MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, September 8, 2011

raya ke-5 @ pulau aman

ari ahad masa syawal ke-5 ktorg ni beria2 la siap2 konon2 nak g raya..sekali dah kuar umah call sedara seme xde kt umah..aku plak ingat nak raya umah MJ sebab aritu nak jumpe tak jadi, cek nombor mj dalam nset sekali xde! adoi...ntah mcm mana bole hilang no mj..kalau tak ktorg seme dah g beraya umah mj.pastu sms gie tanya dia ada kat mana?kot klw ada kt penang nakg beraya, tapi gie kata dia ada kt kedah.

dah tu memasing xde arah tujuan..amrul pon drive la..sampai ke jeti pulau aman.mula2 tu amrul saje usha kat jeti tanya tambang bape sorang? dia cakap sorang dewasa RM6 pergi balik, budak2 RM4, aku pon on je la..dari xde nak buat apa kan..jalan je la..bile lagi nak kenal tempat orang

so far pulau aman ni biasa je xde bez mana pon..air dia pon kotor xbole nak mandi, pulau aman ni perkampungan nelayan kecik je pulau dia..ada la sekolah masjid seme, kira kalau nak duduk sini pon ada sediakan chalet.sesuai la bagi penggemar udang kat sini dia nye specialty aku tengok udang.udang fresh2 baru mai dari laut tu kita bole pilih & timbang pastu suh depa masak kan.

posing dulu sebelum bot gerak
aku dah recylce baju raya ke-2
dari jeti nak ke pulau dalam 15mnt
dah sampai pulau
kat area jeti tu dia ada la juai hasil nelayan kt situ ada ikan kering, belacan, kopok
selamat datang ke pulau aman
g pulau pakai baju kurung hehe...seme orang nengok je..
kat restoran terapung
oleh sebab tak tau mana nak pegi kan..dah tu masing2 berbaju kurung ayu2an xkan nak g jungle tracking kot hehe..orang pulau tu kata..situ banyak nye aktiviti mencabar mcm kayak, camping memancing...dah tu xtau nk g mana kami g makan kat sini
nanti tunggu next entry makanan apa yg menarik kt pulau aman ni
ok dah kenyang seme masa untuk balik
kat jeti tunggu bot
nyampah amrul wat muke mcm budak terencat hahaa
yang ni sama2 terencat kekeke..
dah sampai kat jeti gile kuat angin, time nak balik tu mmg cuak gile naik bot ombak kuat mcm nak terbalik je rasa
nak buka mata pon susah angin kuat
bersama mak mertua


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

24 ribu orang memberikan idea bernas:

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

heheh kelakar plak tgk pic ala2 terencat tu :p

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

ingatkan nana gi beraya kt pulau aman sbb pakai baju kurung.ekeke rupanya jalan2..kita tkut lah kalo nak naik bot kecik..dhla mabuk laut..

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

huhuhu, aku jugak yang lum sampai ke sana lagi...

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

best tgk bentuk belacan tu cam bentuk mentega buttercup aje...hehehehe

juelee said... [Reply to comment]

hikhik ye la pulau aman ni sy dah pernah gi dulu masa outstation.. paling sedapp mee udang die kat sini.. mmg mabelessss!!

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sue dduk penang pon tak penah sampai lagi...mmmm....tp suke ngan pic nana N amrul tu.sweet sangat....candid je...

adarnadzmie said... [Reply to comment]

akak tggl di penang pun lom sampai lg pulau aman tu..huhu

ieda said... [Reply to comment]

huhuh best2nya .. bilalahh boleh sampai sini nie :)

syanasaid said... [Reply to comment]

xsabar nk tgk gambar food :-)

Salina@IbuAqil said... [Reply to comment]

Bestnya!!!!! Gambor ceria2!!!

amiey lee said... [Reply to comment]

suka..mesti besttt mkn udang freshhh then masakkk huaaa jelessss

a.L.y.C.I.a said... [Reply to comment]

kt prnah dgr pasal pulau aman ni.. tp xprnh pg lg..

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
hehehe dah tu amrul suke wat aksi tak senonoh kontra je gambo kita dah pose cun2 dia wat slack

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
so far tak mabuk la fiza
tp gerun gak
berombak2

Nana said... [Reply to comment]

@♥cikmOt♥
tak jauh pon dari umah mil aku

Nana said... [Reply to comment]

@♥MAMASYAZA♥
tu la nampak fresh je belacan tu

Nana said... [Reply to comment]

@juelee
ahh btol2 kak long oder menu lain sekali try along nye mee udang sedap la plak

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
hehe xde apa pon sini sue
saja nk jalan2 kenal tempat ok la

Nana said... [Reply to comment]

@adarnadzmie
hehe ktorg ni sebab xde arah tujuan tu saje jenjalan sini

Nana said... [Reply to comment]

@ieda
nanti g penang terjah pulau ni tau

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
hehe nxt en3

Nana said... [Reply to comment]

@Salina@IbuAqil
hehehe harus ceria baru nampak happening

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
ahh mmg fresh langsung xgatal
aku bukan bole sgt mkn udang
klw fresh ok sebab xgatal

Nana said... [Reply to comment]

@a.L.y.C.I.a
kecik je tempat dia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...