MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, October 13, 2011

amalan khurafat masa kecik2 hehe...

adeh..nak cite pon malu sebenarnya....tapi aku rasa bukan aku sorang je kot wat mcm ni time kecik2 dulu.tapi xpela..kita terus terang je la..amalan khurafat kita masa kecik2 haha..malu nye..

dulu2 kan..asal hari nak hujan pastu misalan kata time tu family nak bawa g mandi sungai ke..ke raya ke...aku cepat keluar umah pastu lukis matahari, dalam matahari tu plak tulis ALLAH tulisan jawi hahaha...dengan harapan hujan tu xkan turun...tak pon hujan tu turun sekejap je..

tapi kan..sepanjang aku mengamalkan aktiviti sesat ni masa zaman kanak2 memang berkesan tau haha..mungkin kebetulan la kot..ingat lagi..time tu bapak aku nak bawa g mandi sungai congkak..tapi nengok langit mendung je..dia sound kalau hujan xyah lah g mandi..aku pon cecepat kuar umah g kat pasir lukis matahari, pastu tulis allah..tunggu lama kejap tiba2...dari gelap tingg jadik panas...hehehe....

betol la..kalau ingat balik apa yg aku buat masa kecik2 dulu..bodo nye la hai..hahah..tapi masa tu pon kita kecik lagi..mmg xbape cerdik lagi kan...hehe....eh korang pernah ke buat mcm gini dulu??

burok kan?aku lukis kat paint tu hehe..xreti la nak melukis...tulisan pon gegar2



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

6 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

hehe...klakar la nana...
kite tak penah plak wat gitu dulu2..
tp menda lain ade la kot, haha!

amiey lee said... [Reply to comment]

hahahahha lawak plak amalan ko ni..tapi yela masa tu budak2 lagi..skrg ko dh tak amalkan kan kan kan????? hahahahhahahaha

mrs.ecam said... [Reply to comment]

mne blajo wat gini ni...heeee...aku dl xdek pong wat cenggini....aku tau mainnn jek ujan pns pong sume aku langgo...dl aku ske pnjat2 pokok smpi tngn kwn aku patah sbb jth pokok...hikss

Ya ALya said... [Reply to comment]

yg cam nana tu tak pernah lak buat.....yg lain ada la kot..

mummy_ayu said... [Reply to comment]

pulak....tak pernah dengar pun lagi mcm nie...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply to comment]

kelakar betullah..memang masa budak2 dulu mcm amalan digunkan kebetulan jadi pulak tue..hahhha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...