MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, September 19, 2011

pegi langkawi balik hari

hehe..ramai yang teka kami g langkawi kan?btol la jawapan dia..kami pegi langkawi, tapi bukan sebab nak holiday, kami datang ke langkawi semata2 nak membeli "sesuatu" je...sebab aritu sebelum puasa kan ktorg dah g langkawi..so xde la nak jalan2 ke hapa..aritu masa pegi ktorg dah sevey "barang" yang ktorg nak beli tu..ok la..dah jumpe kedai dia..tinggal nak datang & rembat je..

ktorg parking kete kat jeti kuala kedah, parking mahai btol RM15. pehtu amek feri, tambang utk dewasa RM23 sehala, kanak2 atas 3 tahun dah kena cas RM17, tapi ahkak kaunter tu kata xpe..xyah bayo..kalau orang tanya ckp damia lom sampai 3 tahun..jimat dah RM17 hehe...perjalanan dari jeti kuala kedah ke langkawi amek masa sejam, adeh jenuh juga la rasa nak sampai..kalau naik flight tu sejam dah sampai kl dah tu..



 sampai2 je kat jeti ktorg pakat xmo amek kete sewa..sebab ktorg just nak pegi pekan kuah hanya semata2 nak cari beli "benda" tu je..ok la..ktorg naik teksi..dari jeti ke pekan kuah dia cas RM6..smpai pekan kuah amrul dah berkobar2 g withdraw duit..pastu cecepat kami menuju ke satu kedai ni....sampai2 je depan kedai tu...nengok2 kedai tu tutup!! huwa...rasa nak nanges aku time tu..tros ilang mood! bole plak kita datang dia tutup?padahal bukan ari cuti..masa tu ari kamis..aku pon g la tanya kedai2 sebelah tu..kul bape kedai tu buke??kata orang seblah bese kul 10.30 dah buka..tp time aku tanya tu dah kul 12..dia kata kalau kul 12 xbuka maknanya mmg dia xbuka...adeh...sedih!! 
ok xpela..try cari kedai2 lain area kuah tu...terjah la 3,4 buah kedai seme xde stok! xbole jadi..ktorg nek teksi g jeti nak sewa kete sebab xkan nak naik teksi 4,5 kali bape plak kena cas kan..so better la sewa kete juga ktorg ckp nak sewa 1/2 ari je..dia cas la RM35 untuk kete viva..makanya kami pon pusing la masuk soping complex yg ada kat langkawi tu..tapi seme kata tak de stok...gile la..kaki aku sampai krem2 berjalan...dugaan sungguh nak mencari menda alah ni
aku pon sms deah..soh tengok kan kat tenet mana2 kedai kat langkawi ni yg ada stok, satu2 kedai aku call seme kata tak xde stok...huwa....nk nanges...udahnye kami pegi soping coklat je kat haji ismail group untuk mengubat hati yang lara...
dtg langkawi bli coklat jek...pehtu balik


supik 3,4 tu seme penuh ngan coklat, ada org kirim & utk makan sendiri
dah abes ronda pekan kuah kami pon balik..kejap je sewa kete viva ni tak sampai 1/2 ari pon

kul 4 kami decide nak balik..sebab dah frust mencari barang tu xde kat langkawi
 dah nak sampai dah kuala kedah ni bangunan apa ek?lawa kan

33 ribu orang memberikan idea bernas:

AYuNG said... [Reply to comment]

nak mencari sesuati apa tuh?
jauh benooo mencarik nya..hehe:)

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

dslr ya............hik hik

Salina@IbuAqil said... [Reply to comment]

hik3!! menatang apa yang dicarinya tu?! hik3!! cecerr bagitau sikit.. Sabau je lah cik nana.. Dia suh mai lg le tu carik menatang tu.. ;)

mummy_ayu said... [Reply to comment]

cari camera la tu....ala sian.tak pe, lain kali gie lagi..tak pun cari kat KL je la..
tapi bab coklat tu..memang best!!

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

oooo cari dslr rupanya hehhehe

siti nurkhijah said... [Reply to comment]

alahai... dari jauh mai tp tutup plak..nana nak bli DSLR model apa? murah ke harganya dari KL?
ct kat sini pun tak tau sebab ari tu beli kat langkawi perade ada sale..tapi kamera digital biasa jer..

Myra Jay said... [Reply to comment]

Alahai siannya, susah payah dari KL ke Penang + Lgkawi semata2 nak beli 'benda' tu tapi hampa..

Sabar yek..
Jalan2 mkn angin tu :)

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

hamboiii.... jauhnya nak rembat kamera beso....
murah ker kt sana nana????

Cute MuM said... [Reply to comment]

mestilah murah kalo tak, takkan sampai ke langkawi..

~ana~ said... [Reply to comment]

jauh bebenor mencari dslr smpai ke langkawi ye..heh3x..

Ena said... [Reply to comment]

sempat agi tu.. jauh benor mencarinya.. hehehhe..

Pn. Zana said... [Reply to comment]

jauh tu mencari ..hehe

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

dah agak dah kat langkawi...maleh nak kobar je..kikikikiki...

atty's said... [Reply to comment]

takpe..nextime lak terjah..dah teka dah tadi..mesti g langkawi..

mama rifQy said... [Reply to comment]

nak cekelat!!

amiey lee said... [Reply to comment]

ya rabbiii smpai ke langkawi ko cari..apa ke haiiii nye makcik oiii

aku nk cekelat heee

Nana said... [Reply to comment]

@AYuNG
hehe nxt en3 ada jwpn

Nana said... [Reply to comment]

@AyuArjuna BiGoshh
heeeee

Nana said... [Reply to comment]

@Salina@IbuAqil
nxt en3 ada jawapan dia hehee

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
klw mahai tu lari g langkawi

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
heeeee

Nana said... [Reply to comment]

@siti nurkhijah
tak tau plak dia ttp aritu
kami pon xtipon dlu
main terjah je

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
hehe xpela..bole soping coklat hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
yup murah sgt

Nana said... [Reply to comment]

@Cute MuM
haha btol2
klw mahai mmg xdatang la

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~
harga beza sgt ngan kl ana

Nana said... [Reply to comment]

@Ena
sesambil makan hangin sekali

Nana said... [Reply to comment]

@Pn. Zana
sebab murah heee

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
eeheh org kedah sure la tau kan

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
hehe nxt time terjah g oliday lg

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy
hehe meh la dtg umah

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
hahahaah
ada la halnye

tiefazatie said... [Reply to comment]

mmg dasat la sis nie..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...