiyookkk leh aku interprem kt kamera ko...hahahhaa
aku pakai yang kecik2 udah tu pun tak mampu nak bawa kehulu kehilir... :p

laki aku kata aku ni spesis... hahahah nnti aku citer kat entry

ayang said... [Reply to comment]

nikon d 90 memang superb,cantik n da boom ok....tahniah2 akhinye ada dslr....

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

bestnyer nana...sue ada gak hint2 kat akob..mmmm...dier tak nak pulak..nak buat camne kan...mmmm..sabo je la...nnt terbuka hati dier bagi la kot...adoi...teringin sangat ni..

shark said... [Reply to comment]

saya jugak ada kamera yg sama mcam awak..semua gambar di blog saya adalah dari D90..:)

Cik Wanie Ghani said... [Reply to comment]

yes kak,
kat Telecolour mmg jauh lebih murah dr kl,
ramai jugak cameraman2 kat sini beli kat situ,
amboi trun loq staq x bgtau cheq pun kan,
sedey:(

ieda said... [Reply to comment]

wah semangat berpic lah lepas nie .. pasti cantik2 pic nanti .. tapi kan pic2 nana sebelum2 nie pun dah ok tau :)

welcome to the DSLR club dik .. ecehh mcm lah akak selalu pakai .. huhuhu

Salina@IbuAqil said... [Reply to comment]

Wewittttttt!!! Cayalah!!! Hik3!!!! Dulik apa kata owang bkn deme yg bayor pun.. Janji kita puas hati kn.. Welcome 2 the club fotogedik's ye sis.. Ngeh3!!!!

eynasupian said... [Reply to comment]

d90 besh! tp sampai sekarang xreti gune...tukang petik je..lebey ske gune kamera kecik @ henpon..hihi

qemaishak said... [Reply to comment]

Memang patut & berbaloi beli ni kak sebab kak nana suka bergambar & jalan-jalan:)

deqlis said... [Reply to comment]

tahniah dh dpt memiliki....deqlis bila lak nie.....mmg minat fotografi nie....


berbaloi beli, sebab Nana mmg suka posing n amik gambo...nak jadi blogger tegar yg lebih tegar laa katakan..:)

Lovely Kitchen said... [Reply to comment]

waaa best! best! welcome to d club...nikonian...

Nana said... [Reply to comment]

@♥cikmOt♥

hahahah kan blog aku aku nye suke lah ngeh2x..
aku ni dah lama dok ngidam2 weh
baru dapat baru mampo sebab dah trn rege hee

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
heheh blom start posing2 lagi

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy
mmg beza la harga dia ngan kl ni
olympus enterprise kedai dia
cuba la pegi nanti

Nana said... [Reply to comment]

@zh-ena
hehe sebab murah ena
tu pasal sngp g langkawi

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~
anak klw kat penang dalam komtar tu ada satu kedai apa ntah nama dia xingt dah tp komtar tu sendiri pon banyak kedai kamera

Nana said... [Reply to comment]

@Ya ALya
dah lama ngidam hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
heehe
senyum malu2 pon ada hahaha

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
hahah tq..
tu la lom start lg nak test kamera ni

Nana said... [Reply to comment]

@AYuNG
hehee

Nana said... [Reply to comment]

@Cute MuM
hehehe sila la pegi ye
mmg murah
kamera kat situ
tp xtau la kot ada stok lg ke x
aritu pegi sebelum puasa ada stok lg katanya

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
lor ngape wei
sayang la
ko nk juai bape
deah tgh cari tu ehhee

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
finally..lama tunggu heee

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
hahah posing sampai muntah

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
dah lama nak
baru skang mampu hee

Nana said... [Reply to comment]

@Aisyah
kena blajo lagi pasni
banyak menda xtau

Nana said... [Reply to comment]

@siti nurkhijah
sebab aritu g langkawi
dah sevey dah tu tau mana murah
klw lappy kt low yat la hee

Nana said... [Reply to comment]

@♥Leily|Ummi Alya Husna♥
heheh xpe wei..bli je klw minat
klw dah ada nanti ko tau la
arah mana nk pakai
klw xde ni mmg kita ckp bile masa nak pkai dah ada nanti baru tau bile masanye nk pakai heee

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
hahahha aku tau
sebab ko bole numpang sekaki tu ko usaha sungguh2 haaa

