MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, October 27, 2011

kedai rakyat 1 malaysia @ wangsa maju

ari ahad lepas mak ajak g bli barang dapor..aku pon ajak la dia try g KR1M (kedai rakyat 1 malaysia) kat wangsa maju, dekat je ngan opis aku ni, baru je buka..mak aku pon dah lama tingin nak jejak KR1M ni sebab dia nak tgk murah sangat ke barang2 kat situ..

kedai dia xbesar mana pon ala2 mini supermarket je..tapi banyak barang tak lengkap, mungkin sebab dia baru buka kan..tapi yang aku agak tak berapa berkenan kedai ni tepi jalan, so xde parking, pandai2 ko lah nak parking tepi jalan ke apa..lagi satu mak aku ni klw membeli barang dapor bese mmg 2 troli dia sumbat barang2...KR1M ni plak..dia nye troli alahai comei je..kalau mak aku nak bli barang dapor utk sebulan mau 20 troli kot kena amek.

dah usha2 barang2 dalam kedai, ni pendapat aku ye..barang2 tu xde la MURAH mana pon...stakat beza  60-70 sen..(xseme juga da yg beza 20,30 sen je)tapi klw jenis orang yg berbelanja dengan berhemah tu mungkin dia akan kata murah, aku ni dalam kepada dok set mesti murah gile ni..hakikatnya tak pon..barang yg murah tu seme yang ada cap 1 malaysia..kalau barang2 lain mcm susu dumex ke, dutch lady ke sama je harganya mcm kt pasaraya lain.ada barang2 yang murah kt sini mahal kt tmpt lain, tapi ada juga murah kat tempat lain mahal kt sini

tapi dalam banyak2 barang kt situ barang yg aku bole ckp MURAH beras dia..sebab dia nye beza RM4-5 kalau nak dibandingkan dengan kt giant, beras super special tempatan tu klw kat giant RM25++, kt sini RM21.99 ok la nampak jurang perbezaan harga dia tu..ini yang baru dikatakan murah.

tapi lain kali untuk aku datang bawa mak aku soping barang dapor sini mungkin tak kot..sebab susah nak angkat barang pegi kat kete..nak kena turun2 tangga plak leceh, kalau stakat beras saje nak angkat xpe..barang2 mak nenek lain kang mau 20 kali ulang turun naik tangga mau ilang lemak aku barang sekilo, dua hahaha...


 



mak aku bli beras jek kat sini, lepas tu ktorg g pasaraya hero kt area2 situ bli barang dapor, nanti aku tunjukkan lebih jelas perbezaan harga KR1M & pasaraya hero, dah mcm reporter dah aku sambil nengok2 barang sambil amek gambo ahaha..mesti orang ingt aku ni press dari mana2 paper kan hehe..poyo je

landmark kedai ni dekat2 dengan hospital naluri, lepas traffic light tu ada nampak kawasan flet kt seksyen 4, kedai ni btol2 tepi jalan je

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

23 ribu orang memberikan idea bernas:

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

kt kuantan nih xde kedai 1 Malaysia...
tp mydin ader jual brg2 1 Malaysia nih..
mereka usahasama kot...
baru jer jual rasanya...
akak pnah beli sardin, gandum dan beras yg 5 kilo tuh...
mmg murah sgt... byk bezanya...
tp brg lain x pnah beli lagilah...

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

yep, betul tu...tak de lah murah mana pun.. :p

mama tisya said... [Reply to comment]

oh br bukak ek..tp kalo pyh parking susah gk org nk pegi kn..

amiey lee said... [Reply to comment]

hahahhaa ko ni buat lawak plak...

wei aku pun kalau beli ktorang suka g NSK..dah nama laki aku supplier..so memang ke NSK la..NSK ni murah

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

baru nak tnye kat seksyen 4 ke..?
dah terjawab pun, hhehe..
patut cam kenal je umah flat blkg tu..
rupe2nya umah lama, hehe

wan nurul hezrina said... [Reply to comment]

setuju ngan amy.mmg nsk murah..selalu g beli kat situ

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

kat sini pernah nampak kedai makan 1 malaysia jer....roti canai dan air teh =RM1

fazilzura said... [Reply to comment]

rs nye kt cheras xde lg arr kedai1msia ni..

banyak 99speedmart & KK .. but ok ler ..

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

tak pernah lagi pi kedai mcm nih..rase paling dekat yg ada pon kat kelana jaya..hehehe..nway, suke header baru nana..tmbah sweet bile tmbah pic ibu n anak tuh..(dlm ati berkenan sgt ngan shawl nana tuh..nk carik jugaklah shawl pelangi camtuh nanti..agagagaga)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply to comment]

nanti nak try pilah....kat putrajaya ni ada tapi tak tahu pulak kat belah mana....

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
kak sebenarnya barang2 ni mmg barang mydin pon dia packing label 1 malaysia je

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
tu la tak beza mana pon

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
ahh baru2 gak buka
tu la masalah parking tp jalan tu

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
aku penah g gsk tp xberkenan bawang dia bau kencing tikus wei!

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan
ahh
owh nk dok sini dlu ek

Nana said... [Reply to comment]

@wan nurul hezrina
pernah juga bli kt nsk
tp mak komplen bwng dia bau hancing kencing tikus

Nana said... [Reply to comment]

@AyuArjuna BiGoshh
klw tu mmg btol2 murah tu
bfast rm1

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura
ada zura kt bandar tun razak
aritu masa tv

Nana said... [Reply to comment]

@Lily@MamaZaraZareef
heheh tq lily
tu la..
nk cr tdg ni dah xde jual dah
kt pasar malam je bli ni

Nana said... [Reply to comment]

@cik Jue Aka Ibu Farisyah
akk msk web dia
ada map kt mana location dia

shark said... [Reply to comment]

kat shah alam tak der ke?

tiefazatie said... [Reply to comment]

kat sini xde kedai nie lagi kot rasanya..

- dieyana - said... [Reply to comment]

tq info ni, nak pergi juga nanti. jimat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...