MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, October 3, 2011

corat coret di sebalik phoyoshoot

- idea nak berPS kat taman metropolitan ni datang dari deah..& idea theme plak datang dari aku sebab aku memang suka tengok them white & jeans ni

- payung yang kami gunakan sebagai props tu aku beli kt kedai Mr.DIY kat JJ au2 (kedai hardware) harga RM8.90.beberapa hari sebelum PS ni aku ada tanya kt pesbuk mana nak carik payung rainbow ni?ramai yg bg info..ada suh bli kt avon la, kena bli cat dapat free la hehe (xkan nk payung kena bli cat kot haha.) pehtu ada sorang kwn baik ati dia gtau kt chatbox suh cari kt mr.diy...maka jumpe la..

- belon yg kami gunakan sebagai props tu ktorg beli kat great eastern mall, siap boh helium gas, harga dia tak tau plak berapa sebab deah yang bayo.yang kelakarnye belon tu kami sumbat dalam kete aku yg memang dah sedia ada penuh dengan penumpang haha..sian budak2 & mak budak yg dok seat belakang pemandangan mereka terhalang dengan belon tu kekurangan oksigen kata deme hahaha...

- props tambahan mcm lantern & bunga tu deah yg bawa dari umah dia & deah siap korbankan cadar putih dia utk kami gedik2 amek gambau hehee....

-on the way nak ke tasik ni ujan rintik2 dalam ati dok doa2 jangan la hujan..elok je sampai tasik tu cuaca panas....kami sampai dalam kul 3.30 petang mmg masa tu cuaca cantek & orang tak ramai..mmg sesuai nak amek2 gambo..dalam kul 5 gitu dah mula ramai dengan orang tu yg gambo jadi xlawa sebab banyak masuk gambo orang lain

- gambo2 damia beraksi secara solo memang tak banyak,damia agak kurang sporting aritu sebab dia sebok nak main playground..puas aku pujuk lepas amek gambo baru kita main..sudahnye damia kena tipu haha..dah abes2 amek gambo seme balik

- buat pertama kalinye kami amek gambo lompat xjadi.ada je sorang yang tak sempat lompat..so kami akan repeat gambo lompat ni nanti hehe..

- aktiviti berphoyoshoot ni bukan setakat kami BFF berempat je, tapi turut sama memeriahkan majlis ialah kak faez dan anak2nye (x-opismate aku & deah dulu yg skang keje sama2 opis ngan deah) pehtu kak maria ngan kakak serta anak2 buahnye

- dress putih yg aku pakai tu adiah aku menang GA dlu kalau ikutkan dress aku dah masuk dalam beg baju2 xpakai sebab jahitan dia dah terbuka2 aku malas nak jahit..tp memandangkan xjumpe baju putih yg lawa aku amek baju tu dalam pastik baju2 tak pakai pastu jahit siap clorox kasi putih haha...cardigen 1/2 tu plak 2 ari sebelum PS g bli kt jj.

- ramai yg cakap shawl aku cantek..jangan terkejut kalau aku cakap shawl tu lah yang aku pakai masa ari raya pertama, aku bli kat pasar dengan berharga RM50 opss silap berharga RM5 sahaje hee..standed aku la..mana beli tudung mahal...shawl2 aku kebanyakan rege RM5 & RM10 je..

- sesudah abes photoshoot dalam kul 6.00ptg kami seme bergerak ke rumah cik nana kita..katanya wat makan2 khas untuk kita-kita aje..mmg sesuai bangat memasing dah lapo amek2 gambo kan..pekena plak lodeh & rendang..pergh...konyang makcik

ada yg tanya mana gambo yang aku snap? ok gambo damia ni antara yg aku snap

 



dah itu saje la kisah2 masa phoyoshoot itu ari..dah la tu kang muntah plak tgk gambo ni banyak2 heheh..dah banyak dah pon aku upload klw ikut ati nk upload seme je...hehe...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

22 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

serius mmg cantik walaupun baru nak berjinak-jinak gitu...

watyz said... [Reply to comment]

best nye bergambar ngan kengkawan... :)

[-suziey-] said... [Reply to comment]

waaaa ko skang rajin ber PS..aku ni ha dh terperam en canon..huhu mls giler..:p

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

my en sony dh lama terperam dlm almari hahaha

mama tisya said... [Reply to comment]

kalo tkde org rmi mmg cun la..nasibaik ujan stop..mmg aritu ujan lebat

mama rifQy said... [Reply to comment]

wowwwww..kene carik belon gak ni kalau nak berps..sbb chanteq

syanasaid said... [Reply to comment]

best gile..nnt nk tempah deah bleh??
ala deah, ko ngan aku pn nk berkire ke??
bleh ler
haahhaa

syanasaid said... [Reply to comment]

best gile..nnt nk tempah deah bleh??
ala deah, ko ngan aku pn nk berkire ke??
bleh ler
haahhaa

mummy_ayu said... [Reply to comment]

macam2 corat coretnya di sebalik pic2 yg cun tu...

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

siyes tema korang ade 'nafas'! aku suke je tgk

Salina@IbuAqil said... [Reply to comment]

shantek3!!! ;)

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons

tq..psni kena kasi xpert baru tambah cantik kot hehee

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
aku bile ntah nk bgambo ngan amrul plak

Nana said... [Reply to comment]

@[-suziey-]
hehe aku lama2 nanti kot
sama mcm ko kot
mula rajin la

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
hehe jom la kita g cari port menarik nk

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
tu la bile dah ramai org
semak plak kt belakang

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy
tu la
belon antara props yg menarik

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
hahahah ntah nye
deah bole wat duit lebey woo

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
hehe tu la kisahnye
sebelum ps bermula

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam
ko dlu pon theme ni kan
tu aku suke

Nana said... [Reply to comment]

@Salina@IbuAqil
hehe tq

prebetsabu said... [Reply to comment]

hehehe.. tapi kalau belon helium ni digunakan utk party, perasmian, wedding, sgt2 cun.. jgn la guna yg corak2 katun ni utk wedding ekekeke

saya nak rekemen Glowing Party House utk area lembah klang... depa ada jual belon helium and jugak barang2 party ;)

https://www.facebook.com/GlowingPartyHouse

www.masviona.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...