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
heheheh
ala...ni je yg mampu tu pon dah lama la juga tunggu mampu ahahaa

Nana said... [Reply to comment]

@ayang

tq...banyak nk kena blajo ni

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
hehehe
xpe kasi lg hint mana tau tebuka ati

Nana said... [Reply to comment]

@shark
wah yeke
ok nanti nk g usha blog awak

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Wanie Ghani
wah yeke
tak tau plak ni pon kwn google
ala wani ktorg g cepat2 je
xde jalan2 kejar masa la

Nana said... [Reply to comment]

@ieda
heheh makin semangat nk berbblog

Nana said... [Reply to comment]

@Salina@IbuAqil
hehe mekasey
sila bg tunjuk ajar

e.l.i.z.@ said... [Reply to comment]

wahhhhhhhhhhh dh ada dslr...kena p kursus tu ekekke.

cik chinta said... [Reply to comment]

tahniah da ada dslr. alaa..nape xnk share hage. nak kumpul bajet. teringin nak beli jugak. bestla bg tau katne jual murah, cayang awk. pahni awtla entri mana2 kedai yg bole disugestkan hage murah ek.

*∽ IZAN ∽* said... [Reply to comment]

waaa weeee bestnyer! lepas ni mantap2 la gambar dlm blog nih he he

Afne said... [Reply to comment]

waahhh nana dpt nikon d90! segan ok.

pasni gambo tambah cun melecun :)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

wah bestnya, husband kita minat canon tu yang sambar 60D...pasni leh la snap2 gamar damia...

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

wahhhhh..dh ada DSLR!!!!beshnyeeee..jelessssss..husbnd kite jugak yg tk pernah memahami ..agagagaga..apepon, slamat menimba ilmu dslr la yek..pasni makin cun2lah gmbar2 nana n damia..=D

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

bestnye nana..actually impian aku gak nih..hrp2 apai bace komen aku ni,hahaha

Cik Bambam said... [Reply to comment]

syoknyaaa.niat nak beli terus jadi hadiah ek kak nana! :P

Nana said... [Reply to comment]

@e.l.i.z.@
tu la..amrul suh g kelas blajo basic heee

Nana said... [Reply to comment]

@cik chinta
nanti saya jawab kt entry awak ye

Nana said... [Reply to comment]

@*∽ IZAN ∽*
heheh
blom ada masa lg nak menerai amek gmbr kt luar

Nana said... [Reply to comment]

@Afne
hehe menda nk segan nye
alhamdulillah..akhirnya merasa juga aku pakai dslr

Nana said... [Reply to comment]

@♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥
tu la..ada kwn bgtau canon d60 ok juga
tp amrul suka nikon kita ikut je

Nana said... [Reply to comment]

@Lily@MamaZaraZareef
hehehe
apa kata aksi hinta kt blog
kot dia baca hehehe
tq..banyak menda nk kena studi ni

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam
hahaha tak pon kena wat en3 khas kot nk minta kamera hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Bambam
heheh ingt nak share sama2
last dia je share sorang2 hehee

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

nak kumpul duit jugak lah.....

Gieyana said... [Reply to comment]

Tahniah2 bebs..akhirnya dpt jua idaman hati..igt uols beli kt Komtar nie..sure x dpt kan psl ko mmg betui2 rushing..welcome to da club..

pasni mak nk beli D300 n snap2 smpai lebam!..:P

tiefazatie said... [Reply to comment]

wah..nice la sis!pergh..beza rm1k tue!mmg berbaloi la sis dtg smp utara nie..=)

Ena said... [Reply to comment]

D90 memg best tau nana.. functionnya lebih kurang je ngan D300..

Selamat bersnaping lah yeh.. :)

Nana said... [Reply to comment]

@.::Lynn::.
heheh silakan
kumpul sikit2 lama2 dapat dslr heheee

Nana said... [Reply to comment]

@Gieyana
hehehe
tu ler
xdan la wei
mmg rush gile
wah d300 tu heheee

Nana said... [Reply to comment]

@tiefazatie
mmg beza..
tu pasal sanggup g jauh2

Nana said... [Reply to comment]

@Ena
hehe nak bli d300 xmampu la mahai

~Ku Mahu Itu ~ said... [Reply to comment]

Bonde pun ada angan2 nak beli satu...

Tunggu sampai mimpi2 & mengigau nak sagt benda ni br bonde beli buat masa ni bole control lg...

sabar..sabar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...