MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, October 14, 2011

amrul dah kurus?

hehe..ramai plak yang tegur amrul dah kurus ek?nak tau tak sebab apa dia dah kurus??
sebabnya..dia dah mula berjinak2 dengan gym.....& HASILNYE AMRUL DAH HILANG 10KG DALAM MASA 2MINGGU. punca utama dia nak kurus sebabnye hujung tahun ni amrul kena sign kontrak untuk sambung perkhidmatan sebagai seorang anggota tentera..jadinye syarat utamanye badan mesti kurus, yea la...mana ada askar gemok2 kan?sepatutnya kalau di ikutkan dia xboleh gemuk,even susah nak naik pangkat kalau gemok, tapi sebab unit diorang ni special skit kan..gemok ke tak gemok ke seme mmg naik pangkat
tapi sebab hujung tahun ni syarat dia nak sambung kotrak kena kurus tu yg dia dah start bergym bagai tu..skang ni kalau aku call je jarang nau dia nak angkat..pastu kang dia tipon balik..cakap kt gym...tipon dalam beg xleh nk jawab...

dia ada lah dia nye personal trainer yg latih segala...pastu personal trainer dia kata, dia nak amrul kurus sampai 60kg, bole ke tak amrul kurus sampai 60KG?sama2 la kita nengok hujung tahun ni hehe

 makan kena jaga...mcm dalam gambo ni kan....nengok amrul nye nasik satu pinggan kan?bese sure dia minta nasi tambah tapi aritu dia makan tak abes, ratah lauk je..
ayu komen amrul dah kurus dalam entry NI
 minah leter komen amrul dah kurus dalam entry NI (2mgu lepas)
ni pestime minah leter komen kt blog aku hehe...agknye sebelum ni silent readers kot kan

untuk ayu setot amrul ada pesan, kalau ko tahan ini antara cara amrul boleh hilang 10 kg dalam masa 2minggu, selain dari amrul aktif kat gym,

1. stop minum air manis
2. stop makan nasi ( aku xcaya amrul bole xmakan nasi dah nak masuk 2minggu semalam dia kata dia xnak makan...mmg dia xmakan mnm air je)
3. kalau rasa lapar makan roti gardenia yg wholemeal tu
4. ganti kan nasi tu dengan buah, atau apa2 je la..janji xmakan nasi
5. amek vitamin + supplement ganti kan mana zat2 yg kurang sebab dah stop makan nasi

tapi dinasihatkan..cara amrul ni nampak agak esktrem aku nengok...masa abes kat gym je..tapi dia dibawah jurulatih yg bertauliah..ada diet2 yang dia kena amalkan..kita ni jangan plak nak tiru bahya kalau nak berdiet dengan cara yg salah


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

25 ribu orang memberikan idea bernas:

KhaiZa said... [Reply to comment]

wau.. 10kg dalam masa 2 minggu... dasyat tuh
--
Jom Jengah sini Rahsia kecantikan secara semulajadi anda disini

eB ezrin said... [Reply to comment]

wahhhhhhhhhh... nmpk pn :)

watyz said... [Reply to comment]

kalo aku wat kat hubby aku sah2 mati dulu kot. sbb dia ckp x jumpa nasi sehari ble mati.. hahahhaa

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

dasyat nan! hilang 10kg! perghhh!mmg tabik spring kt amrul lah.. toing! toing!

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

rasa takleh pakai kat kat hubby ayu...nak pegi gym macam bermimpi di tengahari jer hehehehe

amiey lee said... [Reply to comment]

hee dulu belum kawin laki aku hantu g gym.. perut memang takde langsung mcm org ngandung..

skrg perut lebih mengandung dri aku hahahahaha..ni suma punca sbb tgl gym la...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

aah ler nana .. dah makin slim amrul nieh .. aku boleh ikut bab yg gym tue .. mkn aku cut half skrg nie ..nasihat instructor gym aku + pakai pb ;-)

Alycia said... [Reply to comment]

xpe la.. kt diet jer la pakai pb kan hehe..

atty's said... [Reply to comment]

owh ye ar nana..amrul mmg nak slim..
muka pun kecik..wah makin ensem amrul skrg..

caiyork amrul..

Cik Bambam said... [Reply to comment]

sy 3 bulan jm5 then x mkn nasi..15kg trn kak.. pergi aerobik sebulan jek..hik3.. but now dah naik blk..stressss makkkkkkkkkkkkkk~!!

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

mmg kurus....dasat2x...hehehe..cik abg kite arituh jeklam kurus skjap time kena paksa training bmi tuh..skang dh gemok balik..die kata tgu nk ada kenaikan pngkat br nk start berdiet semula..agagaggaga

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

dr amik biskut sarang semut aritu lagi dh nmpk amrul kurus..skrg lagi kurus! hebat! tp btul gak tu..kalu nak ikut cara diet amrul kite kene pelan2, jgn taksub sgt..kang takut kite yg tak larat...nana takpela, ada pb, hehe

Nana said... [Reply to comment]

@KhaiZa
tu la
ekstrem sgt cara dia ni nengok

Nana said... [Reply to comment]

@eB ezrin
hehe kecik skit la kan

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
hehe aku bole je xmakan nasi
tp kena selang2 la

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
sungguh2 dia nak kurus tu

Nana said... [Reply to comment]

@AyuArjuna BiGoshh
heheh xpe hubby ayu badan xbesar

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
itu la nye
klw stop abes la..

Nana said... [Reply to comment]

@Nurul Diana@Mama Adam Aidil
hehe aku mmg malas la nk g gym ni
pb je la kekekee

Nana said... [Reply to comment]

@Alycia
hahahah tu la nye
xyah diet2

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
haih akk tau
saya suh dia kurus
dia kata xnak kurus
nanti ensem susah
hahaha
parasan gilerr la

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Bambam
susah nk maintain kan
sama la kita skang ni naik menjadi2

Nana said... [Reply to comment]

@Lily@MamaZaraZareef
hahahah
tu la
pasal
amrul ni klw xde hal
xde nye dia nk kurs

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan
hehe nad pon pernah kat amrul kurus kan
btol xleh terlalu ekstrem bahaya

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

yup
aku agree bab aice tu..
bab nasi tu tak leh la sbb aku ade anka nyusus bdn
btw,aku mgm mkin roti wholemeal gardenia tu
mmg time airtu diet pun mmg 2 keping jer sehari
tak lebih
tkut bloating jugak
huhuh
nmpk gaya kena mula dgn kurang mkn nasi kot?!
all the best tu amrul..
huuhuuuhu
btw,sethu aku klu dlm amrul punya unit (aviation la) mmg bab gemuk ke tak mmg tak kisah.yg dia nak tgk tu skill

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...