MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, September 20, 2011

hasil duit juai kuih raya :)

oleh sebab tuan besar dah sound segala mak nenek eksesori aku kena tanggung sendiri, makanya masa bli kamera ritu aku bli la dulu mana2 eksesori yg penting dulu...& mana yang perlu je...kot nanti kendian ada duit lebih bole la bli mana2 eksesori yg lain, tp aku rasa xde apa kot yg aku nak bli lg, tinggal speedlite & tripod je la kot kalau aku nk bli pon.lagipun aku bukan beria nak outing ngan geng2 kamera amek2 gambo..just nak bawa g oliday je..

ekceli menda pes yg aku idam lepas ada kamera lens 50mm, sebabnye sebelum2 ni aku dah penah pakai kamera kawan amrul, seme gambo2 pakai lens 50mm tu tersangat lah cantik hasil nye..pastu amek blower set & uv filter 52mm & 62mm ni 4 barang je aku kuor duit sendiri.& barang2 seterusnya lepas ni akan guna duit sendiri juga hee

kira nampak gak la hasil juai kuih raya ritu..tu pon banyak dah abes tinggal saki baki ni la wat bli mak nenek eksesori seme ni


lense idaman ati 50mm
ni contoh gambo yg pakai lense 50mm.lawa kan?
blower set sekali ngan mak nenek kawan2nye
uv filter 52mm
uv filter 62mm

p/s :pc opis problem lagi la..ni seme autopublish ni..sorry xdapat melawat umah korang..

38 ribu orang memberikan idea bernas:

amiey lee said... [Reply to comment]

huhu aku tak berapa reti bab kamera dslr ni hee..tgu la bonus tahun depan aku grab jugak :p
hahahah verangan aja lebih aku nih.......

juelee said... [Reply to comment]

lens ni mmg best.. ni la lens kesayangan saya.. hehehe kak long terbalik ngan saya..

saya accesories sume angah yg beli ahhaha dah kuar sampai 3K beli kamera.. malas nak beli accesories dah..

shidasyakirin said... [Reply to comment]

melabur skit janji puas hati ye dak..
nanti leh la share cara2 penjagaan camera kesayangan Nana lak

azura samsuddin said... [Reply to comment]

weeeeeeeeee nana pun dah sambar DSLR, lg beshlah kan nak berblogging pasni ngan gambar2 yg cantik ;)

Asrul "iLham" Sany said... [Reply to comment]

ngah kumpul duit nak beli cam gak

;-)p

Salina@IbuAqil said... [Reply to comment]

X pe yang kumpul plan2 lama2 nnt bnyk le jdnya.. ;) besh2!!

~ana~ said... [Reply to comment]

ok la tu...at least nampak la ke mana duit keuntungan tu pergi kan..:)

ummi nia said... [Reply to comment]

sy nk tmbh speedlite jer lg..tripod dia bg free masa beli ari tue..lense amik yg 18-200mm..sbb dia kira ikut pakej..

lia said... [Reply to comment]

Untung jota2 ni...

Aku x reti sgt dslr ni, Mr Fallah arif la tp yg penting gmbr lawa kan ;p

syanasaid said... [Reply to comment]

iskh ttibe syg plak aku nk jual dslr aku tu
huhu dlm delima jugak ni
nk juai ka tak nak

Ya ALya said... [Reply to comment]

ya memang tak reti langsung.........

Wan_hazel said... [Reply to comment]

waaaa..lens ...nak satu..ahahha..nape tak angkat minolta nye lens kak??legend tu...

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

wahhh suke2..hasil titik peluh sendiri,mmg puas hati kan..

Cik Bambam said... [Reply to comment]

langsung blur baca entry kak nana coz sy x berpa tahu menahu pasal dslr nie..hehehehe

eB ezrin said... [Reply to comment]

baper lens 50mm tuh? eB nak amek satu gaks :)

Echa said... [Reply to comment]

syoknyeeeeee... idaman kalbu gak ni wei.. ishhh..

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
hehe aku pon tak reti amrul je dok ajar itu ini banyak nk kena studi ni

Nana said... [Reply to comment]

@juelee
hehehe tu la nye terbalik along kasi kamera je len2 tambah sendiri tp xde apa pon la nk tambah kot..2 brg je lg dah la..xmampu heee

Nana said... [Reply to comment]

@shidasyakirin
owh cara2 penjagaan blom studi lg hehe
nanti kita share sama2

Nana said... [Reply to comment]

@azura samsuddin
hehe alhamdulillah akhirnya dapat juga merasa sendiri punya

Nana said... [Reply to comment]

@Asrul "iLham" Sany
hehe xpe
kumpul skit2
lama2 jadi bukit heee

Nana said... [Reply to comment]

@Salina@IbuAqil
ahh kolek sikit2
xmammpu nk bli semenye sekali

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~
tu la..klw banje bukan2 xnamak plak hasil dia
klw bli lense ni nampak gak hasil nye

Nana said... [Reply to comment]

@ummi nia
tu la speedlite tu mmg nk kena amek juga
nanti2 la

Nana said... [Reply to comment]

@lia
hahah xde maknanya jota2
dah abes pon tinggal sisa2 je ehehe

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
sayang wei ko nak jual..
pada aku klw dah ada baik ko pakai
sayang,

Nana said... [Reply to comment]

@Ya ALya
sama la kita
amrul je yg pandai menda2 kamera ni
kena blaja ni

Nana said... [Reply to comment]

@Wan_hazel
alamak..tu kena tunggu kemudian la. hehee amek mana penting dlu

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam
tu la..nampak gak hasil titik peluh aku ke mana hasilnye

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Bambam
hehehe
akk bukan pndai sgt cb tau mana basic2 je

Nana said... [Reply to comment]

@eB ezrin

rm370

Nana said... [Reply to comment]

@Echa
hehehe
xpe..satu ari nanti ko mesti dapat idaman kalbu ni

Myra Jay said... [Reply to comment]

Tak berapa pandai pasal eksesori DSLR, kalau dah beli wajib kena amik tahu :)

ZanaNordin said... [Reply to comment]

phewwiiittt
dah beli camera godang.....
NIKON lagi tu...

lepas nie makin meriah ler gambar2 damia
model plak sporting giteww

zana pun tengah dok mengumpul nak beli speedlite and tripod nie

tiefazatie said... [Reply to comment]

wah..ebst la sis nie..pasnie penuh le gambo2 yg cantik2 belaka nie..hehe

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

mmg best guna 50m..gmbr lebih sharp...kitorg mmg suka guna if nak amik gmbr potret n bunga..hihi almaklumlah macro lens tkde 50mm pon jd utk bunga..

cik chinta said... [Reply to comment]

pahni ble r tya nana nak beli katne dan hage2 kan? tak marakan?

mummy_ayu said... [Reply to comment]

mcm2 ada dah..best..tapi ayu tak pandai sgt bab cmera canggih mcm nie...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...